Değerli balıkavınet üyeleri merhaba.1 NİSAN 2014 gününde , hepinizin bildiği üzere , beklenen Turna sezonu açıldı.Sizlere faydalı olacağını düşündüğüm , kaşık ve silikon tavsiyesinde bulunmak istedim.Bursa-Gölbaşı'nda turna avlamak istenirse , Albastar Tobby 2 numara kaşık ve 5-7-9 cm. gövde beyaz , kuyruk kırmızı olan silikonlar ile turna alınıyor.Çevremdeki arkadaşlarım 1 haftadır , bu sahteler ile gayet güzel turnalar aldılar.İnşaallah sizlere de nasip olur.Bu arada Bursa'lı arkadaşlardan gelecek turna raporlarını da sabırsızlıkla bekliyorum.Herşey gönlünüzce olsun.Bol şanslar.Hoşçakalın , şen kalın...ERCAN 1977 BURSA
ercan kardeşim geçen hafta hem piknik hem de turna için ailece gölbaşına gittik oğlum ve ben iki spin kamışla sabahtan saat 17 00 a kadar gölbaşı köyü tarafından sürekli at çek yaptık 10 tl lik ve 50 tl lik rapalalar siyah sırtlı altı beyaz ve yeşil altı kırmızı ağırlıklı boyları 12 ile 8,5 cm arasımuhtelif rapalalar alba tobi 1,2,3, no kaşıklar geniş parlak ve balık resimli boyalı kaşıklar,ayrıca balık ve kuyruğu c şeklinde olan8,5 cm lik silikonlar kullandık,silikonlarda balık kafası ve yuvarlak şekilde değişik jig kafa kurşunlar vardı saat 14 30 sıralarında sarı tek iğneli 15 gr lık jig kafalı sırtı siyah karnı beyaz silikona daha attığım gibi turna atladı ve kurtuldu3 4 metre çekmiştimki birdaha yapıştı çekmeye başladım kıyılar sığ ve otluk olduğu için kamışı yukarıya diktim ve öyle çekmeğe başladım balığın kafası yukarıda ve ağzı tamamen açık şekilde 7 8 m lere kadar getirdim fakat birara takla attı ve kurtuldu,bunun haricinde takip bile alamadım,daha sonra duvar tarafına geçtik akşam hava kararrana kadar sürekli at çek yaptık duvarda birsürü kişiler vardı ve kimsede balık yoktu bizde takip bile alamadık,üstelik özellikle silikonlar epeyde ileri gidiyor ve yüzüşleri çok güzeldi sırttan tek iğneli olduğundan takılma riski yoktu otluk ta da güzel atılıyordu fakat kötü tarafıda balık kaçırma ihtimalinin yüksek olması altına 3 lü iğne takmayı düşündüm ama buseferde sığlıkta problem oluyar,yıllardır aralıklarla gölbaşına giderim sazan ve yayın aldığım oldu ama bugüne kadar hiç turna alamadım kırkyılın başı bir turna denk geldi onuda almak kısmet olmadı,turna yönünden gölbaşı bana biraz kısır gibi geliyor veya ben beceremiyorum,ogün canlı yem takanlrda da birşey yoktu,inşallah birgün şeytanın bacağını kırarız bize de denk gelir