Burhaniye levrek-çipura.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Sahin_ tarafından paylaşıldı.

1. Sahin_

Sahin_ Ahmet Şahin

Favori Kamış:
    Kıbrıs oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığına benzer bişey.1 kilo
    Perşembe günü yaptığımız avda akşam sularında dere ağzından 1.5 kiloluk bir levrek ve sol taraftan sahilden 400-450 gramlık 2 çipura aldık.Melih arkadaşım gelebilirse resimleride ekleyeceğim.Buda avlağın kendi çapımda çizdiğim krokisi.:D

3 olta ile çalıştık.3 takımda 3 iğneli klasik dip takımı.5 numara siyah çelik kanca.50 lik kurşun.Misina kalınlığını bilmiyorum.:D Yem olarak Mamun ve kurutulmuş :( boru kurdu kullandık.En yakın zamandada resimleri eklemeye çalışacağım.Sonunda kara bahtımı yendim. :D

2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler balıklar ve kroki için :):)
    resimleri bekliyorum :)

3. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    tebrikler keske resimleride görebilseydik..

4. Evet resim olsaydı iyi olurdu genede tebrikler :D:D

5. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    ahmet kardeşim dediğin yerin yani karınca deresinin uydu fotoğrafı aşşağıda ama benim merak ettiğim kayalık demişsin o derenin ağzı geçen senelere kadar kayalar yoktu kumluktu kayalar derenin içinde vardı hatta kayaların olduğu bölümü resimde daire içine aldım senin olta attığın yeride çizdim ama balıkları çok sığ bir kum tepesinin üzerinden çekmişsiniz oltayı attığınız yer derin bile olsa dernin karşı kıyısı diz boyudur;)
    bu arada balıkların fotolarını hala bekliyoruz nerede kaldılar bu fotolar:confused:

6. Google earth den alınan bu görüntüler sanırım eski..Geçtiğimiz hafta bu bölgede yaptığım avda kamp sınırına deniz içine birsıra taş konulduğunu,olta atılan yerden itibaren 10-12 metre bir kepez ve derinliğin en çok 35-40 cm olduğunu bizzat gördüm..Bunun tanında derenin denize aktığı yerde ortada bir kum tepeciği oluşmuş durumda..Olta atılan yerdeki derinlik enfazla 50-60cm..Balık olarak 1-1,5kg arası levrekler oldukça boldu..Ancak buraya çok yakın olan Orcan mevkiinde daha iri ve bol levrek gözlemledik..Derenin sol tarafında 100 metre açıkta derinlik 1-1,5m civarında..Sağ tarafında ise kamp sınırının bitiminden itibaren nispeten daha derin bulunmakta..Ama kampın içi levrek cennetiydi..
    Güzel avın resimlerini merakla bekliyoruz..Şimdiden tebrikler

Son düzenleme: 4 Ocak 2009
  7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    erdal bu yaz babamın anlattığına göre derenin ağzı kapanmış ve bunun yüzünden derede levrek ve tatlısu yılanbalığı avı yapamamışlar oysa önceki yıllarda o derede köprünün ayaklarından yılan balığı levrek çipura karagöz alabilmekteydik :( :(

8. Muhtemelen yazın yine kapanacak..Kış nedeniyle artan su miktarı denize olan bağlantıyı açmış ama yaza su azalınca yine kapanacaktır..Zaten kapanmasa bile bu bölgeye geçişi engelleyecek şekilde ağ atılmakta..Son gittiğimde 4km sahil boyunda en az 10-12 ağdan geçmek zorunda kaldım.bu dediğim son 15 gün içinde gördüğüm durum..

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    ordaki ağları geçebilen balıklarda köprünün altında atılan ağlara yakalanıyor adamlar hafta içi gece altı düz dere kayığıyla giriyorlar köprünün ayaklarını ağlarla çevirip ucuna taş bahladıkları iplerle suyun dibi karıştırıyorlar suya altına tencere kapağı çakılmış tahtalarla vuruyorlar :( :(
    kaç sefer tartışma yaşadık oralarda :mad:
    ama dediğin gibi yazın gene dere ağzı kapanır yılan ve levrek avı gene hayal olur:(