Belki birazcık geç olabilr cevap için ancak umarım yardımcı olabilirim. Zipkinci.com a bir bakın isterseniz oradaki videolardan yazılardan öğrenebilrsiniz. Ben ders almadan sitedeki bütün teknikle ilgili yazıları okudum videoları izledim. Zaten zıpkınla dalışın dersi olmaz. Nefes tutma tekniğinizi geliştirebilrsiniz. Yaptığınız agaşonda haraketsiz kalmaya özen göstermelisiniz. Çok belli başlı terimler var bunları öğrendiğinizde halletmiş olacaksınız. Bunlardan bazıları ; Agaşon, Ördek dalışı, baskın. Bunun dışında zıpkın kurma, Balık vurduktan sonra dizgiye takma. Bel ağırlık hesapları hepsi sitede var. İyi dalışlar.
Mustafa kardes, zipkin avciligini bilincli ve tecrubeli birinden, mumkunse bir hocadan ogrenme istegini takdir ettim. Belli ki bu isin tehlikeli taraflarinin farkindasin. Oncelikle sunu bilmelisin, zipkin avciligi serbest dalis sporunun ileri asamasidir. Yani once serbest dalisi ogrenmeli, daha sonra eline zipkini almalisin. En dogrusu tecrubeli bir hocadan dalis dersi almaktir. Yani ilk asamada avciligi unutmakta fayda var. Cevrende elinde zipkinla kiyilarda dolasip av yaptigini sanan, kendisinin ve cevresinin canini tehlikeye attiginin farkinda olmayanlar olabilir. Onlar gercek zipkin avcisi degildir. Tehlike derken zipkinla kendisini veya baskasini vurmayi kastetmiyorum. Bu da bir risktir tabi ama ben esas dalis sporunda karsilasilabilen tehlikeleri kastediyorum. Sig su bayilmasi, dipte aga takilip veya kayaya sikisip bogulma, ozellikle de deniz tasitlarinin govde, pervane, vs ile yaratabilecegi tehlikeler yani. Unutma ki tehlike zipkin kullanimindan ziyade, dalis sporu ile ilgilidir. Once guvenli dalis nasil olur, onu iyice ogren, tecrube edin, zipkin isi nasil olsa kolay. Birkac kucuk tavsiye: dalis sporunu teorik olarak iyice ogren, sonra tecrubeli, guvenilir birisi ile uygulamalara basla... asla yalniz dalma... mutlaka dalis samandirasi kullan ki tekneler orada birisinin daldigini gorsun ... mutlaka dalista yaninda bicak bulundur (dipte kesilip atilmis aglar oluyor, takilirsan bogulursun Allah vermesin, saniyelerle yarisirken agi kesmen icin keskin bir bicak sart)... Once emniyetli dalislar, sonra da bereketli avlar dilerim...
Ben de çok imreniyorum. Bir ara dalış ekipmanı ve zıpkın almak üzere idim. Lakin İbrahim Bey'in izah ettiği detayları öğrenince hem maddi hem zaman ayırma açısından vaz geçmek zorunda kaldım. Ama uktedir içimde.
Sizleri bu ise daha baslamadan sogutmus olmak istemem. Icinizde ukte kalmasin bana sorarsaniz.. Iyice ogrenip denemek lazim, sonra hosunuza giderse devam edersiniz..