Gölden mamara denizine akan dere için "yattığın yeren balık tutmak" tabiri uygundur. Ayrıca Kumkadıköyü izalarında 1 km açılırsan kaşık oltasıyla turnanı kralını tutarsın.
Bu kadar fazla açıklamasan,nokta tarifi yapmasan hepimiz için iyi olur. Bu arada profesyonelim demişsin (imzanda) yani ticari işe mi girdin tekneyle açılıp satıyomusun
muhsin kardeşim avlaklar hakında bu kadar detaylı bilgi vermemeni rica ediyorum. aksi taktirde iki gün sonra bölgenin bilinçsiz avcılar ve ağcılar tarafından kuşatılmış oldugunu görürsün. birde profesyonel balıkçıyım notu dikkatimi çekti. bizler amatör ruha sahip(en azından öyle olmaya çalışan)balıkcılarız,ticari kaygı taşımadan, sirkülere uygun ,limitler dahilinde avlar yapmaya çalışan amatörleriz. seninde bilinçli bir amatör oldugunu varsayarak bundan sonraki yazılarında daha dikkatli davranmanı rica ediyorum
Bu konuda Ercan abinin söylediklerine ve ''söyleyiş tarzına'' katılıyorum ayrıca alttaki linkte bulunan cevabımı da dikkatlice okumanı tavsiye ederim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26036
"Kamışa ve makineye gerek olmayan" amatörlüğü merak etmiyor musun sevgili Aslıhan? Doğrusu ben pek merak ettim, müsaden olursa, dinleyelim bakalım.
Serpme amatörlüğüdür Nuri abi o yada,yoksa tırıvırı olmasın? Şaka bir yana kendisinden bir açıklama gelmeden infaz eylemeyelim Bakalım nasıl açıklayacak konuyu değil mi?
Muhsin merhaba, Bende Bandırmalıyım, az çok ulubat gölünü bilirim ama hiç avlanmadım Tatlı suda biraz acemiyim. Yakın zamanda Bandırmaya gitmeyi düşünüyorum, olmadı sanada uğrarım. Oltaya gerek yoksa zaten senin yöntemlerinle avlanırız değil mi Yada nasıl takımlar kullanırız beni bilgilendir ki ona göre yanımda birşeyler getireyim azda olsa.
Tatlısuda acemiyim demişsin. Olsun be abi biz de az acemi değildik şu güne kadar. Gel sen bizim civarlara haber ver. Malzeme benden. Oltaya gerek yok iğneyle miğneyle uğraşma. Atıyosun 4lü 5 li. Muhsin de benim yöntemle avlanıyodur herhalde. Neyse Muhsinden açıklama bekliyoruz neyle,nasıl avlanmakta ? Bizlerle paylaşırsa bilgilerimiz genişlemiş,tecrübe sahibi oluruz.
oltaya gerke yok dedim en sevdiğim yöntem takırtı dır. 3 tane ağyı birbirine bağlarsın gözleri küçük olması daha iyi simit şeklinde atarsaın kayıkla ortasına geçersin ses çıkararak içerideki balıkı ağlara çarpmasını sağlarsın her yaptıgında mutlaka 1 yada 2 tane turna çıkyor
hımmm gerçekten güzel bilgiler en kısa zamanda deneyeceğim bu arada sizin ticari belgeleriniz falan varmı
açıkcası nasıl profesyonel olunuyo bende çok merak ettim bana göre profesyonellik yaşayarak, görerek, uğraşarak,vee işin neticesini alarak olunur böyle 16,17 yaşında hiç kimse profesyonel olamaz zaten tekne veya ağ ile avlanan balıkçılar kendilerini profesyonel sanırlar bu sadece ticari amaçlı bi balıkçılıktır!bizse amatör balıkçılarız ister 5 yaşında isterse 80 yaşında olalım, balığı olta ile çekerken kamışın yassılığını, makinenin zorlanırken içindeki parçalarının birbiriyle sürtmesiyle çıkardığı sesi ve balığı kıyıya aldığımızda balığın ağzından iğneyi çıkartırken yaşadığımız duygu amatör balıkçılığın bi neticesidr ve bu duyguları yaşayan amatör balıkçılar asla profesyonel olmak istemezler..bazıları ise sayıca çok, büyük, iri, kimsenin yakalayamadığı büyüklükte balıklar yakalamışlardır bu yüzden kendilerini profesyonel oldum sanırlar
Amatör ruhu o kadar güzel tarif etmişsin ki üzerine ekleyecek kelime bulamıyorum.Bu yazdıkların ağ ile avlanıp kendini profosyonel adleden , yukarıda yazdığın duygulardan bihaber olan profosyonellere kapak olsun.
bence de fazla detaylı soyleme derım malum herkes duyunca o bolge kısa surede yok oluyor.ondan sonrada uc kurusluk balık zevkımız de gıdıyor arkadasım.
arkadaşım yazmış oldugun bu güzel yazı için teşekkürler. profesyonellik böyle bişey işte. amatörlükte ancak böyle anlatılabilirdi. ellerine saglık .herkesede selamlar .
Hurşit abi bissürü plan var ama hepsi yaza....Bursada zaten turna için bi Uluabat bide Gölbaşı var.Uluabat bize cok ters düşüyo bide su seviyesi çok yüksek bu aylarda pek verim vermez en azından mayıs ayının girmesi aradan 15 gün geçmesi lazım.Gölbaşı da yasak mı değil mi belli değil.sirküler ''yasak!'' Kestelliler ''serbest'' diyo işin aslı ne anlayamadık anlıcağın
Sirküler yasak demiyor ki, aksine tüm bölgeler de 1 Nisandan 15 Aralığa kadar serbest diyor. Buradan ulaşabilirsin her daim güncel bilgilere.
özkan kardeşim sirkülerde yasak yazmıyo.bide ayın başında gittim evet su çok yüksekti geri döndük. artık mayıs ortası inşallah. sana ters olsada bi gün gidelim inşallah birlikte hem tanışmış oluruz balık bahane dimi