Merhaba abiler kardeşler Tirilyeye balığa gideceğim nasip olursa tek amacım eve balıksız dönmemek artık mezgit, mırmır zargana ne olursa yeterki balık olsun bir daha eve balıksız dönersem eşim balık tutmaya gittiğime inanmayacak Sizden ricam şunlar Ne tür takım yapmalıyım dip mi? şamadıralı mı ? Ne tür yem kullanmalıyım ? En çok hangi balığı tutma ihtimalim var ve nasıl ?
Mesut bey iyigünler,Bursa da kıyıdan av yapmak artık pek verimli değil ama hevesin kırılmasın , eğer gündüz gideceksen sabah erken saatlerde gün ağarırken çapari ile istavrit dene ayrıca dip takımı ile yem olarak karides veya midye içi ile mezgite şansını deneyebilirsin,akşam gideceksen şamandıralı takımla yem boru kurdu veya canlı teke ile karagöz,ispari, eşkina ya şansını deneyebilirsin.Dip takımı atacaksan limanın sol veya sağ çaprazına doğru at çünkü tam karşısı kayalık çok takım bırakırsın limanın içinide deneyebilirsin.Sağlıcakla kal rastgele.
yanında çapari bulundur, mutlaka istavrit alırsın. Kıyı için ise, kefale beklemek sıkıcı olur zargana deneyebilirsin. ufak mezgitlerin tutulduğunu duydum, sende deneyebilirsin. tahminimce balıksız döneceğini düşünmüyorum. en iyi tavsiyeyi orda balık tutunlardan alabilirsin. Takım çantanı yanında bulundur, diğer balık tutanlara bak onlar ne tutuyorsa sende ona yönlen. KEyifli ve bereketli avlar dilerim.
1 mayısta tatili fırsat bilip tirilyeye gittim,iskelede zargana ve bol miktarda gümüş vardı,yeşil çapariyle 2 kilo kadar iri gümüş aldım gümüşler 10-13cm arası ufaklar geri iade,teke ilede 3 adet ispari çıktı,hava karardıktan sonra mırmır yapıyor orası, mendirek içinde gece avlanmayı yasaklamışlar gündüz serbest,ufak iğneli gümüş çaparisi almayı unutma
hiç çaparim yok daha önce hiç çapariyle avlanmadım da ama forum sayesınde az bılgım oldu umurım başarılı olurum zargana avlamak daha basıt mı acaba
İmkanınız varsa Arnavutköy'den kayık kiralamanızı tavsiye ederim , özellikle beyaz renk çapariye balık atlıyor ve oldukça iriler. Bu sabah 09:00 gibi olta atmamıza rağmen 5-6 kg. ile geri döndük.