bursa: kurşunluda bir iskele

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında muratsivri tarafından paylaşıldı.

1. muratsivri

muratsivri murat sivri

En İyi Avı:
    turna
    herkese merhabalar....
    Bu sabah iskeleye lüfer için rapalamla at çek yapmak için gitmiştim taaki rapalama zargan gelene dek( hemde karnından tutulmuş) bende döndüm zargan tutmaya ama şansıma bir tane bile gelmedi bi kaç saat te dip oltası attım işte sonuç...
    yer: bursa, kurşunlu, çağların iskele
    av zamanı: bu sabah 9 dan 2 ye kadar
    zargan sahteyle
    diğerleri midye...

2. synax123

synax123

Maşallah balıkları Piş içtimasına almışsınız :) Fotografın kalitesinden ne olduğu anlaşılmasada güzel balıklar.Afiyet olsun.Saygılarımla...

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Çağlar iskelesi kapalı biliyorum.Kışın izin veriliyor mu avlanmaya.Bu arada resimde zarganı göremedim.En sevdiğim avlardan birisidir zargan.TEbrik ederim.

4. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Tebrikler:eek: balıklar birazcıkda olsa küçük değilmi :D:D en sağdakide zarganaymış sanırım :D Keşke bu kadar küçüklerini alıkoymasaydın ;) ;)

5. muratsivri

muratsivri murat sivri

En İyi Avı:
    turna
    sağolun; benimde duyduğuma göre yeni açlımış iskele daha önce kapalıydı ama şu an açık.
    zargan en sağdaki uzun et parçası:D
    temizlenmiş hali,malum kuyruğundan yem yaptım kafada temizlenince gitti kalan da bu işte:D

6. muratsivri

muratsivri murat sivri

En İyi Avı:
    turna
    yyoo aslında o kadar da küçük değil ama bir tek aşağıda ki ispari küçük o da iğneyi yutmuş çıkarırken baya hırpalandı bende geri salmadım zaten ölürdü:)

7. muratsivri

muratsivri murat sivri

En İyi Avı:
    turna
    üsttekiler ispari
    alttaki 3 tane izmarit altta sağdaki sadece ispari
    en sağdaki uzun da zargan:)

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    izmaritler istrongilos a benziyor (değiller ama), sizin oralarda istrongilos çıkıyor mu acaba?

9. muratsivri

muratsivri murat sivri

En İyi Avı:
    turna
    Bilmem adını ilk defa duyuyorum çıkmıyordur heralde...

10. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    izmaritin zayıf halini düşün, füze gibi, kupes e benziyor diyebiliriz. izmarit in akrabası zaten.

11. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Adını bende ilk defa duydum.İnternetten hemen araştırdım.Resmini gördüğümde onlardan İzmarit niyetine çok tuttuğumu biliyorum.Demek İzmarit değilmiş.Ama izmaritin aynısı.Tüm izmarit resimlerine baktığımda istangaroz ve izmarit şeklen tıpatıp ayni. Acaba izmarit renklisi buda renksizi midir?. Hani mavi renkte oluyor ya onlar izmarit renksizler de o dediğinizden mi?

12. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    internetten (google görseller) baktığımda gördüm ki fotoğraf koyanların yarısı da istrongilos diye izmarit koymuş :) çok benziyorlar gerçekten.

izmarit de istrongilos da çiftleşme mevsiminde yeşil harelere bürünürler... izmaritin yüzüne bakın hemen, bazen pek belli olmasa da yanaklarında apaçi savaşçıları gibi boyuna çizgileri, savaş boyalarını göreceksiniz. bunlar istrongilosda pek olmaz, çünkü bunları barındıracak kadar geniş yanağı yoktur, varsa da belli olmaz.

izmarit esmer, istrongilos sincabi denen renktedir. yani sudan yeni çıkmış tekirin biraz kızılımsısını düşünün. ayrıca istrongilos çok zayıf yapılı olur, izmarit daha topluca ve enlidir.

ben hiç kupes tutmadım mesela ama egede falan tutan çok gördüm, fotoğraflarını da çok gördüm, yedim de... o yüzden kupesi biliyorum. bundan yola çıkarak size çok pratik bir ayrım vereyim;

balığı tuttuğunuzda "ulan bu izmarit mi kupes mi ola ki?" diye tereddüt ettiğiniz anda anlayın ki oltada istrongilos sallanıyor :)

istanbul'da eskiden "fukara barbunyası" adı altında satılırmış eski kaynaklardan okuduğum kadarıyla ve tuzlaması izmaritten daha güzel olurmuş.

yardımcı olabildiysem ne mutlu.

not: bir de beyazgöz balığı vardır. en güzeli odur. (Spicara Maena diye aratıp bakın) "aaa bu ne biçim enli ve harika renkli mavi-yeşil bir izmarit" dediğiniz anda oltada da bu sallanıyordur.

13. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bilgiler için teşekkür ederim.Ben izmarit niyetine tuttup,izmarit niyetine yiyeceğim. :)

14. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    valla ne yalan söyleyeyim ben de aynen öyle yapıyorum. uskumru-kolyoz arasındaki lezzet farkı da bunlarda olmadığı için uğraşamam ayırmakla :)