Bu sabah akşamdan kararlaştırdığımız gibi babamla saat 6 gibi güzelyalıdaydık , gidince biraz umutsuzluğa uğradık deniz dalgalı ve rüzgar vardı ama şans deniyelim dedik mırmıra salladık oltaları bende belki levrek falan alırız die canlı teke ile gezer kurşunla at çek yapmaya başladım daha 2. atışta ufak ufak vuruşlar oldu aynı yere doğru tekrar salladım tam denizin kumla birleştiği dalganın vurduğu bölümde ( eminin şimdi heyecanlandınız ama malesef )bi ufaklık takıldı oltama kıyıya aldığımda ilk olarak istavrit sandığım balığı elime alınca lüfer yavrusu olduğunu gördüm 100gr civarı tabiki aynen geriye tekrar bi atış tekrar bi vuruş fakat sağlam bi vuruş gelirken mırmır sandım ama ne göreyim levrek ama yine bi ufaklık tahminen 300gr civarı büyüsünde gelsin diye o da geriye bu sürekli devam etti ufaklık lüfer ve levreklerle bizde onların canını daha fazla yakmamak için limana geçtik ispari ümidi ile ama olmadı tek zargana alabildim devamı gelmeyince tek balığı kediye verdim kedi havalara uçtu zarganayla oynamaya falan başladı ve Bursa`da son zamanlarda olduğu gibi eli boş döndük.(Fotoğraf koyamadığım için özür dilerim cep telefonuyla çektiğim biraz foto. var ama atamadık ) Saygılarımla...
Bu arada sanırım bu sevindirici bir haber lüferler durumuyla ilgili.Bi de (Adrenalin)Necati Abiyi gördüm telefona konuşuyodu konuşamadım
Ne demek İbrahim Abi sizin görüşleriniz bizim için çok değerli teşekkür ederim , hem bir iki ay sonra çinekop olacak yavruları boş yere tutmaktak çok mantıksız bütün avcıların bu konularda hassas davranmaları geleceğimiz için çok önemli , benim anlayamadığım bi durum var şimdi bizim beklediğimiz çinekop ,lüfer akımı karadeniz ve ya egeden mi geliyor , gelen balıklara kıyılardaki yavrularda katılıp bir göçmü gerçekleşiyor ?
Şerif ne zamandır girmiyorum foruma öyle bir gireyim dedim senin konunu okurken adımın geçtiğini gördüm. Nerde gördün bakim beni yavaş söle yengen duymasın Bir daha öyle bir şey olursa yanaş tanışalım telefonla konuşuyorsak kapatırız sen merak etme. Ufaklıkları saldığın içinde tebrik ediyorum seni bu yoldan hiç şaşma.
Necati Abi özelden de cevapladım burdanda yazim güzelyalıda siemens fabrikasının o tarafta biz kumsaldaydık siz o ara istavrit peşinde önümüzdeydiniz sonra ordan ayrılırken sizin yanınızdan geçtik babama dur dedim Necati Abi bu siteden adrenalin balık varmı falan diğe sordu babam 5 istavrit almışsınız telefonla konuşuyordun laf atamadım bi dahakine söz
Ulen şerif cizdin karizmayı herkezin içinde söylemesene 5 tanecik istavrit die Şaka bi yana onca palamut lüfer avından sonra bugünlere kaldık ya. Du bakalım kısmet bekliyoruz palamutları inşallah. Bir dahakine tanışalım abicim. Saygılar...
Şerif kardeşim Bu at-çek olayını sanırım biryerden duyarak denedin..Çünkü bu yöntemle özellikle ekim ortasından sonra levrek alınabilir..Ancak önemli bir nokta var..Kullandığın kurşunu aliminyum bant ile sarıp parlak hale getireceksin..Balığın dikkatini bu çekecek ve yaklaştığnda Tekeyi görüp atlayacak..Bundan sonra da yapman gereken misina sarmayı bırakıp balığın tekeyi yutmasını beklemek.. Bu yöntem Bandırmada sürütme olarak bilinir ve güzel avlara vesile olur Tabiki bu dediğim dalgalı denizde sonuç veren bir avdır..Sakin denizde, nispeten daha derin ve "şeytan oltası" diye bilinen ve bizim Yeldirme dediğimiz yöntem kullanılmalıdr..Misina 022-026 arası floracarbon olursa iyidir..
Gittiğimizde de çok dalga vardı zaten güzelyalıyı bilen bilir genelde dalgalıdır ve deniz otobüsü gelirken dalgayı 2 ye katlıyor o arada kıyıda olmamak daha iyi olur levrek yemin sudan çıkmasına 1 metre civarı kala oltaya atladı ne olduğunu bile anlyamadım aynı şekilde çinekoplarda (defne yaprağı)o bölgede yakalandı.Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim bir dahaki gidişimde denerim , ek olarak roglau silikon denemesi yapıcam bakalım sonuç ne olucak bu kez bol foto. lu olucak konum .