Bügün 1 arkadaşım ileberaber Mudanya sahile indik ve çaparilarimizi denizin maviliğine saldık. Açıkçası hç mudanyada balık avı denemesine yeltenmemiştik ancak bir denedik pir denedik. Attığımız malzeme denizde kaldı belki 7-8 takımı denizde kayalıklara takılmış birşekilde bıraktık. Her takılmadan yer değiştirsekte sonuç hüsranla karşılandı ve fazlasıyla üzüldüm. Anladım ki Mudanya'da tekne balıkçılığı yapılır kıyı balıkçlığı çok fazla kayıba sebep oluyor... Herneyse sonuç olarak akşam eve elimiz boş döndül. Olsun yinede zevkliydi sizlerle paylaşmak istedim.... saygılar.
mehnur kardeşim mudanyada kıyı balıkçıkığı yapılır ama nerden attığın önemli ve taşlık bölgede çapariatıyorsan tam dibe yatırmadan çekeceksin yoksa takımlar kalıyor ama ben şahsen sandal almadan önce yük limanını takib ediyordum boş olduğu zaman orada hakikaten av da güzel oluyor takımlarda gitmiyor yada askeri iskelenin yanında tahta iskele var orasının altı kumluk okadar takılmaz. bu da tecrube olmuş size gerçi ama bu tür tecrübeler biraz moral bozar ama en azından zemini tanıdıktan sonra ona göre uygun takım seçilir şimdiden rast gelsin.
Walla yat limanımı ne vrdı ordaki kayalıkların oraya gittik olay orada gerçekleşi. Orada 1kaç balıkçı görünce gittik daha önce mudanya da av denemesi yapmadık. Bu denememiz başarısız olsada sizin tecrübelerinizi göze alarak hareket edeceğimden emin olabilirsiniz..
Bahsettiğin yerde sık sık avlanırım ama kayda değer hiçbirşey denk gelmedi bu açılmamış raporlarımdanda bellidir yaz aylarında mezgit yapıyordu bayağı,onun haricinde ispari ve tek tük de olsa kalkan veya kırlangıç geliyordu ama tabiki hepsi geldiği yere gönderiliyordu tarafımdan.zira boyları yavruluk çağında oldukları için. Eğer tekrar aynı yere gideceksen hava karardıktan sonra şamandıralı denemeni tavsiye ederim .Orda takım taktırmandan anladığım kadarıyla kayalıklarda epeyce ileri en uçlara doğru gitmişsin çünkü ben ilk 100mt.de olta atarım hiç taktırmadım şimdiye kadar,kayaların dibinden göz kararı 15-20 mt.ye geldimi olta çok hızlı sarmalısınki takılmasın.15-20 mt. ilerisinde dediğim gibi takılma sorunu yaşamadım hiç. Taner arkadaşımızın dediği yerleri denemeni bende tavsiye ederim hem takım bırakmazsın hemde oltanın ucunda aksiyon yaşarsın,ama heveslenme pek ya lapindir ya kayabalığı tabi bu neticede deniz olduğundan ümidi kesmemektede fayda var her an her şey gelebilir.Rastgele
ercan bbeyin dediyi gibi kıyıya yaklaşınca 15 20 m kala biraz hızlı çekersen orada da çok sorun yaşamassın veşu var mudan ya av için hakikaten ideal bir mekan dırtaşlık olan bölgesi de var kumluk bölgesi de var ve bölge bölge ablık yayılıyor. önemli olan neye attığın ve hangi takımı nerde attığın.