Bursa Orhangaziden selam,

Konu, 'Tanışalım' kısmında gsray4ever tarafından paylaşıldı.

1. gsray4ever

gsray4ever BARIŞ

Favori Kamış:
    Effe Tiger 300
    Favori Makine:
    Silverstar Delta 50
    Öncelikle herkese selamlar,
    Adım Barış,
    bundan yaklaşık 1 ay önce kamış misina köstek beden ipne vs ne olduğu konusunda herhangi bir bilgim olmadan, piyangodan çıkar gibi balıkçılık merakı başladı,
    malum bizim burda İznik gölü var, bir iki akşam gittik arkadaşlarla inceledim ne yapılyorlar ne lazım kaçta gitmek gerek vs vs. ama ben de ozamanlar takım yok sadece muhabbete,
    ardından öncelikle burdan ve diğer internet sitelerinden edindiğim bilgiler ışığında (teşekkür etmeden geçemiçem) ilk olta takımımı alıp göle olta atmaya başladım; takım dediysem de çok abartmamak lazım, gittim dükkana dedim en ucuzundan bişiler lazım; silverstar delta50 makine, effe tiger 300cm kamış, 3lü sıralı olta ve ucuna mısır aldım.
    ilk gece büyük bir hüsran olmasına rağmen şevkim kırılmadı,(ama bir kere bile zil sesi de duyulmaz mı arkadaş)
    c.tesi geceleri denemeye devam ediyorum.
    Görüşmek üzere

2. 30427

30427

Barış siteye de, hobiye de hoş geldin.

Ben de Orhangazi' de doğup büyümüş bir amatör olta balıkçısıyım. Her ne kadar artık İstanbul' da yaşıyor olsam da, fırsat buldukça arkadaşlarımı ziyarete gelir göle olta atarım.

İznik Gölü artık çocukluğumuzda olduğu kadar cömert değil maalesef. Onlarca kiloluk sarı balıklar, arsız akbalıklar ve kedi köpek yutan yayınlar fotoğraflarla alınır oldu. Bu balıkları avlamak kayık ve bolca şans haricinde çok çok zor. Lakin bolca israil sazanı avlayabilirsin. Gölün her yerinde bolca mevcutlar ve akşam üstünden itibaren sabaha kadar iyi av veriyorlar.

Bulabilirsen solucan başlıca yemin olsun, fakat mısırda gayet iyi bir yemdir. Ben her ikisini de kullanırım. Zilinin bol bol çınlamasını istiyorsan. Takımlarına ağırlık olarak kurşun yerine sazan yayı kullanmanı tavsiye ederim. Uygunca hazırlanmış hamuru bu sazan yaylarına sıkıp balıkları takımlarının etrafına toplayabilirsin. Sazan yayı tedarikinde sıkıntı çekersen yine kurşun yerine kullanılmak üzere, her yerde bulabileceğin mısır küspelerini ikiye ya da dörde bölüp 3iğneli dip takımına kurşun takar gibi takabilirsin. Mısır küspesi ya da sazan yayına sıktığın mamurun kokusunu takip eden israil sazanları illaki yemlediğin iğnelerini de bulacaklardır.

Rastgelsin...

3. goqhan

goqhan gökhan

öncelikle merhaba bende hafta sonları yalovaya gittiğimde iznik gölüne gitmeden edemem yalova sugören köydeyim ayaklarımın altında tepsi gibi görebiliyorum gölü.yiğit örnek vermek gerekirse 21 temmuz akşamı saat 10 gibi 4 arkadaş iznik gölüne gittik kedi köpek yutan yayınlar fotoğraflarla anılır oldu demişsin çok doğru gittiğimiz akşam oltaları atmış beklerken 65 yaşlarında bir gerikafalı diye hitap ediceğim bi amcamız yanımıza geldi ve 20 temmuz akşamı için bir poşet dolusu 25 ila 30 cm arası küçük yayın aldıklarını anlattı inanamadık ama gece yarısı saat 12 den sonra oltalarımıza gelen küçük yayıncıkları gördükten sonra inandım ama amcayada verdim veriştirdim neymiş içkiyi bırakmak için geliyomuş balık tutmaya.adama anlatıyoruz 2,5 metrelere kadar ulaşıyo bu yayınların boyları diye anlamadı ben oltamı atar ne çıkarsa çıksın alır pişiririm mantığıyla gidiyo hala.diyeceğim yiğit bu mantıkla gidilirse ileriki senelerede o yayınlarıda görmek olanaksız gibi geliyo insana