Dün öğleden sonra kurtlanıp olta atasım geldi. Ben de ciddi bir hazırlık yapmadan çıktım evden. Soydaş pazarından eksik malzememi temin edip önce Gemlik'ten avdaşımı alıp Narlı'ya geçtim. Avlağa varışımız 17:30 civarıydı. Şamandıralı takımla önce ümitsizce karagöz gelir mi diye denedik. Şamandıralı 2 köstekli takımları şamandıradan sonra bedeni epey uzun bırakacak şekilde hazırladık. Fakat bir kaç papaz balığından başka gelen giden olmadı. Hava kararmaya yakın takımlarımızı değiştirip çapariye geçtik. Avdaşımın özel hazırlattığı çapariler epey iş yaptı. Yanımızdakiler tek tük istavrit alırken biz çaparide boş iğne bırakmamacasına çekiyorduk oltamızı. Fakat bu akın yarım saat kadar sürdü. Bir de kayalıklarda iğneden balık çıkarmak epey vaktimizi alıyordu ve oltamızın suda olmadığı her dakika bu değerli zamanı bizden çalıyordu. Akının bitiminde artık tek tük vuruşlar almaya başladığımızda kenara bıraktığımız şamandıralı kamışı küçük bir hani balığı ziyaret etti. Avdaşım çıkarırken sahte teke takılı iğne nasıl olduysa eline saplandı. Hem de ne saplanmak. Bizim çıkarma çabalarımız boşa gidiyordu. Balığa geldiğime o an pişman olmuştum. Neyse ki yanımızda olta atan bir zıpkıncı imdadımıza yetişti. Deneyimli bir cerrah gibi iğneyi arkadaşın elinden çıkardı. Havanın kararmasıyla tekrar şamandıralı takımlarımıza döndük ve acaba yolunu şaşırmış bir karagöz yahut eşkine uğrar mı diye beklemeye başladık. Fakat nafile... En küçük bir vuruş bile alamayıp istavritlerimizle evlere dönüş yaptık. Özet; *Bu yıl marmara gerçekten epey istavrit yapıyor. *Narlı için mevsim hala çok erken *Denizlerimizde doğru düzgün teke de kalmamış. Bir saate yakın teke aradım sağda solda 2 tane bulabildim. Eve geldiğimde balık sepetini yıkarken bir tanesinin kendi kendine sepete yakalandığını gördüm. Sanırım deniz benimle dalga geçti. *neredeyse her balığa çıktığımda neredeyse yunus balıklarının şovlarına şahit oluyorum. Balık açısından bu kadar çok yunus olması iyi midir kötü müdür bilmiyorum. Fakat seyretmesi harika. *Ayrıca soydaş pazarının karşısındaki bir av bayiinden 5liraya bir sahte aldım. Narlıda hele de bu mevsimde iş yapmayacağından emindim. Fakat suda denemek istedim. Pek çok pahalı sahteye taş çıkarır. 40 50 santim batarlı geliyor. Yanımdakilerden biri abi balık var sende deyince gerçekten inandırıcı şekilde yüzdüğüne emin oldum. Tabi diğer makine suya düşünce onu almaya çalışırken sahteyi de kayalara bıraktım. Aynısından bir tane daha alıp daha uygun bir mevsim ve daha uygun bir avlakta denemeyi düşünüyorum. Marka ve model yazarım şu anda bilmiyorum. Herkese verimli avlar dilerim.
Bayağı bir çabalamışsınız. Başınıza da birçok talihsizlik gelmiş. Birçok yöntem denenmiş. Uygun mevsim ve zamanda başarılı olabilirsin sanırım. Rastgelsin...
Öncelikle geçmiş olsun, en azından boş dönmemiş, istavritleri almışsınız.Bu Narlı'ya birgün bende mutlaka gitmek istiyorum kısmet Ayrıca balıksız balık raporlarının üstadı da Volkandır bu arada
av balıksız geçmiş ama bu yıl herkes yakınıyor balıksızlıktan. çok sıcak havalar. arkadaşın eline üzüldüm geçmiş olsun ama hepiğmizin başına gelen klasik kazalar. allah beterinden saklasın devamına rastgelsin
Teşekkür ederim hepinize iyi dilekleriniz için. Hocam Narlı'ya Kasım ayına doğru gitmenizi öneririm. Daha önceden ayırtmak koşuluyla sandal kiralayıp mendireğin açıklarından karagöz eşkine alınıyor. Fakat bu mevsimde papaz balıklarının, lapinlerin ve küçücük isparilerin mekanı durumunda. İstanbul'dan gelecekseniz bunlar için gelmiş olmayın, mevsiminde gelin ki geldiğinize değsin.Arkadaşın eline gelince dün akşam keman çalabiliyordu hala. Çok şükür önemli bir şey olmadı. Yalnız sahteyi denerken önümden bir zıpkıncı geçmişti. Allahtan fark ettim. Yoksa 3erden 6 zoka saplanabilirdi Allah korusun.
... Merhaba abi bizde 5 haftadır cumartesi günleri narlı armutlu arası balığa gidiyoruz ama narlı dedğin gibi şuan çok ölü çok denedik ama ispari ve ufak karagözler çok fazla oltaya dadanıyor en güzeli fıstıklı geçen hafta 3 mırmır 2 eşkina aldık sonra uzun bi süre balık vurmayınca armutluya geçtik kalan boru kurtlarımızla yatırdık oltaları gelincik ve çarpan aldık ordanda balık var ama biraz daha zamana ihtiyaç var
Cüneyt arkadaşına büyük geçmiş olsun Samsunda aynı olay benim başımada gelmişti,Allah beterinden saklasın