Arkadaşlar bayramınız mübarek ve bereketli olsun.Hafta sonu gemlik yada gemsaza gitmeyi planlıyoruz. Acemi olduğumuz için tavsiyelerinizi bekliyorum. Kıyıdan mı yoksa taka kiralayıp açılalım mı? Ayrıca gemlik yada gemsazda taka kiralama konusunda yer tavsiyesi verebilir misiniz. Hangi takım veya yem kullanalım , kaşık veya sahte yem ne önerirsiniz. elimde olan kamışlar, http://www.avmarketi.com/asp/product/6547/RYOBI-KOMATSU-KARBON-KAMIS-3-05MT http://www.avmarketi.com/asp/product/6263/OSKAR-PLT-KAMIS-3-60MT http://www.avmarketi.com/asp/product/220/ALBA-3281-ARIES-KAMIS-300CM http://www.avmarketi.com/asp/product/6627/2260-270-QUICK-STICK-TELE-20-5-20G ve elimde olan makinalar, http://spotbalikcilik.com/RYOBI-OASYS-6000-MAKINE,PR-20283.html http://www.yabanavmalzemeleri.com/default.asp?git=9&urun=1986 http://www.avmarketi.com/asp/product/13469/Savage-Expor-EP-500-Makina. Makinalarımda sarılı misinalar ise http://www.avmarketi.com/asp/product/11738/0-30-Sufix-Duraflex-100mt-makara-misina http://www.avmarketi.com/asp/product/6569/OKUMA-BLUEFISH-MISINA-300M-0-31MM. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden herkeze teşekkürler iyi bayramlar.
Bursa'lı veya tecrübeli arkadaşlar cevap verecek veya balığın türüne göre nasıl tutulduğu hakkında bilgi verecek kimse yok mu? Levrek, lüfer, karagöz, mırmır birazda olsa büyük balık tutma peşindeyiz. Çapariyle istavrit şıpşıpla zargan tutuyoruz ama o kadar. Karidesle dip oltalı atıyoruz onda da sadece kaya balığı(çarpan) tutabiliyoruz Diğer balık türlerinde nasıl ve hangi yemle tutulduğu konusunda yardım bekliyor iyi akşamlar diliyorum. Nette bu bilgilere ulaştım ama neyi nasıl yapacağım konusunda bilgi lazım. Fıstıklı = mırmır + eşkina + istavrit + iskorpit + lüfer alınabilir. Dip olta kullanırım. Yem boru kurdu + canlı Narlı = Mevsiminde karagöz yatagıdır. İspari ve istavrit aynı zamanda eşkina da yapar. Dip çok taşlı oldugundan dolayı şamandıralı olta kullanırım. Yem olarak boru kurdu + tavuk + karides + deniz anası kullanırım. Kapaklı = Kefal için ideal bir yerdir.Ekmek + kıbrıs. Kumla = Bilmiyorum Gemlik = istavrit + mezgit + zargana + dip ve çapari kullanırım tavuk + boru kurdu yemdir. gemsaz + kumsaz = mırmır + eşkina + iskorpit + zargan + istavrit dip olta kullanılır. Kumluk bölgedir. Kurşunlu = mırmır + ispari + istavrit + mezgit alınır. dip + çapari kullanırım. Boru kurdu ve tavuk yemdiir. Güzelyalı = mırmır + ispari + istavrit + mezgit dip kullanılır. boru kurdu + tavuk + karides. kumluk bölgedir. Mudanya = kefal + istavrit + mırmır + eşkina + iskorpit + levrek + lüfer + zargana + ispari + mezgit boru kurdu kullanılır. şıpşıp ve teleskopik olta ile avlanılır. dip ve çapari kullanılır. Trilye = mırmır + ispari + eşkina + levrek + lüfer + palamut + zargan + mezgit + istavrit bir çok böle taşlıktır. şamandıralı takım kullanırım. boru kurdu + tavuk + teke Egerce = ? Karacabey boğaz = eşkina + kefal + mırmır ve mevsiminde güzel kalkan 3 lü dip ile boru kurdu ve karides
Emrah selamlar,akşamda baktım konuna ama Bursa'lı olarak bahsettiğin bölgelerde hiç avlanmadığım için bişey yazmadan çıktım.Şimdi yine yazamıycam malesef,ama umarım o tarafları bilen bir arkadaşımız birşeyler karalar konuya. Rastgele..
Ben karalayim bari, gemliği tavsiye etmem, az biraz daha yol katederek narlıya gitmeniz, hazır havalarda soğumamışken daha iyi olacaktır.
Ercan abi peki senin tavsiyen neresi. Yapmışken tam yapalım diyoruz bu şekilde ya eli boş dönüyoruz yada istavrit tutuyoruz. Barış kardeş narlı biraz uzak kalıyor diye pek düşünmüyorduk aslında ama tiyoları sağlam verirsen gideriz tabiki neden olmasın. Hangi yem, hangi kaşık, tahmini avlak bölgesi bilmeden okadar yolu eli boş dönmek için gitmeyelim.
Emrah bende Narlı'yı tavsiye ederim,en azından eli boş dönmezsiniz. Gemsaz hakkında hiç bilgim yok ,mudanya güzelyalı tarafları zaten içi boş akvaryum gibi ,canlıya dair iz dahi yok Ayrıca Narlı'da kayıkta kiralayabilirsiniz zorluk çekmeden.
Duruma göre çeşitli şeyler yapılabilir, detayı her zaman farklı olur ama tekeyle akşamları herhangi bi gözüne kestirdiğin kayalıktan, elin boş dönmezsin.
Ercan abi ve Barış kardeş cevaplar için çok teşekkürler nettende baktım biraz genelde narlı öneriliyor gidicez artık napalım .Teke yakalamak zor olmasa gerek. Gittiğimiz zaman görüyordum gece kayalık kenarlarda feneri tutunca parlıyorlar zaten kepçeyle alıyorlar. Teke yada boru kurdu kullanırken şıpşıp mı dip mi atıcam. Kayalık yerlerde dip attığımız zaman sürekli takılıyor kancalar. Birde daha iyi olur dediğiniz saat var mıdır? Sabah saat 3-4gibi çıkmayı düşünüyoruz gün ağarmadan, akşama kadar kalırız.
saat olarak fena değil ana atacağınız yerin durumunu iyi tahlil etmek gerekir. çok karışık ve yosunluysa midyeliyse dibe değdirmek takım için ,ölümcül oluyor. Bu gibi yerlerde şamandıra tercih edilir ama bu seferde derinliği iyi tahlil etmek ve akıntıya göre takımı kıyılatmayacak şekilde uygundur zannımca. He bide dipnot ekleyeyim, bu sene o taraflarda kaya diplerinde pek teke bulamadım ama denize diklemesi giren beton, kazık, taş gibi yerlerde bolca buldum. Şimdi durum ne olur bilemem 2 aydır uzağım körfezin kuzey kıyılarından.
Sonunda Narlı'ya gittik eliboş dönmesekte acemi şansı iki tane karagöz alabildik. Acemilik yüzünden tat alamadık ama bizim dışımızda olta atanlar gayet güzel ve bir okadar da iri karagöz aldılar. Porselensiz tek iğneli mantarlı takımla yanımızda duran adam 12-13tane en düşüğü 0,5kg gelen karagözleri alınca içim gitti. Yem olarak birkaç kişi boru kurdu diğer herkez deniz anası takıyordu. Bakalım bir sonraki denemede biz başarıya ulaşacakmıyız.
Emrah merhaba, Denizanası şu bildiğimiz deniz anası mı? Hani bilirsin işte her yerde olan sümüksü, şeffaf, şemsiye gibi açılıp-kapanan o canlı mı? Yem olarak nasıl kullanılıyor acaba?
Nuri abi bende ilk kez orada duydum. Netten baktığımda denk gelmişti ama deniz anasına balık geleceğini tahmin etmemiştim. Ama adamlar deniz anasıyla 2kiloluk 3kiloluk karagözleri tuttular akşama kadar. Deniz anasının alt iç kısmını hepten sümüksü ve uzayan o cıvık yerini yem olarak kullanıyorlar. Boru kurdu kullananlar bile sonradan deniz anası takmaya başladı.
Dime yav. Hemi de 2 kg. 3 kg. karagözler ha. Biraz zaman ayırıp kepçe ile yakalanması mümkündür de, cıvık, sümüksü yerler iğnede nasıl durur? Keşke iğneye nasıl uygulandığını görebilseydik. Kendim için değil, biraderim şu an Gönen'de. Av için de Bandırmaya gidiyor fırsat bulunca. Hiç olmazsa O denerdi. Ayrıca bütün amatör kardeşlerimiz içinde güzel bir bilgilendirme olurdu.
Gayette güzel duruyor ilkten bizde hiç bulaşmayalım dedik ama deniz anasını takınca alabildik o iki balığıda. Sümüksü ama yapışkanlığından galiba hiç bir şekilde çıkmıyor iğneden. Çok yakın zamanda oradayım gene. Gördük izledik sorduk azda olsa bişeyler kaptık. Telafisi çok yakında sana yetişirse gittiğimde videoya kaydeder eklerim foruma.
E hadi bakalım, rastgelsin kardeşim. İnşallah güzel balıklarla dönersin. Video çekimi için de şimdiden teşekkür ederim. Selamlar.
Merhaba konuyu bıraz gec gördum ama bende bildiklerimi sizine paylasmak isteiım . Şu zamanda verdigi avla en gözde yer narlı dır.( sunuda eklemek ısterım narlının yerlılerının gırgırları engellemek için denıze attıkları beton variller yavaş yavaş işe yaramaya başlamıştır. gırgırlar kıyıya giremediği için daha fazla av vemektedir.) Gunduz deniz anası, karanlık cokunce yanı lapınler cekılıncede boru kurdu mamun ve mıdye ile karagoz alabılırsınız, kullanabılecegınız takım lar ıse mın.7m sıp sıp (ben 5 numara mavi iğne kullanıyorum) ve gezer samandıra dedıgımız makınalı takım randıman verır. özellıkle sıpsıpta kullancagınız samandıra hassas olmalıdır. lakin karagöz kurnaz bır balıktır. genellıkle gunduz av veren türü sivri burundur genelde min 350 -750 gr dır son aldıgım sivri burun 1,3 kg ıdı . Bunun dısın da herkesın tartıstıgı su denız anası mevzusuna degınmek ıstıyorum , buldugumuz denız anasının sapka gıbı olan kafasının hemen altından elımız ıle ayırıyoruz kafası aldıgınızda hemen kafasının altında karnıbahara benzer sumuksu seyer var onları kemık dedıgımız sert kısmında ayırıp ıgnemıze takıyoruz. ne yazıkkı balık onları emmeye bayılıyor ayrıca gece daha fazla av vermesıne ragmen gunduzde oldukca randımanlı av vermektedır. suan anlatacaklarım bu kadar kafanıza takılan bısı varsa elımden geldıgınce anlatmaya calısacagım Rastgele
Barış bey bizim hatamız şıpşıp takım almadan gitmek oldu sanırım. Makaralı kamışlar vardı şamandıralı attık dalgadan sürüklenip kayalara takılıyor. Dip attık zaten geri çekmek mümkün değil. Ama 6,30luk kamışları tedarik ettik nasipse en kısa zamanda narlıya olta atacağız. Ayrıca bu 2-3gündür Gemlik iskeleden boru kurdu ile çok güzel eşkina çıkıyor. Üçlü dip oltası(20-30gr kurşun-6numara iğne) ile ikişerli üçerli balık çekiliyor.
Aslında bir boşluğunu bulup kumyakayı da bir kontrol etmek lazım, sanırım orasıda bu zamanda eskina karagöz ve ispari avı verebilir