Merhabalar forumda ve balık işinde yeniyim. Balıkesir Burhaniye ilçesinde üç aydır öğrenciyim ve buraya geldiğimden beri balık artık bana bi sevda oldu. Daha önce izmirde yaşıyordum ama hiç balıkcılıkla uğraşmadım. Gelelim meseleye. Üç aydır burada kendi çapımda araştırıyorum gerek balık tutanlardan olsun gerek bu forumdan olsun birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. En az yirmi defa çıktım şu üç ay içinde ama iyi bir balık yakalayamadım bir kaç defa küçük balık aldım onlarıda geri saldım. Geçen pazar av mağazasına gittim bir rapala edindim sanırım birazda fazla para verdim YirmiBeş tl. Oranın sahibine danışarak aldım rapalayı lüfer ve levrek için iş yapsın diye. Aldıgım ilk gün Ören sahilinde attım ve bir taşa taktım çektim koptu. O akşam içime öyle bir oturduki uyuyamadım sonuçta öğrenciyim cebimde tek kuruş kalmadı ve yirmibeş tl gitti yani boşa ve onuda karttan çekmiştim. Sabah uyandım direk sahile gittim ve denize girdim bi yirmi metre ilerledim ve rapalamın yansımasını gördüm hemen daldım ve zorda olsa çıkardım. Bu yönden birazda olsa mutluyum. Ama sorun şu ki : bu aldıgım rapalayı sahilde tutan amatör balıkcı amcalara sordum ve gece işe yarar dediler bende gece cıkmıyorum genelde gündüz saat iki ve aksam altı arası balığa çıkıyorum. Her neyse bir kaç gün o rapala ile Ören asgariyenin yanındaki nehirin denize bağlanan kısmında atışlar yaptım. Mesela dün dört saat orada atış yaptım sadece rapala ile ama hiç birşey gelmedi. Acaba rapalamdamı sorun var ? Markası Strike Pro EG-145-S Kırmızı kafalı 12 cm 14gr ağırlıkta bir rapala. Ayrıca burhaniye insanından biraz hoşlanmadım. Tabiki herkes aynı değildir ama sanırım biraz paracılar. Öğrenciyim cebimde para yok tekneyle açılmak için otuz lira istiyorlar bende o parayı veremem tabiki. Neyse yapcak bişey yok. Tüm önerilerinizi bekliyorum Teşekkürler