Burada ne avlanır..?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında gallisene tarafından paylaşıldı.

1. gallisene

gallisene Yılmaz

Arkadaşlar avlanmak ve vakit geçirmek için bir mekanım var. Tenha ve sessiz olduğundan özellikle bu bölgeyi tercih ediyorum.Aşağıdaki uydu fotoğrafı size bölgeyi özetleyecek..
    bölgeyle ilgili birkaç bilgi vereyim.
    0 numaralı alanda gündüzleri yüzenler oluyor.Sabaha doğru kefal oluyor. İri bir kaya balığı tuttum. Derinliği genel olarak 1 adam boyunu geçmiyor.
    1 numaralı bölgede deniz otobüsü kalkıyor. gece sabaha kadar park halinde bekliyor. aynı zamanda balıkçı tekneleri de bekliyor. açıklarında derinlik 4-5 metre civarında. çok sayıda kefal var. onlarcası sıçrıyor. kıyılarda gözle görülecek hatta neredeyse kepçeyle alınabilecek mesafede 5 li 6 lı sürüler halinde geziyorlar. ama kefal pek ilgimi çekmiyor. balıkçı teknelerinin olduğu bölgeden 1 tane çupra yakalamıştım. ayrıca bu bölgede binlerce yavru balıkla onlarca yengeç var.su altı oldukça çeşitli olduğundan çok garip deniz canlıları kepçeye geliyor.son olarak 1 numaralı bölgeden 0 numaralı bölgeye doğru 1 adet orta boy zargana geçişini gördüm.

2 numaralı bolgede çok yosun geliyor ve yosunlar genel olarak siyah bi sıvıyla birlikte geliyor. muhtemelen teknelerden mazot geliyor.
    3 numaralı bölgede de kıyıda 1 metreden fazla derinlik var. kısmen yosunlu bir bölge. 1 saat kadar olta atmıştım hiçbirşey gelmedi ama kıyıya yakın çeşit çeşit balıklar geçiyordu.

4 ve 5 numaralı bölgelerden hiç olta atmadım.

istavrit kefal gibi balıklar pek ilgimi çekmiyor. genelde 100 150 gram üzeri balıklar için olta atıyorum. Favorim zargana.el becerim fazla olmadığından kendime takım yapamıyorum. klasik 3 lü dip oltası 4-5-6-7 numara iğne ve 30-35 lik kurşun takıyorum. 25 lik misinam var. zargana için ipek atıyorum henüz tutmuşluğum yok. 4 oltam var kepçem var. teke boru kurdu ve midye temin edebiliyorum. vs vs vs. sizce kaç numaralı bölgye nereden olta atmalıyım. ne tür taktik kullanmalıyım. bölge gnel olarak hemen her tür balık tek tük çıkıyor. hangi balıklara olta atmalıyım.
    büyükçekmece sahil bölgesi ..
    birde fotoğrafı var. deniz otobüsü durağından

çok uzun yazdığım için daha fazla ayrıntı yazmadım merak edenler için daha ayrıntı verebilirim.

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Yılmaz soruna kendin bir bakıma cevapta veriyorsun... o kadar kıyıda ve sıglıkta .. ufak tefek balıklar olur.. orada bulacagın en iri balık yine kıyıda dolaşan kefallerin arasında kg veya üstü olabilir..

deniz otobüsü dediğine göre istanbula baglı bir yer yada marmarda bir yer..bölgeyide yazarsan daha kolay yardımcı olunur..
    ispari-zargana- gibi balıklar olabilir..ama koku ve suda başka şeyler varsa sana tavsiyem hiç olta atma..

3. kusursuzbuz

kusursuzbuz osman

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    Yayın 10kg.
    Dostum...! hani pek cevap veremeyeceğim soruna şurdan şu çıkar diyebilecek bir balıkçı olmadım ama mesajını okurken çok hoşuma gitti ondan yazıyorum :)

Teknoloji nasıl girdi hayatımıza değil mi?

Artık tarif için çok ugrasmamıza gerek yok, hoop resim google earth ten al koy daha neler göreceğiz acaba..?

Bu arada 4 numaranın birleştiği su tatlı suysa eğer orası sabahları levrek yapabilir sanki, tatlı su ise bölgeye göre kasna ve kefal yapar gibi

Yerinde olsam, 3-4-5 numarala çalışırdım sadece. Akşamları eşkina, açık atışlarla çipura, ispariye çalışırdım.

4. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;bu sene haziran sonu gibi o bölgeye gittim gittiğimde hava cok sıcak ve bunaltıcı durumda idi 3 numaralı yerden stoperli şamandralı takıma teke takıp denemeler yaptık öğlen saat 14 civarı... ama 1 tane bile vuruş alamadık... yaklaşık 2 saat takıldıktan sonra toparlanıp geri döndük biz dönerken bir zıpkıncının yaklaşık yarım kilo ağırlığında kikla vurduğunu gördüm.
    biz orada iken 5 numaralı bölgeden ısrarla çapari deneyenler vardı ama balık aldıklarını göremedim..

muhtemelen orası çok iyi zargana yapabilir dün bende tesadüf kuzenimle konuştum hafta sonu oraya gelmek için plan yaptık ama daha kesin değil birde orada teke bol miktarda var eşkine gece denemek lazım reeling

ama o bölge bence zargana için biçilmiş kaaftan :eek:
    ayrıca limanın açığa bakan tarafları sizin yazdığınız gibi hiçde 4-5 metre derinlikde değil liman içide oldukça derin rastgele.

5. yakuppolat

yakuppolat yakup polat

Favori Kamış:
    remixon electra carbon
    Favori Makine:
    remixon hybrid 8000
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Büyükçekmece gölünün birleşim yeri zannedersem.O bölgeden güzel levrek haberleri duydum 4 numaralı kanalın yanlarından levrek alınıyor diye biliyorum.

6. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    4 numaralı bölgenin ordan teke çıkıyordu eskiden ama 3 senedir tekenin T si yok.. 5 ve 3 numaralı bölgelerin ordan zargana çıkar..

7. kusursuzbuz

kusursuzbuz osman

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    Yayın 10kg.
    büyükçekmece olduğunu zannetmiyorum, arkadaş çipura falan diyor...!

8. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    yer büyükçekmece körfezinin göl ile birleştiği alan.. haritada koordinatlar yazıyor zaten..

9. yakuppolat

yakuppolat yakup polat

Favori Kamış:
    remixon electra carbon
    Favori Makine:
    remixon hybrid 8000
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Arkadaşın yazısını tam okursanız yazıyor zaten yer büyükçekmece diye.

10. gallisene

gallisene Yılmaz

aynen tatlısu birleşme yeri orası. o kısma çok olta atmadım ama levrek araştırmasına başlıyorum.
    bildiğim kadarıyla ağustosa kadar fazla balık gelmiyor bu bölgede.
    dediğin gibi zarganadan hiç kuşkum yok. ancak asıl sıkıntım şu daha önce ciddi olarak zargana avlayamadım. 2 yıl önce tam sezon başlarken askere gittim. ardından ancak bu yıl fırsat geldi.
    açıkçası bu bölgenin tam neresinden zargana çekilir aklım ermiyor. bu konuda bana fikir veren olursa sevinirim.
    derinlik konusunda ben taşların üzerinde durup baktığım için ters yönden aynı yargıya varıyoruz. taşların üzerinde bir beton kısım var. orada ayak altım 4-5 metre var.

levrek olayıyla ciddi ilgilenmeye başlıyorum.

arkadaşlar bilgi veren herkese teşekkür ediyorum. zargana avı için koyu renkle yazdığım konuya cevap verecek olan arkadaşlarada şimdiden teşekkür ediyorum.

11. gallisene

gallisene Yılmaz

çupra konusuna gelince karagöz vs de olabilir. çevremdekiler yakaladığımda çupra demişti. internettende baktım benziyordu.

12. yakuppolat

yakuppolat yakup polat

Favori Kamış:
    remixon electra carbon
    Favori Makine:
    remixon hybrid 8000
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Eşkina yada karagözde olabilir çipura istanbulda hiç duymadım.idk

13. gallisene

gallisene Yılmaz

eşkina olmadığına eminim muhtemelen karagözdür..