Tüm site sakinlerine selamlar saygılar... Uzun yıllar sonra bu siteyi sayesinde icimdeki özlem depreşti ve bu yaz fena sayılmıcak şekilde istavrit avı yaptım çapariyke,genelde de ido iskelesinden.tüm bilgileri bu site sayesinde ögrendim ve sayenizde acemi kalmadım pek yaptigım istavrit avlarında,emeği geçen herkeze sonsuz teşekkür ederim,malum istavrit bitti ve cinekop küfer zamanı geldi,güzelyalıda duyuyorum balıkçılardan uzun olta ile lüfer alınıyormuş ama bu balıkçılardan dogru cevaplar almak zor malum.sizden ricam güzelyalıda kıyıdan çinekop yada lüfer alınırmı,alınabilirse en uygun olta hangisi olur ve nerden atmalıyım.bu familyadan balık tutmayı çok istiyorum,eger bu konuda bilgikendirirseniz çok memnun olurum.herkez bol bereketli avkar diler,şimdiden teşekkur ederim.
işini görürmü bilmem ama bu link e bi göz at fezail abi http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=49831
Uzun olta,tekne ile yapılan bir avlanma yöntemi.kıyıdan avlanmada uygulanamaz. İstavrit avı bitti demişsiniz,dağ gök istavrit şu an körfezde.Lüfer avı ,mantarlı olta takımıyla denenebilir,ancak balık yok pek şu an.Körfezde lüfer yatak yaparsa(o da 10 senede bir anca oluyor) zaten raporlar yağmaya başlar,sizde avlanırsınız.
ben genelde ido iskeleden çapari atıyorum akşiamları oda .ama son zamanlarda hem iskeleden hemde kayalıklardan çok azaldı istavrit,kumla gemik yalova çokmuş duyuyorum am agüzelyalı çok seyrekleşti istavrit bol bıol yaprak geliyor..am alüfer alanalar var uzun oltayla tekneyle tabiii..am akıyıdan deniyen bvar mı bilmiyorum kaşık yada mantarlı takımla ben de denemeyi düşünüyorum o yuzden sordum..çok teşşekür ederim siğzlere bereketli avlar dilerim
Şu an durum nedir Güzelyalı'da... Giden kimse varsa balık durumu nedir acaba? Bilgi verilirse sevinirim
Arkadaşlar dün 16:00-18:30 arası güzelyalı ido iskelesindeydim.Ben herhangi bir balık alamadım ama bir arkadaş 3 tane mırmır aldı,bir başkasıda 18 den sonra karagöz aldı bir tane.başkada tutan olmadı.
arkadaşım öncelikle meraba lüfer için çıkıcaksan sabah hava ilk aydınlandığında çık zaten öğlen 11 12 ye kadar yapıyor balık şuan kıyıdan hiç av yapmadım lüfere ama rapala ile kıyıdan at çek yapabilirsin güzel yalı mendirek taraflarında lüfer olabilir balık şuan kıyılara yakın zaten rastgele