Bursa Sahillerinde Yaz Mevsiminde Nerede Ne Avlanır

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında udikisilik tarafından paylaşıldı.

1. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Öncelikle herkese rastgele diyerek forumdaki ilk mesajımı yazıyorum.
    Yazları bir araya gelip haftada bazen bir kaç kez avlanmaya çıkan 4-5 kişilik müzisyen bir grubuz. Arkadaşlarımın veballeri boynuma hepsine bu güzel virüsü ben enjekte ettim. İlk başlarda fazla amatör düşündükleri için geçen yazın tamamını Gemlik iskelede gece tek tük gelen istavritlere harcadık. Bu yaz vizyonumuzu biraz daha genişletip farklı avlaklar bulmaya çalışıyoruz. Dün akşama doğru Trilye iskelede çapariyle epey istavrit aldık. Sonra yemli takımlarımıza istavritlerin kuyruğa yakın tarafından yaptığımız fletolarımızı takıp mendirekten şansımızı denedik. Fakat bir şey çıkmadı. Ben son 5 senemi İzmir'de geçirmiştim. Özellikle Karaburun, Mordoğan, Çeşme civarında çok keyifli avlarımız olmuştu. Bursa sahillerinde bunu yakalamanın çok zor olduğunu biliyorum. Yaz aylarında istavrit dışında nerede ne yakalayabiliriz?

Dip not: Şöyle büyükçe bir teknesi olan ya da kalabalıkça avlanma kampı kuran arkadaşların davetlerine enstrumanlarımızla katılabiliriz. Balık, Fasıl ve diğer ekipmanlar mrsparkle

2. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    bende ara sıra bursaya ziyarette bulunurum ama ne göl ne deniz için düzgün bir avlak bulamadım

3. karacabeyli

karacabeyli Lütfi ALAGÖZ

En İyi Avı:
    turna-2,5 kg.
    Bursa

Eğer gitme olanağınız varsa Karacabey -Yeniköy ve Kurşunlu da avlanabilirsiniz,Yeniköy malkara mevkiinde geçen yıl bu zamanlar çok güzel mırmır çıkıyordu, ayrıca liman içinde kefal alabilirsiniz. Kurşunlu mevkiinde minekop ve levrek avı mümkündür.

4. hangover

hangover oktay

sn. karacabeyli. sanırım boğaz hakkında bilginiz çok. 2 hafta önce liman içlerinde balık yoktu tatbikat olmuş balık kaçtı diyordu oradaki oltacılar. malkarada mırmıra gitmeyi düşünüyorum fakat sahiller çok kalabalık bu avı gecemi yapmalıyız. kurşunlu taraflarında köyü geçtikten sonramı güzel avlaklar var. derenin denizle birleştiği yerde çapari iş yapıyormuş doğrumudur şu göllerin olduğu yer. birde mümkünse özelden bana haritadan tam yerleri gösterirseniz yada anlayabileceğim şekilde tarif ederseniz makbule geçer

5. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Dün yine ekipçe ciddi bir avlanma için akşam saatlerinde yola koyulduk. Gemlikten malzeme eksiklerimizi tamamladıktan sonra fıstıklı sahile vardık. Hedef mırmır. Sahilden 40 gramlık kurşun ve 3 köstekli yemli takım kullandık. Yem olarak sahte teke, karides, tavuk göğsü, midye kullandık. Fakat gece yarısına kadar tek bir vuruş bile alamadık. Daha sonra Narlı mendireğe geldik. Sükuneti koruyarak kayalıkların üstündeki yerlerimizi aldık. Mırmıra niyetli çıktığımız için karagöz konusunda hazırlıklı değildik. Zaten pek mevsimi de değil Narlı için. El oltalarımızı hazırlayıp yine karides mide ve sahte tekeleri deneyerek atışlarımızı yaptık. Yaklaşık 2 saat vakit geçirdik ve lapin bile tek vuruş yapmadan çantalarımızı topladık. Son durağımız Gemlik iskele oldu. Çaparilerimizi çıkarıp iskele etrafına ışığa gelen ve son günlerde bolca çıkan istavriti hedef aldık. 2 saate yakın da burada zaman harcadıktan sonra tek bir vuruş alamadan evlerimizin yolunu tuttuk. Öğrendiğimize göre dün gece havadan kaynaklı olduğu düşünülen şekilde kimse kıyıdan iş yapamamış. Zaten son günlerde sabaha kadar olta atmaya yer bulamadığımız gemlik iskelede çift kale maç yapılacak kadar çok boşluk olması bunun bir ispatı oldu. Özetle yazları bizim körfez istavritten başka bir şey vermiyor kıyıdan. Fakat dün gece kadar kısır bir geceyi uzun zamandır yaşamamıştım.

ps. Fıstıklı için bir hatırlatma yazmak isterim, tatilciler ve halk sahilden olta atanlara pek iyi gözle bakmıyorlar. Özellikle aileden uzak yerleri tercih etmemize rağmen insanların bakışları fazlasıyla rahatsız ediciydi. Bir de hiç bir yerde alkol bulamıyorsunuz. Fıstıklı'da satışı yasakmış, fahiş fiyatlarla el altından ''uyuşturucu'' satar gibi satmaya çalışanlar var. Sportmenlik gereği ben balık avlarında alkol alınmasını doğru bulmuyorum. Yaptığımız işin riskli tarafları da düşünülünce alkolsüz bir beden daha çok işimize yarayacaktır. Fakat bizimle gelip olta atmak istemeyen, balıkçılıkla zerre ilgisi olmayan 2 arkadaş bu durumdan epey rahatsız oldular.