Degerli Bursa'li forum uyeleri, Ilk kez Tirilye'de Eskina avina gidecegim, Tecrubeleriniz dogrultusunda resimde belirtmis oldugum hangi noktada avlanmam faydali olur? Uploaded with ImageShack.us
değerli arkadaşım. bursalı değilim ama sana bazı tavsiyelerde bulunabilirim. o işaretlediğin noktaların en karanlık ve kayalık olanını seç. tecrübelerime göre eşkina ışığı fazla sevmeyen bir tür. ayrıca ay ışığının cam gibi olduğu akşamlarda ve suyun çok berrak ve hareketsiz olduğu akşamlarda çok verim alamıyoruz eşkina avından. söylediklerimin genel geçer yönü yok sanırım, ama kendi tecrübelerim bu yönde. şimdiden bolşanslar dilerim.
1-10-11-12'yi pas geçin bence! Birinci bölge kumluk ve eriştelik, 10-11 liman içine dogru bakıyor ve kayalar çok sığda, avlanmak çok zor! 12 numara liman içi bol bol lapin ve çırçır var sadece. Numaraladığınız diğer kayalıklar eşkina avına uygun ama nokta atışı yapacak kadar bilmiyorum!
Eğer dip müsaitse 10-11 i denizden direk gelen aşırı dalgalı havalarda muhakkak yoklayın. Eşkina aşırı dalgayı sevmiyor. Bundan dolayı 10-11 nolu bölgelere kaçacağına eminim. 12 yide deneyebilirsiniz. Diğer durumlar için dip yapısını bilmiyorum.
bu konu ile ilgili olarak sevgili halil 'mallaca' ile irtibata geçebilir iseniz o bölge hakkında size detaylı bilgi verceğini düşünüyorum, bildiğim kadarı ile bahsi geçen bölgede halil'in mevcut avları bulunmakta,
Olta olarak 3'lu dip oltasi dusunuyorum ancak zeminin kotu olacagini tahmin ettigim icin samandira da kullanacagim. Katkida bulunanlara da tesekkurler bu arada
Eğer şamandıra kullanacaksanız 1den 11 e kadar numaralandırdığınız alnda en sesiz ve en az ışık alan yeri tercih edebilirsiniz bu bölgenin tamamında sesiz olmak kaydıyla eşkina aldım dip oltası kullanacaksanız 8-10 arası numaralandırılmış bölgede 5-15 metre arası açıklıktan eşkina almanız mümkün gece iyi sonuç aldık fakat aynı bölgede gündüzde eşkina aldık gündüz çıkmaz diyenlerde var ama çıkıyor rasgele
Ilgin icin cok tesekkurler, 8-10 numara arasi 5-15 metrede dip oltasini taktirmazsin diyorsun yani anladigim kadariyla...
Takılmaz demek yanlış olur fakat en az takılma riski olan yer dersek daha güzel olur dalıp bkmadım fakat attığım oltalardan edindiğim zaten fazla dalga olmazsa bakılıncada o arda bir açıklık farkediliyor
Hakkı bey gittiyseniz eğer avınızın sonucu ne oldu. Bu yakınlarda Trilye tarafına gelmeyi düşüyorum. Ne çıkıyor bu aralar bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Cümleten rastgele.......
2-3 numaralı yerleri tercih ederdim. Dip oltasındansa şamandıralı takım tercih edilmelidir.Yem olarak canlı teke ilk sırada,daha sonra boru kurdu kullanılabilir.Şamandıranın stoperi 3-4 mt civarı olmalı.Tabi dibe göre de siz ayarlama yapmalısınız. İskorpit düşünüyorsanız,istavriti flato kesip hemen kayalıkların dibinde hafif gezdirerek kullanabilirsiniz. Ben kayalıklara gittiğimde bir tane şıpışıp ve bir tane de dip oltası kullanırım.Sabah saatlerinde ise el oltasına çevirerek o vuruşları elimle dolaysız hissetmekten keyif alırım. Dahasına rast gele.