Sevgili arkadaşlarım ve abilerim ben bu işin henüz acemisiyim. O yüzden yardımınızı rica edeceğim. Geçen hafta arkadaşlarla gemlik'ten tekne kiralayarak açıldık fakat 4 kişi 4 saatte sadece 15 tane kadar sardalya ve 3 tane kıraçe alabildik. Sizlerin tavsiye edebileceğiniz daha güzel ve verimli avlaklar var mı? Kıyıdan yada imkan varsa tekne kiralayarak tekneden olabilir? Şimdiden teşekkürler ve hayırlı avlar hepinize...
Ümit merhaba. Biz pazar günü mudanya alibeyköy limanından 5 kişi her hafta olduğu gibi sandalla açıldık. 1kg ya yakın istavrit sardalye aldık. neden raporunu yazmadın dersen daha tatmin edici bir raporum vardı Balık çok tatmin edici değil ara ara geliyor. Sabah 5 akşam 5 gibi gidersen o aralarda balık alma şansın var. Diğer bölgeler için bi şey diyemeyecem. Şimdiden rastgele.
Abicim rastgele bu bursa beni balıkçılıktan soğuttu Gerçi çok yerini denemedim ama kumsaz kurşunlu arasında cavit çağlar helikopter pisti var. oradan arada atıyoruz her gittiğimde pişman oluyorum ve bi daha marmaraya olta atanın diyorum Kürkçü dükkanı timsali gene oraya. farklı avlak bölgelerini deneyeceğim. trilye de çıkıyormuş diye duydum ama şimdiye kadar bursada en büyük çekyiğim balık 20 cm gelincik hep kaya balığı hep kaya balığı arkadaşımın kaya balığında birinciliği var 5 iğneli çaparide 4 tane kaya balığı tuttu adam Yani bende çok acemiyim üstadlarım bilirler ama bursadan bi nane çıkmazmış gibi geliyor. Belkide büyük tutan görmediğim içindir Çiprura karagöz vs. gibi pullu balıklar galiba bursayı sevmiyor Rastgelsin Ümit abim
Biz de haftaya kurşunlu mu trilye mi yapsak diyoduk. Artık kesin trilyeye gideriz. Peki Trilye ile ilgili istihbarat da duyumlar hangi balık yönünde kardeşim. Ona göre donanım alalım yanımıza.
Arkadaşlar 2 hafta önce Arnavutköy açıktan sardalya ve istvarit yapıyordu. Sabahları gümrük sahasında baya bir zargancı oluyor. Bunun haricinde kumluk alanlarda mırmır bulma şansınız çok fazla fakat balıklar çok küçük tek tük kiloluk alanların olduğunu duyuyorum . Bunun haricinde yavaş yavaş kumyaka civarına lüferin indiğini duyduk zıpkınla lüfer ve levrek alanlar var sanırım kaşık ve sahteleri alıp cumartesİ bir akşam suyu yapmak lazım. Rast gelsin.
Mırmır sparo çıktığını duydum ben hiç gitmedim hiç atmadım bende sadece duyumlarım Ümit abicim rastgele artık giderseniz av raporunu paylaşırsanız sevinirim
.... abi merhaba burgazdan ve mudanyanın kumluk yerlerinden mırmıra atmanı tavsiye ederim eşkine seversen kayalık bölgelerden güzel tekelerle bolca eşkine alablirsin kayıkla çıkarsanızda mudanya arnavutköy limanında bazı yerler çok güzel balık yapıyor ama kesinlikle yemsiz gitmeyin çapariye güvenmeyin izmarit istavrit ve iri mezgitler alırsınız zaten yemi çaparinin en alt iki kancasına takın hafif tasmalarla oltayı oynatın zaten o sırada çaparide iş görmüş olur ama bol bol yer değiştirin lüferde bu hafta 1 tane aldık 2 saat dolaşarak tadı tuzu yok zarganada var ama ufaklar atmaya değmez
bursada bildiğim avlaklar şunlar 1)kayıkla gemport önü çingen palamutu ve lüfer - 2)narlı kıyıdan eşkine azda olsa karagöz ve ispari kayıkla yarım hamsi takarak çinekop sırtı çekerek zarganayla az da olsa lüfer. 3)mudanyadan istavrit ve mezgit yaz aylarında kıbrıs oltayla kefal 4)karacabey malkaradan dip oltası ile mırmır 5)ketendere ve kapanca koyundan at çek ile levrek azda olsa eşkine .şamandıralı kücük igne hassas şamandıra ile kaya istavriti.NOT:karagöz avının en iyi yemi ortası alınmış denizanası.mırmırın en iyi yemi boru kurdu ve deniz solucanı (kumda dalganın vurdugu nemli yerde kazılarak cıkarılır.) dır. bursadaki diğer avlakların çok bereketsiz olduğunuda belirtmek isterim herkese bol şans.
iyi günler, şu dönemde karacabey boğazda avlanan varmıdır? varsa neler çıkmaktadır, merak ediyorum? Ayrıca kalkan yada levrek çıkarmı oralarda, bilen varsa paylaşımlarınızı rica ederim. saygılar,
... bugün mudanyadan avlandık ama pek tat vermedi izmarit aldık 6tane istavrit aldık çok az teke bulduk minekop levrek denedik oda vurmadı
evet bizde geçen hafta sonu arkadaşımla sabahladık.21:00'den 24:00 e kadar trilye de 01:00 'den 07:00'ye kadar kursunluda fakat kayda değer bir şey yakalayamadık trilye ve kursunluda bolca gelincik var ve kursunludan sadece zargana aldık hedef balığımız eşkinaydı fakat sağlam vuruş bile alamadık.ama zargana için kurşunlu müsait suyu yara yara gidişlerini görebiliyorduk.malesef takımlarımız zargana için çok müsait olmamasından dolayı avı zarganaya döndüremedik.banghead
Arkadaşlar bu ara gidebilirseniz çok guzel çinekop var.duyrulur. Yer KARACAALİ koy iskelesinin tam onunden 120 mt kadar açılın kayıkla.ilerde yerel halkın bırakdıgı bir duba var dubanın altında oldukca büyük bir kaya bulunuyor.yanınızda taze hamsi goturun 2 ye bölüp dip takımı salın dibe indikden sonra 3-4 metre yukarı çekin misinayı .3 no igne kullanın.beyaz uzun pala olsun .yakalayamadım demiyceksiniz .eger bahtsız bedevi degilseniz tabii. inşallah çok fazla kimse duymaz bu avlagı