Selamlar abilerim,arkadaşlarım foruma yeni katıldım , katılmaktan mutluluk duyuyorum , çok sıcak bir ortam ,geleyim konuya Bursa`da alabalık bulunduran dere,göl,baraj bildiğiniz yer varmı ? Yardımcı olursanız sevinirim...
Aramıza Hoşgeldin Şerif Alabalık konusunda diğer arkadaşlarım yardımcı olacaklardır sanırım ama diğer tatlı su balıkları hakkında yardımcı olmaya çalışırım Keyifli paylaşımlar
H.b Serdar abi yakın zamanda senin bilgilerindende faydalanmak isterim , şu an alabalık avlamaya kitlendim , dün alabalık olduğunu tahmin ettiğimiz bir yere gittik ama eli boş döndük , oltama 3 kez art arda balık vurdu ama yakalanmadı .
öncelikle aramıza hoşgeldin Şerif kardeşim gerçekten çok doğru bir tercih yapmışsın ve hiç pişman olmayacaksın umarım forumda iyi vakit geçirirsin... gelelim alabalık konusuna, benim bildiğim yerler kestelde kestel şelalesinin aktığı dere vederekızık deresinde bulunuyor...gölbaşında alabalık var ama orada av yasak(biz ilk alabalığımızı orada yakalamıştık, 500 gr dan biraz fazlaydı...yem olarak küspe üzerine solucan takmıştık ve buna yakalanmıştı...asıl niyetimiz sazandı ama alabalık yakalandı...2-3 yıl önceydi...saat 5-6 gibiydi ve yağmurlu bir havanın ardından yakalandı) alabalıkta yem olarak solucan, karasülük, tüy yem ve taşların altından çıkan böceklerden(suyun içindeki taşlardan) kullanmanı tavsiye ederim... bu arada nerede balık yakalamaya çalıştınız?
Galiba senin söylediğin yer Özkan kardeşim Kestel`de şelalenin aşağılarında kum ocağı var onun arka tarafında ama derenin durumu çok kötü köylüler durmadan çuvallarla patatez getirip derede yıkıyor , kum ocaklarıda dereye durmadan çamurlu su veriyor, gittiğimde oltama 3 kez balık vurdu ama 10 dk sonra falan dere bulanmaya başladı merak ettim yukarıya doğru çıktım buldozerin biri deredeki kayaları hareket ettirmiş amacı ne analayamadım ama ondan sonra balık vurmadı tam aşaşğıya inerken 2 tane arkadaş ellerinde serpme pet şişeyi yarıya kadar ufak alabalıklarla doldurmuşlar yanlış görmediysem kırmızı benekli , bize bir yer tavsiye etti ,derenin sol tarafında 2-3 tane gölcük oluşmuş orada alabalıkları gördüm ama ne yazıkki yemle ilgilenmediler bile o şekilde kontrolsüz avlanma sürerse alabalık hayal olucak .
keşke ellerinde serpme olan arkadaşları jandarmayı arayıp haber verseydin...çimento fabrikasının karşısında, hemen gelirlerdi...ben birde orada kumsas denilen yerde balık çıktığını biliyorum...orda tutulan balıkları gördüm, balıklar çok büyük...artık bi daha ki sefere inşallah bunları yakalamanız nasip olur... rastgele...
İnş. bir dahaki gidişimde daha tedarikli gidicem , serpmeyle avlanan arkadaşlara yaptıklarının yanlış olduğunu söyledim ama herkes avlıyor diyerek sıyrılmaya çalıştılar , düşünsene günde 2-3 kişi bu şekilde avlansa üreyecek boya balık gelmez birde kumsas `ı yer olarak tarif edebilirmisin kardeşim ?
Şerif, şimdi çimento fabrikasının önünden şelaleye doğru giderken fabrikanın çıkış kısmında 2 yol var... 1. yol şelaleye(ayrıca Erikli fabrikasına giden yol) giden yol, 2. yol ise aksuya giden yol...sen 1. yolu kullanacaksın(şelaleye giden yolu)...eğer yanlış hatırlamıyorsam Erikli su fabrikasını biraz geçince şelaleye giderken yolun sağ tarafında bir mezarlık var ve bu mezarlığın yanından bir yol var...bu yola giriyorsunuz ve biraz gittikten sonra zaten karşınıza akarsu çıkıyor ve bu akarsunun burada birçok gölet oluşturduğunu göreceksiniz...burada çok büyük balıklar var...ben burada yakalanmış 3-4 kg lık alabalıkların fotoğraflarını gördüm(temmuz 2007)...önceki mesajlarındaki yemleri kullan, eğer su bulanık değilse ve sessiz bir şekilde balığı ürkütmeden avlanırsanız balık yakalayacağınıza inanıyorum ...umarım faydalı olabilmişimdir iyi akşamlar...saygılar...
Verdiğin bilgiler için teşekkürler ,tarif ettiğin yer tam gittiğimiz yer ilk gittiğimizde hedefimiz ortadaki büyük gölcüktü ama etrafı mahşer yeri gibiydi , yüzenler ,patates yıkayan kamyonlar falan biz onun biraz aşağısında kum ocağının hemen yanında kalan hızlı akan bölgede denemler yaptık ama solucanlı , gezer kurşunlu dip takımna 3 kez vurmasına rağmen balık alamadık sanırım misinayla ya da balığı sesten ürkütmemizle bağlantılı ama eminim vuran balık oldukça büyüktü yemi tutup götürdüğünü hissettim hamle yaptım ama olmadı
öncelikle merhaba. konuyu gördüm üye oldum direk bir önerim var tabi sizde uygun görürseniz topluca bir balık avı düzenlesek bildiklerimizi ve bilmediklerimizi paylaşsak güzel olmaz mı?