Arkadaslar,yine bugun uzuntu icinde aksam saat 8 de eve baliksiz dondum.saat 16.00 gibi iskeleye vardik ama ya acemiligimizden veya sansisligimizdan balik tutamadik.ortalama 1 saat at cek yaptim, ve 3 saate yakinda samandirali 3 lu kanca ile attim(yem olarak boru kurdu ve hamsi taktim)ama maalesef alamadik..bizle beraber 3 balikci daha vardi ama onlarda sifir cektiler.hayirlisi diyelim.yarin insallah karacabey bogaza gidecegim,insallah orada bukuruz araigimizi.
Avlandığın saatler pek uygun değilmiş Şaban abi.O saatler de ya zarganaya yada istavrite densen bekı daha verimli olurdu.Bursa kıyılarında diğer balıklar genelde gece ve sabahın erken saatleri oluyor.Neden 3 lü kanca denediğinizi anlamadım ama,2 kötekli dip deneseniz de olur.2 kanca dibe takılma ihtimalini azaltsın diye.Bu hıc takılmayacaı anamına gelmıyor tabi.Ratgele.
Karacabey-boğaz Boğaz da maliye kampı önlerinde mırmır,liman içinde ise kefal yakalayabilirsiniz, rastgele
Karacabeyli kardes .bu dalyan bogazina veya arap ciftligi bogazina gitmek istiyorum yarin ben.araba ile oraya ne kafa yanasabilirim.olmadi cep nr ver ben ararim seni ,bioiyosan eger.tsk ederim
Kaptan, karacabeyli'ye katılıyorum. Mırmırdan boş dönmezsin kolay kolay. Bu yaz ben bogazdan mırmır epey aldım. Yem olarak ise kumsalda bolca kurt çıkartabilirsin. Yada halen zargana devam ediyor ise ipekle alabilirsin kıyıdan, birkaç kez denk geldi. Rastgele şimdiden. Bu arada arabayla dalyan bogazına giden yol varmıdır? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Dalyana arabayla gidilebiliyor,eğer yağmur yağış yoksa yanına kadar yanaşabilirsiniz,varsa birkaçyüz metre yürümek gerekiyor.şimdi çok bol hemde irisinden tırsi yapıyor çapari ile,
tşkler karacabeyli, peki hangi yoldan oraya geçiş vardır? diyelimki bogazdan gitmeye kalksak nerden sapmak gerekir dalyana gitmek için? boğazköyü geçtikten sonra sanki patika bir yol gözüme çarpmıştı ama kestirmek güç tabi oraya yol çıkarmı diye. siz oralı iseniz bi sorum daha olacak size. bu mevsimde o tarafta hiç bulunmadım daha önce lüfer filan yaparmı bogazda ekimde? selamlar
karacabey boğaz Arkadaşlar, Karacabey boğazdaki dalyana yol gidiyor, boğazköy e varmadan sert bir viraj var (tokat) denilen mevkii, virajın ortasından sağa dönen yolu takip ettiğinizde dalyana kadar taşıt giriyor,benim oğlum geçen cumartesi bir kova tırsi yakaladı her biri lüfer büyüklüğünde, Arap çiftlik tarafına yabancı sokmuyorlar.Yeniköyde sandal bulabilirseniz en azından istavrit yakalamadan dönmezsiniz. lüfer şansınıza artık. rastgele
Şaban abi iskeleden anca belli saatlerde tektük istavrit, zargana yapıyor. Limandan daha güzel balık çıkıyor limanın sol tarafından az biraz mırmır gecede şamandıralı takımla eşkina geliyor. uç kısımdan açığa doğru atarsanız bazen kırlangıç gelebiliyor. Bu aralar bolca gelincik var ayrıca. Cümleten rastgele
kurşunludan atıcam illa diyorsan zarganaya atın. zargana boş dondurmez kurşunludan . en azından beni boş dondurmedi.kurşunlu zemin yapısı geregi cok fazla mırmır da yapmaz. çaglar villaları önünden veya kumsaza yakın kumluk bolgelerden mırmıra denemeniz iskeleden istavrit denemenizden çok daha mantıklı bence.
tşkler bilgilendirmeniz için. kısmetse artık bir dahaki sefer geldiğimde dalyan muhakkak yapacağım. Ayrıca göletten de turnaya atacağım bakalım ne çıkar ne çıkmaz bilinmez