yarın ikinci kez ilk defa turnaya gitmek istiyorum hedefim demirtaş ama burada herhangi bir yasak varmı . geçen haftalarda gölbaşının açıldığını duyup gittim ama belediyenin her 10 metrede bir yasak tabelası koyduğunu gordum . şuan demirtaşta böle bir yasak varmıdır bilgi verirseniz sevinirim.
Demirtaşta böyle bir yasak yok Bursa'da av komisyonu tarafından yasaklanmış ve resmi gazetede yayınlaşmış tek yasaklı göle gölbaşı başka yok rasgele raporlarını bekliyoruz ...
10.07.2010 Tarih ve 27637 Sayıyla Resmi Gazete'de yayımlanmış düzenlemede Gölbaşı yasak listesinden çıkarılmıştı. Yasak, göl genelinde olmasa gerek. Belki DSİ belli bir alana yasak getirmiştir. Ben tebliğin son halinin aşağıdaki gibi olduğunu zannediyorum. Ek-1'de Gölbaşı'nın yasak listesinden çıkarıldığı belirtimiş. Umarım Hakan Bey'in bahsettiği yasak daha yeni tarihli bir düzenlemeye ait değildir. http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html ek-1 http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49Ek.zip
Av Komisyon Kararıyla bu yönde yasak koymak veya kaldırmak mümkün değildir. Tek yetkili merci Bakanlıktır arkadaşlar. DSİ'in özel durumu hariç, zira genel av yasağıyla ilgisi yok zaten.
Demirtaş barajındada Göl başında da yasak yok. Ben sürekli iki gölede gidiyorum. Jandarmalar da dolaşıp oltacılar la çay keyfi yapıyor İki gölde de avlanmak yasaktır yazıları var ama dikkate almayınız. Göl başında şimdiye kadar ne Turna tutabildim nede tutan birine rastladım. Ne zaman nasip olacak merak ediyorum
cevaplar için teşekkürler ozaman demirtaşı bi denicem geçen hafta gölbaşına gittim gölün her yerinde her 10 metrede bir yasak tabelası vardı büyükşehir belediyesinin yeni koyulmuş gibiydiler.
Evet her tarafta tabela var ama yasak yok. O tabelalar eski döneme ait. Her hafta oradayım ve bemen gibi onlarca kişi olta atıyor. Ayrıca jandarma da dolaşıyor ama kimseye ses çıkarttığı yok. Olta atanlarla çay içip muhabbet edilorlar. Göl başınada gönül rahatlığı ile gidip avlanabilirsiniz. Tabi kurallara uyarak
demirtaş barajın da sahte slikon yem kullanıyor köylüler kaşıga gelmiyor bilgin olsun cok denedim silikon kullan kırmızı renk olsun içinde kesinlikle
Bugün Demirtaş barajına gidip birkaç atış yaptım. 100 metre kadar yanımdaki 3 kişilik bir ekip 40-45 cm lik bir turna çekti beyaz bir silikon yem ile ama bana hiç bir şey gelmedi. Daha sonra yağmur atıştırmaya başlayınca fazla durmadım ve toparlanıp gittim. Eğer biraz daha durup at-çeke devam etseydim eminim bir tane tutabilirdim çünki hava şartları ve mekan çok müsaitti fakat ben yağmur konusunda hazırlıksız olduğum için erken veda ettim.
ben hafta sonu kaşıkla denemeler yaptım 1 saat kadar sürekli atçek yaptım sonuç alamadım, slikonla alındığı bilgisi iyi oldu, bir daha gitmen nasip olursa slikonla denerim artık. Ayrıca demirtaşta bir çok insan piknik yapıyordu balık tutanlarda vardı, herhangi bir yasak kısıtlama vs.. görmedim ben.
bende bu hafta turnaya gitmeyi düşünüyorum nereye gidecegime karar vermedim arkadaslar cok iyi bir yere gidecegiz dediler ama sormadım neree diye bakalım kısmet raporları veririm.