Bursa Kocamanlar Balikçilik

Konu, 'Genel Konular' kısmında mallaca tarafından paylaşıldı.

1. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Aşağıda kocamanlar balıkçılıkla ilgili yazdığım şikayet mailini gönderiyorum.Bana telefonla da aramama rağmen her hangi bir dönüş olmadı.

Bu pazar günü de gideceğim.İlk gördüğümde fotoğraf çekmek aklıma gelmedi.Eğer ayni durum söz konusu olursa fotoğraflayıp,ilgili mercilere şikayet edeceğim.

Doğru yere mi mail atıyorum bilmiyorum. Eğer muhatabı siz değilseniz kusura bakmayın.

Ataevler pazarında Kocamanlar balıkçılığın standında bu pazar (26.12.2010) defneyaprağı boyutunda çinakoplar vardı. Hatta bazıları defne yaprağı bile denemeyecek kadar küçüktü.

Bu sorumsuzca davranış Kocamanlar balıkçılığa yakışmadı. O pazarda o kadar balıkçı var ama kimsenin standında bu kadar küçük balık yoktu.

Bu balıkları avlarsanız ve de matah bir şey gibi satışa koyarsanız siz, biz, evlatlarımız Çinakopu, Lüferi nereden bulacaklar. Daha bir kez bile yavrulamadan bu balıkları nasıl satarsınız.

Hiç mi sürdürülebilir balıkçılıkla ilgili sorumluluğunuz yok.
    Biz balık kalmadığında amatörce balık avlamak zevkinden mahrum kalacağız, çocuklarımız çok çok az balık yiyebilecek. Ama siz ekmeksiz kalacaksınız.
    Bindiğiniz dalı kesiyorsunuz ama haberiniz yok.
    Ağdan böyle çıktı derseniz o zaman ağ gözlerinizi büyültün. Satışa koymanız da ayrı bir utanç verici husus.
    Acilen konu ile ilgili açıklamanızı bekliyorum. Açıklama gelmemesi halinde üyesi olduğum abone sayısı 100.000 leri aşan amatör balık avcılığı sitesinde bu durumdan bahsedip, Bursa da oturan arkadaşlarımdan,mesai arkadaşlarımdan ve tanıdıklarımdan bir daha sizden alış veriş yapmamaları konusunda yardım isteyeceğim.

2. kirmikirli_kemal

kirmikirli_kemal kemal

En İyi Avı:
    nerdeee
    cok iyi bir davranış sergilemişiniz..inşaallah ne demek istediğinizi tam olarak anlayabilirler ve gerekli calışmayı yaparlar...tebrik ederim..

3. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Duyarlı davranışından ötürü tebrikler abi.

4. alpacino

alpacino HAKAN

Favori Kamış:
    olimpus
    Favori Makine:
    olimpus
    En İyi Avı:
    1750 gr sargoz
    Davranışızı destekliyorum.

5. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    İlgine teşekkürler. Ambalaja koyamadıklarını lokal satış yerlerinde satıyorlar demek ki diye düşünüyorum. Kocaman Balıkçılığa KOCAMAN AYIP.

6. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Karar verdim bende böyle yapacağım, tebrikler.

7. OMMG

OMMG OKAN

Tebrik ediyorum, örnek bir davranış...

8. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    adamlar resmen bindikleri dalı kesiyorlar dediğiniz gibi:mad:
    sizide duyarlılığınızdan ötürü tebrik ederim halil bey...

9. agungordu

agungordu Alaattin Güngördü

Halil bey duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederiz. Bu konuda daha organize girişimler yapılması gereğine de katılıyoruz ve destekliyoruz. Bahsettiğiniz pazar alanlarındaki zabıtalarında bilinçlendirilmesi şart. Sonuçta bu da tezgahtaki ayıplı maldır.

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    barış abi ilgine teşekkürelr. sen bir de istanbuldaki tezgahları görsen. üstelik burada büyük marketlerin bile reyonlarında çok küçük balıklar görüyorum. inşallah bir geri dönüş olur.

11. AHAKANC

AHAKANC Ali Hakan Ceylan

Sevgili Barış. Bende M.kemalpaşa da yaşamaktayım...
    Buna benzer durumları 5-6 haftadır balık pazarında gözlemliyorum. En sonunda Tarım il müdürlüğüne, Bandırma belediyesine, ve M.kemalpaşa belediyesine internet vasıtasıyla yazdım. Özellikle 7-8 cm satılan tekir ve barbunları gördükçe içim acıyor. Balık pazarına her perşembe sırf gözlem için gidiyorum. 23 Aralık perşembe 50-60 tene Turna vardı sergilerde. 815 aralıkta av yasağı başlamasına rağmen) Hışımla iş yerine gelip bu yazdığım yerlere tekrar yazacakken tanıdığım bir balıkçı şöyle dedi.
    Ya biri şikayet etmiş, Zabıta sabah elinde metreyle geldi tüm balıkları ölçtü bu hafta uyardı haftaya bunların hiç birini istemiyor limit altı satış yapan olursa 420 ile 840 tl arasında ceza yazacaklarını söyledi...
    Bu haber moralimi çok düzeltti. Bu arada Tarım il müdürlüğünden de şikayetimle ilgili takipçi olacaklarına dair cevap geldi.
    Şikayetlerinizi direk olarak Tarım il müdürlüklerine ve bulunduğunuz yerin zabıtasına yaparsanız mutlaka ilgileniyorlar. Ben yarın yani 30 aralıkta yine balık pazarındayım....
    Sevgiler....

12. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    İlginize teşekkür ederim.Zabıta Müdürü ile görüştüm.Bu pazar günü denetleyeceklerini söyledi.Havada kalmasın diye Belediyeye mail atacağım.

13. ufuk911

ufuk911 Ufuk

Brış Bey yaptığınız çok doğru bir davranış. Tamamiyle arkanızdayım ve destekliyorum.Sonraki gelişmeleride lütfen foruma bildiriniz.

14. akrepkral

akrepkral y.faruk özkan

barış kardeşin ben geçensene çok kavgalar ettim kumlada serçe parmağı kadar kırlangıçları tutuyorlar die ama ilgilenen olmadı deniz seninmi nasıl istersem tutarım diyorlar bizler bilinçlenmedikçe bu şekilde onlar istedikleri gibi atkoşturmaya devam edecekler yapılacak hiç bişey yok bence yapsakda bir sonuç alamıyoruz sadece snirlendiğimizle kalıyoruz o kadar yetkililerin bu konulara özelbir tamim yayınlamaları lazım şimdilik herkeze iyi ve bol avlar

15. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Zabıta bu hafta da denetlememiş. Akşam 5 gibi ben de aynı tezgaha uğradım geçen hafta gitmediğim için ilk kez gördüm manzarayı. Rezalet otesi. Bir de utanmadan çinekop yazmışlar, neredeyse gramaj olarak iri bir hamsiyle aynı ağırlıkta.

Kocamanlar balıkçılığın sahibi Hacı abi'yi de bu vesileyle kınıyorum... Kendilerinden hiç beklemezdim, gözümle gördüğüm ve hayal kırıklığına uğradığım için sürekli müşterileri olmama rağmen yazma mecburiyeti hissettim.

Son düzenleme: 3 Ocak 2011
  16. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bu pazar çinekoplar gene biraz iyiydi.Evvelki hafta görseydin suratlarına tükürmek gelirdi içinden.Çinekopları büyütmüşler ama bu sefer barbunlar bebekti.Başka tezgahlardaki çinekopları gördüm defne yaprağı bile değil.Adamla tartıştım.Bunları satarsan yarın ne ekmek yiyeceksin diye.Adam sırtını döndü.Zabıta aradım pazarda ama bulamadım.Bu gün daha üst merciilere şikayet dilekçesi yazacağım.

17. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Arakdaşlar Kocamanlar balıkçılıktan gelen cevap mailini ekliyorum.En son mesaj yazdıktan sonra fark ettim.Sizce nasıl bir açıklama ??

Yurtdışından yeni geldim mailinizi okudum öncelikle bu konudaki hassayitiniz için teşekkürler konuyla ilgili araştırmam sonucunda bir kayıkçı bu balıkları pazar yerine kardeşlere göndermiştir kardeşlerde bu balıkları geri gönderemediğinden satılmıştır fakat tarafımca kardeşler ve kayıkçı uyarılmıştır.Lütfen bu tür şikayetlerinizi bize bildiriniz.

Maşallah KOCAMAN
    KOCAMANLAR BALIKÇILIK

18. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Gayet gelişigüzel, tatlı bir dille peki olur ama biz yolumuza bakalım diyen, ama en önemlisi kafalarında bu konu ile ilgili soru işaretleri oluştuğunu belli eden bir mesaj bence.
    Bence bu güzel bir kazanımdır, senin duyarlılığını ve rahatsızlığını esirgemeyişini sağda solda ahkam kesenlerin onda biri daha gösterse bu insanlar küçük balık satmaktan utanır hale gelirler.
    Eline sağlık arkadaşım, insanların bu konuları düşündüğünü, gördüğünü ve tepki vermeye başladığını gördükçe zamanla herkez daha dikkatli davtanmaya daha duyarlı olmaya başlayacak. Umarım güzel memleketimin güzel insanına örnek teşkil eder, bu tür tepkiler devam eder...

19. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bu gün tarım il müdürlüğünden birisi ile tanıştım.Onunla irtibata geçeceğim.Ayrıca Büyükşehir belediyesi ile de yazışma yapacağım.İnşallah bir sonuç alırım.

20. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar Tarım İl Müdürlüğünde görevli Su ürünleri Mühendisi bir arkadaş beni aradı.Kısaca sabit olan yerlerin denetimini yaptıklarını pazarlar bu kapsama girmediğinden denetimin Belediyeye ait olduğunu ifade etti.Bu konudan kendilerinin de rahatsız olduğunu belediye ile 6-7 defa toplantı yaparak bilgilendirdiklerini fakat daha istavritle çinekopu ayırt edemeyen zabıta memurlarının olduğunu ifade etti.

Sorunun asıl karaya çıkışta olduğunu.Hallerde çok sıkı denetim yaptıklarını ama kaçak olarak denizden karaya çıkartılan amatör görünümünde yarı profosyonel balıkçılar nedeniyle bu gibi durumların oluştuğunu ifade etti.
    Bende derhal Belediye başkanına mail attım.İnşallah sonuç alınca sizinle paylaşacağım.

Mail aşşağıdadır.

Sayın başkanım;

Nilüfer Belediyesine bağlı Ataevler semt pazarı ile ilgili bir şikayetimi dile getirmek istiyorum;

Pazarımızda balıkçıların bulunduğu sergide üzülerek ifade etmeliyim ki Limitlerin çok altında tabiri caiz ise “BEBEK” denecek kadar küçük balıkların satıldığını uzun bir zamandır görmekteyim.Sürdürülebilir balıkçılığı korumak adına bu gidişe dur diyebilecek denetimin kesinlikle yapılmadığını üzülerek ifade etmek istiyorum.

Özellikle Kocamanlar Balıkçılık reyonunda gördüğüm istavrit boyutundaki Çinekopları görünce içim sızladı.Bu balıkları bir defa dahi yavrulamadan yakalayıp utanmadan satışa koyarlarsa gelecekte sizler ve bizler evlatlarımıza balık yediremeyeceğimiz gibi onlarda ekmeksiz kalacaklar.Başka bir deyişle bindikleri dalı kesiyorlar ama haberleri yok.Maalesef ki bu hafta da Reşat’ ın reyonunda gördüm parmak kadar çinekopları.

Başkanım yaşça benden büyüksünüz.Düşünün bundan 25 yıl önce pazarlardaki balıkları ve boylarını. Bilmiyorum ama amatör balık avcılığı merakınız var mı? Çok değil 10 yıl önce bile denizlerimizde çıkan balıkları şimdi ancak hayallerimizde görebiliyoruz.Daha yavrulama olgunluğuna erişmemiş balıklar avlanmaya,kaçak olarak pazarlara getirilmeye devam ederse bir on yıl sonra evlatlarımıza yedirecek balık bulamayacağız.Ancak yurt dışından ton balığı konservesi yiyebileceğiz.

Bu konu ile ilgili Tarım İl Müdürlüğünde çalışan Su ürünleri Müh. bir görevliden aldığım bilgiye göre Sabit olmayan satış yerleri görev alanları dahilinde değilmiş.Belediyelerin görevi olduğunu ifade etti.Ama zabıta memurlarınızın İstavritle,çinekopu ayırabildiğini zannetmiyorum. Serçe parmağımdan küçük barbunlar,14 cm den küçük Çinekoplar, hele uskumru boyunda Kefalleri görünce kahretsin diyorum nasıl bu kadar rahat olabiliyorlar.Bu balıkların Halden dağıtıldığını zannetmiyorum.Tarım Müdürlüğü buraları sıkı bir şekilde denetliyor. Kuvvetle muhtemel ki kaçak olarak getiriliyorlar ve gözünüzün önünde satılıyorlar.

Tarım İl Müdürlüğü bilgilendirme amaçlı 6-7 defa toplantı yapıldığını ifade ediyor.Fakat gördüğüm kadarıyla bir gelişme yok.

Lütfen konuya gerekli hassasiyeti gösterin.Geleceğimiz bilinçli olmak zorunda olan bu balıkçılar nedeniyle yok edilmesin.

Cevabınızı bekliyor iyi çalışmalar diliyorum.

İletiniz şu alıcılara teslim edildi:

Mustafa BOZBEY

Nilufer Belediyesi

Konu: LİMİT ALTI BALIK SATIŞI

Son düzenleme: 3 Ocak 2011