Herkese Merhaba, Turna sezonu açıldı. Değişik bölgelerden av raporları geliyorreeling . Özellikle Ankaralı turnacılar raporları sıralamışlar maaşallah:thumb: Bizimde iştahımız kabarıyor. Fakat Bursa dan hiç ses yokidk Bursalı avcılara buradan sesleniyorum. Balık yönünden olumlu veya olumsuz av raporlarımızı paylaşalım. Suların durumundan birbirimizi haberdar etsek fena mı olur... Örneğin ben 23 nisanda yakınlığından dolayı hasanağa tarafındaki baraja gittim keşif için. Zaten turnanın pek çıkmadığı barajda sular çok yüksek. Baraj son seviyeye kadar dolu. Balıkçı boldu fakat hiç tutan göremedim herzamanki gibi Diğer avlaklarda durumlar nasıldır. Hiç haberimiz yok. Demirtaşı düşünüyorum... Orda durumlar nasıl acaba. Bana çok uzak olduğu için ön bilgi almadan o kadar yol gitmek de istemiyorum Bursalı turnacılardan bu konuda yardım bekliyorum...
2 gün önce gölbaşı nın oradan geçtim çok bulanık su çamur gibi .. daha sezonu açamadık az daha bekleyelim
Görükle tarafındayım. Ulubata da 2 hafta önce ilk defa gittim Kıyıdan atacak yer bulamadık. Kıyılarda ağlar var. Rüzgarda çıkınca tekneyle de kimse açılmak istemedi. Oltaları suyla buluşturamadan geldik.
s.a. demirtaş şuan itibarıyla cok iyi..23 nisan günü sabah saatleri canlı balık tekniğiyle bolca balık alındı .. biz ise kaşık denemelerimizden 1 ad. turna alabildik..
selamlar 28 nisan arkadaşımın dediğine göre, tirilye,mudanya burgaz kıyıdan tık yok, 29 nisan gemlik,kumla,narlı kolacan edildi narlıdan bir adet irice iskorpit suya iade edildi(biraz zorda olsa)..
bende görüklede oturuyorum denizde gidiyorum ama sevdiğim tatlısu uluabata gitmeyü düşünüyorum 1 2 hafta ıcınde suların azalmasını beklıyorum
Bu konuyu tatlısu için açmıştım! Deniz bölümüne atılmış. Lütfen yetkililer tekrar tatlısu raporlarına atarsa sevinirim...
Dün Demirtaş Barajında idim. Canlı yem (kızılkanat ve kaya-balığı ile) ile 2 olta attım. Saat 13:'ten 18:00'e kadar tık bile etmedi. Ancak bir ara sol tarafımdaki kıyı bölge de 1 tane balık sudan yükseldi. Göz ucuyla gördüm. Büyük bir turnaydı sanırsam ama benim oltaya ziyaret bile etmedi. Geçen hafta da aynı yere gittim. 5 kişi idik. Sadece 1 arkadaşımız canlı (kaya-balığı ile) turna altı. Yarın kısmetse Hasanağa Barajına gideceğiz. Bakalım kısmetimiz burada mıdır? Bu arada ufak bir not toplam da 8 seferdir turnaya gittim ve şimdiye kadar 1 tane bilem turna alamadım...
01-05-2012 Hasanağa barajında idik. Önce Çalı barajından kızılkanatları ( canlı yemleri) tuttuk. 10:30 gibi oltaları suyla buluşturduk. Sonuç saat 17:30 a kadar ltolara 1 tane bile turna uğramadı. Bende mi kısmetsizlik var anlamadım. Gerçi o gün orada 1 kişi küçük bir turna almış başka kimse alamamış. Bursa'da turna alacağımız yer yok mu? Bursa'lı av dostlarımız burdan yada özelden bilgilendirirseniz sevinirim.
Ali agabey ben dedim sana gitme oraya diye Gerçi ben de seni dinlemedim demirtaşa gittim boş geldim ama olsun hihi
nisandan beri 3 kere gittim uluabatın muhtelif yerlerine tık yok.sular 1,5 ay çekilmez daha. göğüs çizmesi sart şu anda.
Bursada balığa gidebileceğimiz bir yer kalmadı mı? Hafta sonu öğrencilere karnelerini verdikten sonra uzun bir tatil dönemim başlıyor fakat gidilebilecek bir yer bulamadım ? Doğancı da avlanmak yasak mı öyle bir şeyler duydum ???