Bu sabah eşimle uluabata turna ve kızılkanat avına gittik fakat eşimin tuttuğu bir adet havuz balığı (israil sazanı) dışında hiç bir vuruş alamadık malesef. Uluabat deresine ağ germeye çalışan 4 kişiyi (şerefsizi) jandarmaya bildirip eve döndük. Yarın sabah da şansımızı denizde denemek istiyoruz, hedef balığımız mevsim itibari ile zargana olacak ve başlangıçta ipek ile avlanmayı düşünüyoruz ne markette ne de pazarda yem yapacak istavrit bulamadık. Bursa'da zargana için en uygun avlak neresidir, kumyaka, kurşunlu marina, çağlar iskelesi, gemlik, sizce hangisi daha verimli olur_? Eğer zargana dışında bir balık ve o balığı tutabileceğimiz bir avlak tavsiye ederseniz o da olabilir... Şimdiden herkese teşekkürler...
S.a arkadaşım zargana konusunda benden bilgi çıkmaz daha hiç zaragana tutamadım nasıl tutulduğu kopnusunda senden taktikte isteyebilrim. Farklı bir balık türü derseniz eğer size mırmırı öneririm.kursunluda bu balıktan mevcut.yem ise borukurdu kullanabilirsiniz.kurşunlu marinanın tam başlangıcından sahile paralel olarak avlanabilrisiniz.Çağların oradanada olabilir sahilden veya iskeleden. 3 gün önce 6 parça iri mırmır aldık çağların sahilden. Daha başkada bir fikrim yok şimdilik varsa başka bilgiler bizde öğrenelim İnşallah...
merhaba ümit zargana için turuncu ipeğin çok iyi iş yaptığını söylüyorlar birde balığın güneş doğarken ve batarken çok hareketli olduğunu duydum bu ara uluabat daha bulanık mı akıyor bende gideceğim turnaya 2 gün önce gittim bulanıktı döndüm
Mırmır bilgilendirmesi için teşekkür ederim... Bu arada uluabat için bulanık kelimesi yetersiz bile kalabilir resmen çamur akıyor dereden...
Bugün de elimiz boş döndük malesef turuncu ipek hiç iş yapmadı midye içi atanlar 2-3 tane zargana aldı ama onlar da parmak kalınlığında bile değildi fakat vicdani limitleri olmadığı için direkt livara gönderdiler... Mudanya civarında çok güzel kefaller vardı 30 cm civarındaydı en azından fakat vakit olmadığı için onlarla ilgilenemedik şimdi en verimli kefal oltasını araştırıp sırf kefal için gideceğim Kıbrıs deniz yüzeyinde iş yapar mı yoksa batırmak mı lazım dibe_?
Valla bugünkü denemelerimiz pek sonuç vermedi kurşunlu marinadan... Ne tarafa doğru atmak lazım acaba biz mudanyaya doğru olan kenarın ucundan attık turuncu ipekleri ve deniz biraz dalgalıydı...
ümit bencede boşver kefali zargana ya devam bende önümüzdeki hafta zarganaya gideceğim iple çekşyorum
Teşekkür ederim yarın sabah narlı'da olacağız kısmetse ilk defa boru kurdu temin ettik ve kullanacağız bakalım bu sefer deniz ana bize birşeyler verecek mi
Sabah Narlı boru kurduyla iş yapmaz bol bol kaya balığı çekersin.Akşam üzeri gidip atarsan daha verimli olur.Gece de devam edersin boru kurtlarıyla..