BURSA AVI İÇİN YARDIM

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında bulut1383 tarafından paylaşıldı.

1. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    arkadaşlar 13.08.2016 da bursada olucam orada nereler balık yapar bilmiyorum 3 senedir kurşunlu narlı güzelyalı v.s. gidiyorum ama balık yakalayamıyorum yardımcı olursanız sevinrim şimdiden herkese teşekkürler:thumb: :thumb:

2. emre2626

emre2626 emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe adriatic 3,90
    Favori Makine:
    Blue Fish Eagle
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1.5 kg
    ustam aynı bölgelerde bende senelerdir denemeler yapıyorum ama kırlangıç ve kalkandan başka bi balık alamadım tabi istavrit ve mezgiti saymıyorum şu mırmırı bir türlü alamadım teke kullanıyorum ama ben kuyruktan sokup karından çıkarıyordum haliyle teke ölüyor teke ölüncede sürekli hafif çekmek gerekiyor takımı ama oda olmuyor çünkü o bölgeler aşırı yosunlu otlu takım çok takılıyor ve balık vurmuyor orda tesadüfen bi mırmır alanı görünce inceledim öldürmüyor tekeyi tam kuyruk ucundan takıyor ve büyük hatam zannersem biraz kalın misina kullanmam ben bedeni 0.30 köstekleri 0.25 yapıyordum çok kalın geliyor o bölgeye birde deniyemedim henüz ama sabah erken saatte kumsalda dalganın vurduğu yerde 1 veya 2 karış kazarak kurt çıkartmaya çalış benim gözlemlerim bunlar sende tespitlerini yazıp bilgi paylaşırsan sevinirim yine bu konuda rast gele

3. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    ben istanbuldayım biz burda tekeyi kuyruktan takarız oltayı gereriz balık güzel bir dalma yapar iyi bir tasmayla %80 balık oltada. bursaya gelince genelde bu tarihlerde yıllık izne ayrılırım kayınbabamın evi osmangazide tavsiyeler üzerine gölyazı narlı kurşunlu ve aklıma gelmeyen bir sürü yere gittim ama sonuç 0 1 seferinde güzelyalıda (göz tahmini) yaklaşık 2kiloluk bir mırmır yemi tam ününe attım ne yaptıysam olmadı bir seferinde narlının ileresiydi neresi olduğunu hatırlamıyorum orada biraz istavrit biraz mezgit çapariyle almıştım ondan başka birşey yok bursadaki rakadaşlarda yardımcı olursa iyiş bir av yapmak istiyorum

4. emre2626

emre2626 emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe adriatic 3,90
    Favori Makine:
    Blue Fish Eagle
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1.5 kg
    bu bölge avcıları gizemlidir egedeki gibi açık açık takım yer yem bilgisi vermez kaparlar falan yerlerini veya başkası yakalar aynı balığı kime şekil yapıcaklar sonra ? ha tabi balık popülasyonu az onunda etkisi var tabi 2 tane daha balık alan olursa biter falan balık vallahül azim nemelazım..Onlar arada foruma girer balıkların yunanca adlarını yaşam bölgelerini falan söyler kendi çaplarında avrupayi balıkçı ayaklarında takip ederler forumu vesselam...

5. hunters

hunters savaş

Favori Kamış:
    amatör olta
    Emre yazını keyifle okudum ;) Bursa avcısı için tespitlerini ben de az- çok katılmaktayım. Zaten bu siteyi etkin bir şekilde kullanan( ben de dahil) kaç Bursa'lı avcı var ki?
    Yazarsın cevap bile vermezler , soru sorarlar yardımcı olursun , geri mesaj atmayı zahmet belerler !!
    4 yıldır Bursa'da oturmama rağmen. Birkaç tatlı su ve 2 defa olmak üzere
    benim de buralarda (narlı, Mudanya , kurşunlu) balığa gittiğim sayılıdır. Genelde Tatildeyken Aydın 'da bu hobimi gerçekleştiriyorum. Belki çözemedim Marmara'nın balıklarını kim bilir ;)
    Bölgeyi incelediğim kadarıyla , fakat benim bir türlü gidemediğim , gidene de rastlayamadığım bir yer var. Karacabey boğazı. Balığın yaşaması için her ortam mevcut. Bu sene inşallah gitmeyi planladığım bir yer. Yukarıda bahsettiğiniz yerler de genelde tek-tük diyebileceğimiz avlar gerçekleştirildiğini okuyorum. Geçen mayıs kurşunlu tarafına gittim. Boru kurdu ve tek kancalı sistemle ince bir mırmır aldım , hepsi bu.
    Geçen kasım ayında Narlı liman kenarından deniz anası ile gündüz vakti. Şamandralı -stoperli tek kanca sistemi ile ( ki ben bu sistemi sazan yakalarken kullanırdım) karagöz yakalandığını gördüm. Denizanası ile ilk kez balık yakalandığını gözlerimle şahit oldum. demek ki daha çok şeyler öğrenmeliyim !! ;)
    Lafı fazla gevelemeden , yukarıda zikredilen yerlerde verimli avların yapılabileceğini ben inanmamaktayım . Bursa için son umudum Karacabey boğazıdır. Oradan da verim alınamazsa , buralar benim için bitmiştir ;)
    Artık balığı tezgahlardan cuma pazarından alırız ;) ;)
    Kalın sağlıcakla......

6. emre2626

emre2626 emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe adriatic 3,90
    Favori Makine:
    Blue Fish Eagle
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1.5 kg
    Haklısın üstadım bu bölgelerde ufa bir detayçok etkiliyor çok enteresan durumlar mevcut ilk olarak takım ince iğnen küçük olucak ege de ki gibi 0.30 luk misinayla avlanırsan bol bol hava alırsın yemlerde çok detay bahsettiğin gibi narlıda zamanında deniz anası zamanında bildiğin kırmızı ota geliyor balık bunlar bizim bildiklerimiz tabi bilmediğimiz okadar çok detay varki balık alamıyoruz söyler yardımcı olurlarmı dersen diğer detaylara sanmam ;)

7. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Nomura Hiro Street 223 cm 0-6 gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Daha kiloluk balık tutamadık :)
    Bu dönemde yemli takım ile mırmır dışında çok şey beklememek lazım Bursa'dan. Bölge olarak mudanya, kurşunlu, gemsaz, gemlik petrol arkası denenebilir. Şamandıralı ile trilye ve kurşunlu limanlardan eşkina ve karagöze deneyebilirsiniz. Beklentilerinizi düşük tutun yine de zira ben sırf lrf yapmak için 3 günlüğüne Bursa'dan kalkıp Çanakkale'ye gideceğim 2 gün sonra :)

Rastgele...

8. talebe1974

talebe1974 uğur

Favori Kamış:
    Gold Fısh Ocean Surf 4.20
    Favori Makine:
    shımano catana 4000 fc
    En İyi Avı:
    sargoz 1,5 kg.
    Mudanya da yaşayan bir balık sevdalısı olarak denize 50 metre mesafedeki evimden çıkarak olta atmaya bile üşeniyorum bu mevsimde...Yine de balığa çıkacağım derseniz kayalık bir merada teke ile eşkina,karagöz,levrek avını deneyebilirisiniz.Garanti balık istiyorsanız tek iğneli ,şamandıralı takımla gece istavrit banko.Gündüz ve gece şu aralar mırmır çok yakalıyor arkadaşlar.Yem olarak boru kurdu ve deniz solucanı kullanıyorlar.Ben balığa çıktığımda genelde klasik 2li yada 3lü dip takımıyla (yem genelde canlı teke bulamazsam boru kurdu yada deniz solucanı) oltalarımı suya indirir.Biraz uzaklaşarak şamandıralı takımla garanti balık istavritle oyalanırım.yani büyük balık beklerken istavritle uğraşarak boş boş beklemem.Mera olarak İDO çevresi,Güzelyalı ve Mudanya yat limanı ve çevresi,Trilye iskelesi ve yat limanı çevresi benim şahsen gittiğim yerlerdir.

9. hunters

hunters savaş

Favori Kamış:
    amatör olta
    Emre yazdıkların Bursa'lı balıkçı arkadaşlara ivme kazandırdı ;) Paylaşımlardan dolayı teşekkürler arkadaşlar....

10. hunters

hunters savaş

Favori Kamış:
    amatör olta

Emre ben yıllardır gezer kurşun ve tek iğne ile avlanırım. özellikle kıyı avlanırım. sana da tavsiye ediyorum. Hatta youtube da RIDVAN YILDIRIM (baraküda35 ) üstadın yaklaşık 20 aşkın videosu var. Onları üşenmeden izle. Tekniğini bizzat denedim . Çok verimli. Tavsiye edebileceğim bu. Uygulamaalrının aynısı ben de kullanıyorum. Bir bak istersen. Kal sağlıcakla

11. emre2626

emre2626 emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe adriatic 3,90
    Favori Makine:
    Blue Fish Eagle
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1.5 kg
    ustam Tekenin boynuzunu kırıyormusunuz ?

12. emre2626

emre2626 emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe adriatic 3,90
    Favori Makine:
    Blue Fish Eagle
    En İyi Avı:
    kırlangıç 1.5 kg
    inan bütün videoları ezberledim :) recai dönmezin rıdvan beyin ishak ballıcanın yusuf karadayının ve tabiki necmi fidanın izlemediğim videosu yok ayrıca bu yunanlı arkadaşların video ları çok zevkli ve fikir verici ;)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLniY8br_fH5LB1YW4RUPkSCgRScBQmp_j

https://www.youtube.com/watch?v=Nfb0rNPt1Tk&list=PLniY8br_fH5LB1YW4RUPkSCgRScBQmp_j&index=2

https://www.youtube.com/playlist?list=PLniY8br_fH5LB1YW4RUPkSCgRScBQmp_j

13. talebe1974

talebe1974 uğur

Favori Kamış:
    Gold Fısh Ocean Surf 4.20
    Favori Makine:
    shımano catana 4000 fc
    En İyi Avı:
    sargoz 1,5 kg.
    Sadece iri olanların boynuzunu kırıyorum