Karlı ve buzlu havaların ardından 2012 ilk balık avı organizasyonumuzu 18.03.2012 günü 4 arkadaş gerçekleştirdik.Sabah erkenden yola çıktık.Saat 06:00'da kayıkla açıldık ve avımızı saat 11:00'de bitirdik.Keyifli ve ılık bir havada avımızı gerçekleştirmiş olduk.Yakalamış olduğumuz balıkları ,yanımıza fotoğraf makinamızı almaya unuttuğumuzdan dolayı gönderemedim.Arkadaşa verdiğim balıkları , fotoğrafını çekip yollarsa sizlere göndereceğim. Kullanılan yem:Boru Kurdu , Kırmızı Kurt. Kullanılan İğne:Owner 50001 No6 Mustad 52002C No9 Klasik 3'lü dip oltası şeklinde Yakalanan Balıklar:Kefal 1 Adet (800-900 Gr.) İspari:El gibi (3-4 Adet) Sarıkanat İstavrit (2 Adet) ERCAN 1977 BURSA 0Rh+
tebrikler keşke fotolarda olsaydı bende narlıya gitmeyi düşünüyorum daha önce hiç gitmedim bursada avlak olarak bilgim yok ama forumdan edindiğim bilgiye göre narlıya teke ile kıyıdan karagöz avı planlıyorum ne dersiniz ?
Tebrik ederim. Keske resimlerinide koysaydinizda gozlerimle gorseydim Kiyi avciligi yapiyorum ve genelde gece avlaniyorum. yada ben avlandigimi zannediyorum. Bursada tuttugum baliklar gelincik ve kaya baligi bol bol var Masallah tabi ustalarim muhakkak tutuyorlardir biryerde eksik bir seyim vardir ama olmuyor iste narlidan eskel e kadar bir cok yerde denedim bircok farkli yem denedim boru kurdu sulunez tavuk gogsu midye teke vb... gibi bir cok yem bir cok igne bir cok yer denememe ragmen kayda deyer bir balik tutanadim ama umidimide kaybetmedim ben gene denemeye devam edecegim. bunlari sizin konunuza yazmamin sebebi bursada baligin var olduguna inanmak isteyisimden
Ben de dün ustalarımdan biriyle eşkel-trilye ve 3-4 km açıkları (55 m derinliklere kadar) geniş bir alanı balık-bulucu eşliğinde taradık. Bir tane kraçe yakalayınca, usta kızdı ve senenin ilk balığı bunu bırak salmayı çiğ yerim dedi ve yedi... Su sıcaklığı balık-bulucunun gösterdiği 5 derece idi. 6-7 saat gezerken anlamadım ama karaya çıktıktan 1 saat sonra güneşin beni adam akıllı yaktığını anladım ve gece başıma ıslak havlu sararak uyudum. Sonuç olarak anlaşılan Nisan 15'ine kadar pek heveslenmemek gerekiyor galiba... Herkese bol balıklı bir sezon dilerim...
olmazmı talha kardeşim sana birkaç tavsiyem olucak 1- ümidin hep olsun 2- sabrın olsun 3- avlakları iyi bilen bir dostun olsun bursada balık var. daha once birkaç arkadaşa birkaç avlak tavsiyem oldu bursa avlakları ile forumda bir arama yaparsan tarif ettiğim yerleri görebilirsin. tekrar tekrar yazıp bilinçsizleride o mekanlara çekmek istemedim ama inan bursada balık var.diğer yerlere nazaran az da olsa.
avınız için tebrik ederim,dün mudanya da ikiz kayaların yaklaşık 400-500 mt açığında 2kg.kadar istavrit aldım kayığı olan arkadaşlar koyu yeşil çapariyle deneme yapsınlar , yada burgaz dubaların 150-200 mt kadar açığını da deneyebilirsiniz şu an bu bölgeler de çok verimli olmasada istavrit bulunmakta.
Ercancım tebrikler güzel bir gün geçirdiğinizi umuyor daha güzel av ve raporlarınızı bekliyom:thumb: Yanlız bundan sonra yakaladığınız yakışıklıların resimlerinide çekerseniz daha güzel olur bence selamlar...
Talha kardeş balık=sabır Bursa kıyılarında her türlü balık var. Marmarada hatta egede olan her türlü balık denemeye devam.