marhaba abilerim...turna avının açılmasına az bir zaman kaldığı için av malzemelerimizi hazırlamaya başladık...malzemeler tamam ama bursa çevresinde turna bulunan pek bi gölet bilmiyoruz...sadece gölbaşı ve uluabatta turna balığının olduğunu biliyoruz...burada sizlere bursa da bu 2 göl dışında turna balığının çıktığı göl, gölet veya barajları sormak istedim...saygılar...
merhaba Özkan kardeş bursada turna çok var bikactane sayayım demirtaş barajı - hasanağa baraj - kayapa barajı - doğanca barajı -çalı barajı bunların hepsinde turna mevcut bunlar yeterlidir sanırım
şükrü abi, bu bilgin için çok teşekkür ederim...ben demirtaş ve doğancı barajlarının yasak olduğunu biliyordum...bu ve diğer göller hakkında biraz daha bilgi verebilirmisin?hangi tür balıkların çıktığı, nasıl bir olta düzeneği kullanıldığı, hangi balığa hangi yemin kullanıldığı ve en iyi balık yapan gölü yazabilirmisin? şimdiden teşekkür ediyorum... ve diğer balıkçı arkadaşlarımı ve abilerimi bu konuda bilgi paylaşımına bekliyorum... saygılar...
özkan canavar gibisin nemerak var oğlum sende şükrü abinin saydığı göller dışında turna yok bide kurtul var ama orda turna varmı bende bilmiyorum uluabat en iyisi rast gele
kurtulda turna yok.bilgiğim kadarıyla kayapa barajındada turna yok.kayapada çok balığa gittim ne turna gördüm nede turna tutan birini merak edip sordum ordaki balıkçı arkadaşlara burda turna yok dediler.
bende duymadım zaten bursa ve çevresi bitik nereye gitmeye kalksan yasak oluyo tarım il md ne soruyorum balığı biz saldık serbest olması gerek diyor yerel yöneticiler yasak koyuyor ben anlamıyorum ya sizler ne dersiniz
evet kurtulda turna yok.bildiğim kadarıyla sazan ve yayın var.birkaç yıl sonra halimiz nolur bilmiyorum? bu gidişle göllerimizde balıklar kalmazsa vay halimize...
evet beyhan abi, bazı yerlerde de dsi ye bağlı olan göllerde, köy koorparatifleri köy mühtarlığı adına gölde balık avı ve piknik için 1 günlük 5 ytl makbuz kesiyor...aksi halde balık avlayamazmışız ...böyle bir durum doğrumu? değilse hakkımızı savunmalımıyız?
Sevgili dostlar, Sportif amaçlı balık avcılığı düzenleyen 1/2 tebliğlere göre, Bursa ilimizde aşağıdaki bölge/göletlerde avcılık tamamen yasaktır: Gölbaşı (kuşkonmaz) göleti Osmangazi - Arasdere bu iki yer haricinde göl/göletlerde Bursa ilimiz için yasak yoktur. 1 Nisan 2008 - 30 Haziran 2008 tarihleri arasında Bursa ilimizde, yukarıda ismini yazdığım göl/göletler dahil, bütün göl/göletlerde avlanma yasağına girecek balıklar aşağıdadır: Sazan, Kadife, Siraz, Yayın ve diğer tatlı su türleri.
murat abi, 1 nisan 2008-30 haziran 2008 tarihleri arasındaki balık avı yasağına turna avı yasağıda giriyor mu?çünkü turna avı 1 nisanda kalkıyor...
Merhaba sevgili Özkan, Turna için sadece zaman yasaklaması olduğundan, bu balığın avcılığını 1 nisan itibariyle yapmaya başlayabiliriz, bursa ve tüm illerimizde aynı kanun geçerli.
Duyarlılığın için ben teşekkür ederim sevgili Özkan kardeşim yeni sezonda raporlarında buluşmak dileğiyle, rast gele
Özkan kardeşim Eğer bahse konu olan göl şahıs yada köy tarafından gerekli yasal yönetmelilikler çerçevesinde kiralanmış ise bu durumda para ödemekten başka bir çare yok.Bunu bulunduğumuz bölgenin ilgili kurumuna sorarak öğrenebiliriz.Bunun dışında dsi vb.kurumlarca yapılan göl/göletlerde amatör olarak balık avlama konusunda hiçkimse sizden ücret talep edemez..Aldığınız belgede muhtemelen bağış fişi olarak düzenlenmiştir..Bu gibi durumlarda Jandarma ya ulaşarak şikayetinizi dile getirebilirsiniz..
sevgili abilerim, uluabatta makaralı olta ile bazı yerlerde avlanmanın yasak olduğunu duymuştum(yöre halkından)...göle ağ ve saka bırakıldığı için, makaralarda kullandığımız dip oltalarının ve kaşık, silikon gibi suni yemlerin üzerindeki iğneler bu ağ ve sakalara zarar veriyomuş...bu yüzden jandarma bu yolla avlanan balıkçılara ceza yazıyomuş( ne kadar doğrudur bilemiyorum?) uluabata giden balıkçı abilerimin bunlar hakında bilgisi vardır...ağer varsa ne yapmamız gerek? ve bu gölde en iyi randımanlı balık yapan yeri merak ediyorum?...abilerimden cevaplar bekliyorum... saygılar ...