bursa gölbaşı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında alidemır tarafından paylaşıldı.

1. alidemır

alidemır ali demir

Favori Kamış:
    Daiwa-ultra-marine-carbon sx 940 D-A-M Yukon Composite 150
    Favori Makine:
    Daiwa Bg 30
    En İyi Avı:
    sazan 7,5 kg
    arkadaşlar sazan sezonu açıldı diye sevinip gölbaşına gittik , gölbaşı geçen sezon bursa büyük şehir tarafından alınmıştı ve amatör balıkcılığa acılacaktı.ve öyle oldu daha önce gölü kiralayan kişi göle kimseyi sokmazdı ve hemen jandarmayı çağırırdı. fakat göl serbest olunca sağ olsun ne kadar bohçacı varsa gölün her tarafını ağ ile donatmışlar. böyle amatör balıkcılık olmaz gördüğüm kadarıyla bir taraftan ağ çekiyorlar. bir taraftan sıra olta çekiyorlar,(yani parekete) şöye bir olta atayım dedim dip oltası biraz dalga vardı, dalga durdu bir baktım pet şişelerden şamadıra yapmışlar ağı çekmişler tahmini 300 metre ve gölün birkaç yerinde var. ve gece gidip ağları kontrol ediyorlar. bunları hava kararırken yapıyorlar bunu yapan da amatör balıkcılar botla girip işlerini görüyorlar . şimdi bunları kime şikayet edeceğiz....

ali demir/Bursa

2. Rıza YİĞİT

Rıza YİĞİT Rıza YİĞİT

Merhaba,
    bu yaşa kadar kime şikayet edeceğinizi bilmiyorsanız bırakın bohçacılar fadalansın . çok yazık ve ayıp .

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bursa il tarım müdlg. - Bursa valiliği - bölgedeki üst kademelerdir göletin bağlı oldugu yerdeki jandarma veya karakolda olabilir ..ama en saglamı üst makam..zira bizim ülkede alt makamlar biraz tembeldir.

4. Balky

Balky Murat

Direk jandarmaya gidin.

5. melih ergin

melih ergin melih

inegöl jandarma bölük komutanlığı na telefon ile ihbar verdiğiniz zaman ihbar olduğu için anında bakmak zorunda kalıyorlar.keşke jandarmayı arayıp bilgi alsaydınız suç üstü olurdu:mad:

6. alidemır

alidemır ali demir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Bg 30
    En İyi Avı:
    sazan 7,5 kg
    Rıza bey kimi kime şikayet edicez, şu yaşa kadar yasaklara uyduk uymayanlarıda uyardık yasak varsa hepsini kanunlar düzeyinde düzeltelim diye bulunmadığım. merci kalmadı. ama hepsi boş. insanın içinden geleçek, önce insanlığa doğaya saygın ve sevgin olaçak sen istediğin kadar konuş boşuna, adam pikniğe gidiyor çöp kutusu yanında ama çöpü olduğu yere bırakıp gidiyorlar. sonra gelen temizlesin mantığı daha neler, göle balığa geliyor gece kalıyor ateş yakıyor ve sabah giderken ateşi söndürmeden gidiyor, gölün üst tarafıda orman düşünün artık,

ali Demir /Bursa

7. AHAKANC

AHAKANC Ali Hakan Ceylan

Aynı durum uluabat gölü içinde geçerli. Hani atıyor diyebilirsiniz belki ama sanırım göldeki ağların toplamı 20 km den fazladır. Kayıkla gidebilmek için çok yavaş slalom yapmak gerekiyor bir çok yerde. Paraketeleride söylemiyorum. 50-60 yerde var neredeyse. Tabi birde yüzlerce saka söylememe gerek yok. Valla tebrikler bu balıklara hala nesillerini sürdürebiliyorlar...

8. melih ergin

melih ergin melih

size katılıyorum hem insanların usulsüzce avlanmaları hem turna hemde israil sazanı varken bu göldeki canlılar nasıl yaşıyor hayret verici.kayıkla cıktıgımızda sayısı belli degil o sakaların kaldırdıgınızda ağzına kadar balık oluyor içinde

9. HAKANBAHAR

HAKANBAHAR HAKAN BAHAR

Bakin Keyfinize :(

Hiç bir mücadele vermeyin bence bende gölbaşına gittim ve gündüz gözüyle botla ağ çekenleri gördüm jandarmayıda aradım ve yaklaşık 1 saat açıktakileri izledim nemi oldu gelen giden yok herkez gayet doğal kimsenin çekincesi yok bunu yapan işini ayarlıyo öyle çekiyo zaten adamlar biliyo şikayette etseler kimse gelmeyecek yazıklar olsun....:mad:

10. alidemır

alidemır ali demir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Bg 30
    En İyi Avı:
    sazan 7,5 kg
    hakan kardeşim söylediklerin doğru biliyorsun senelerdir gölbaşını kiralayan gölde kimseye balık tutturmadı ve en ufak birşeyde jandarmayı aradı ve geldi, sürkilerde devamlı gölbaşı (kuşkonmaz göleti )diğer adıyla yasaktı ve geçen sene Bursa büyükşehir ve kestel belediyesi tarafından balıkçıya tazminat ödenerek balıkçıyı oradan çıkardılar, ve orayı amatör balıkcılığa açtılar ve sirkülerdede yasak kalktı ve bu sene de cazibe merkezi diğer etkinlikler için çalışmalara başlayaçaklarını gazetelerden okuduk. ve hatta piknik için masalarda koymuşlar, geçen hafta gittiğimde gördüm. tabi göl serbest kalınca bağzı uyanıklar hemen ağları ve pareketeleri sıraladılar. dediğin gibi şikayet etsen kimse gelmeyeceğini biliyorlar. inşanlah bunlara bir dur diyen olur.....

11. alidemır

alidemır ali demir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Bg 30
    En İyi Avı:
    sazan 7,5 kg
    hakan kardeşim söylediklerin doğru biliyorsun senelerdir gölbaşını kiralayan gölde kimseye balık tutturmadı ve en ufak birşeyde jandarmayı aradı ve geldi, sürkilerde devamlı gölbaşı (kuşkonmaz göleti )diğer adıyla yasaktı ve geçen sene Bursa büyükşehir ve kestel belediyesi tarafından balıkçıya tazminat ödenerek balıkçıyı oradan çıkardılar, ve orayı amatör balıkcılığa açtılar ve sirkülerdede yasak kalktı ve bu sene de cazibe merkezi diğer etkinlikler için çalışmalara başlayaçaklarını gazetelerden okuduk. ve hatta piknik için masalarda koymuşlar, geçen hafta gittiğimde gördüm. tabi göl serbest kalınca bağzı uyanıklar hemen ağları ve pareketeleri sıraladılar. dediğin gibi şikayet etsen kimse gelmeyeceğini biliyorlar. inşanlah bunlara bir dur diyen olur.....

Ali Demir /Bursa

12. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    bence ALLAH a havale edin en temiz yoldur.

13. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    o gölde hiç bir zaman ağ, parekete temizlenmedi ki yasak zamanında ne zaman turlamaya gitsek yıllar boyunca kavaklık, set tarafında hiç bi zaman ağ kaldırılmadı özelliklede taş ocağından 10 kg ve altı sazanlar alınmadı zaten bütün trofeler temizlendi turna katliamı yapıldı ayrıca.Bu durum göl kapalıyken, açıkken de devam etti madem büyükşehirin elinde bunuda kendileri çözmeli denetim yapmalı ama o da yoktur diye düşünüyorum burası Türkiye herşey olur ;) iş bize kalır bu durumda biraz cesaret biraz sabırla göle girip ağı pareketeyi temizlicez başka yolu yok