Bursa'da balık avı maceraları

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Nakre tarafından paylaşıldı.

1. Nakre

Nakre Erkan Yılmaz

En İyi Avı:
    100 gr. Çapak
    10 senedir tatlı suda balık tutmaya gidiyorum bir tane büyük balık yakalayamadım bu güne kadar. Ya balık tutacağım yeri bilmiyorum yada nasıl tutulacağını. Bu işi iyi bilen biri bi yardım ediversin lütfen !!!

2. Erhan KIZILTAŞ

Erhan KIZILTAŞ Erhan

Favori Kamış:
    Bauer 210cm 8-30gr Spinning Rod
    Favori Makine:
    SHIMANO NEXAVE 2500 FC 3XSSS+1 BB
    En İyi Avı:
    The person you have called cannot be reached at the moment
    Öncelikle ne tür bir balık tutmak istediğinize karar verip ondan sonra avlanma teknikleri ve gerekli ekipman hakkında bilgi toplamanız gerekmektedir. Gerisi ise önce emekleyip sonra yürüyüp ardından da koşmaya başlayan bir yaşam öyküsü gibi kendiliğinden geliveriyor;)

3. Nakre

Nakre Erkan Yılmaz

En İyi Avı:
    100 gr. Çapak
    Teşekkürler öneriniz için. Konu devam ediyor. Başka destek verebilecek var mı? Misal git Uluabat gölünün şurasında olta at gibi. :)

4. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    Tam hatırlamıyorum ama bir arkadaşım bana bu yazıyı yollamıştı,
    Sanada faydası olur sanırım.

Feke(Kızılkanat)
    Ustufya (Bir nevi Göl Sardalyası Diyebilirsin)
    Tatlısu Kefali
    Kefal (Deniz kefalı ) Yılın Belli zamanlarında üremek için Denizden
    Uluabat Deresini izleyerek Göle geçer
    Sazan
    Nadiren Yayın
    Tabiki TURNA
    Bu saydığım Balıkların Hepsinin Avlağı Farklıdır.
    Avlama şekli farklıdır.

Cins önemli değil Ben Mutlaka tutacağım Diyorsan
    En garanti yer Derenin sahilidir.Bol miktarda Feke tutarsın.
    Turna Tutacağım Dersen Derenin göl ağazı kısmında ve kayıkla avlanman şansını arttırır.Ayrıca Eski karaağaç sahili ,Gölyazı (Apolyont)Sahili ,Akçalar,Fadıllı Sahilleri ile Kayıkla gidebileceğin Adaların etraflarıda Sana Muhteşem anlar geçirtecek kapasitede yerlerdir sazan için Setin üzerinden devamla 1.ve 2. Pompalar da Gecelemen gerekir Ayrıca şanslı isen Yayın için karaoğlan altını tavsiye ederim ve onaç,dorak altlarıda iyidir. Önemli Mutlaka dikkate al!!!Uluabatta havaya güvenilmez Göl Bir anda patlar.Bölgeyi çok iyi bilen biri ile çıkman hayati önem taşır.Bol şanslar rastgele....
    Kıyıdan Turna İçin Mümkünse Canlı yem kullan ,rapala'da kullanabilirsin .Ayrıca 5 No çorba kaşığı (genişkaşık)İyi iş görür Kayıkta meps de kullanabilirsin.Yanında Solucan olsun yemli yapıp fekeye atarsın hem bu senin bulunduğun bölge ile ilgili bilgi edinmeni sağlar eğer feke vurmuyorsa oltaya işte ozaman anlaki bulundugun bölgede turna var.Çünki feke turnanın göldeki yegane diyebileceğim avıdır Turnayı görünce bölgeden uzaklaşırlar .yapman gereken hemen kaşıkla at çek yapmandır. Bol balıklı günler senin olsun, sağlıcakla kal...

Uluabatta en iyi av veren yerler Uluabat deresinin göle açıldığı yer ile kayıkla gidilecekse Dorak altıdır. ayrıca Issızhan civarında da kıyıdan ve kayıkla uygun yerlerden Turna tutabilirsiniz. Akçalar kıyı şeridi bildiğim kadarı ile geçen yıl yasaktı bu yıl ki durumu bilmiyorum.

M.kpaşa çayının baraj kapaklarının arkasındaki batak ve çağlan bölgeler. 4 5kg lık yayınlar almışlığımız var. onun dışında karacabey çayının at çiftliğinin arka kısmanda kalan orman içi bölgeleri de güzel av veriyo. birde sana braz uzak ama manyas yakınlarında hanife deresi diye biryer var gölle derenn birleştiği yerden 7-800 metre yukarısında güzel avlaklar var. tavsiyem danaburnu-karasülük-kurbağa-canlı balık(gezer kurşun tek iğne kötek 50cm den fazla olmazsa daha başarılı)

5. Nakre

Nakre Erkan Yılmaz

En İyi Avı:
    100 gr. Çapak
    Murat Bey verdiğiniz bilgilerin bana çok yararı olacaktır. Çok teşekkürler.