bursa'da balık olan hiç mi yer yok?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında şanssızbalıkçı tarafından paylaşıldı.

1. şanssızbalıkçı

şanssızbalıkçı Furkan

Arkadaşlar merhaba.. Balık işinde yeni biri olarak epey denemelerimize rağmen denizde kııdan sonuca ulaşamadık.. Yani ben acemiyim ama mallaca (halil barış şengül) abimizle de denedik muhtelif yerlerde fakat malesef balık alamadık..
    şimdi soruyorum siz dostlara, üstadlara gece veya gündüz, gerekirse sabahlayarak, bursa civarında bereketli av yapabileceğim avlak neresi var? kıyıdan olta atıcaz, yani kayıkla değil... yem ne kullanmalıyım? ben genelde boru kurdu veya kırmızı kurt kullanmıyorum.. önerilerinizi bekliyorum.. Hi. olmazsa 3-5 balık alıp eve öle dönmek istiyorum..
    her şey gönlünüzce olsun...

2. kirmikirli_kemal

kirmikirli_kemal kemal

En İyi Avı:
    nerdeee
    Bursa kendi kanaatimce,Türkiyenin balık acısından en bahtsız illerinin başında gelir.Sanayileşmenin cok faydası yanında bunun cevreye de bi o kadar zararı olmuştur(burgazdan yola cıkan ido feribotunun körfeze verdiği zararda deniz balıkcılığını bitirmiştir).yılda en az 350 400 tl harcayarak 1 kilo üzeri bile balık tutulamayan bir ildir şampiyon bursam , maalesef böyle.....

3. sevdilhas

sevdilhas

Favori Kamış:
    genelde olta-nadiren zıpkın
    En İyi Avı:
    karabalık(Igdir Aras nehri kolu)3.8kg.
    çok haklı

kirmikirli_kemal'e hakvermemek olmaz. Malesef oyle...hele bu sene iyice kan agliyor Bursa...

4. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Lineaeffe baia grande 420
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    serrasalmus nattereri, yani bildiğin kırmızı karınlı amazon Piranhası
    Evet pek verimli değil, zaman da en verimsiz zaman. Verimsiz olmasının sebebi gemlik ve mudanyadaki kirlilik. Ben inanmıyorum ki, feribot fazla bi olumsuzluk yaratsın. Aslında Barış Abi biliyodur zulaları ama eğer o zulalarda da yoksa şehir değiştirmede fayda var.

5. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    Yada 2 tane kocaman göl var güzel Bursamda, bir sürü küçük göl var, her yerinden su fışkırıyo, olmadı tatlı suya girin, turna peşinden koşun. Buda bi alternatif değilmidir. Sıkıştır Barış Abiyi beraber gidin, botuda var her yere girip çıkarsınız:)

6. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Barış,
    Biliyorsun bizi bir yere götürdü geçende, :) ne dersin zulalardan birimiydi orasıda acaba, hani çok verimlidiya, kısmet....:D

7. şanssızbalıkçı

şanssızbalıkçı Furkan

ilginize teşekkürler... Ama ister istemez insan denzin bu haline üzülüyor. Bu durum ne kadar devam edecek bilinmez, kanaatimce çocuklarımıza deniz adına bırakabileceğimiz hiç bir miras kalmayacak... Buna ayrıca üzülüyorum... Neyse hayırlısı...

8. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Ben 19 temmuz pazartesi aksami kayapa tarafinda gok gurultusu duyunca pirelendim, yagmur cikar da istavrit tutarim diye kursunlu iskeleye gittim. gece 10'a kadar takildim, coluk cocuk hep beraber olta salladik, hepi topu 1 sardalya 3 istavrit geldi. Deniz bulanikti dalgadan dolayi. orada birisiyle konustum aksam 7 gece 2 arasi 50-60 istavrit yakalanabiliyormus. Ama o aksam kimse fazla birsey tutamadi...Bir de gece caparisi diye fosforlu bir capari aldim oradaki bir marketten ama elimde kaldi balik tutamadan.

Illa balik tutayim derseniz deneyin, iskelenin sol tarafinda daha cok cikiyor dediler, ben de sahit oldum. Erken gidip yer tutmak lazim ama.

Rastgele..

9. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    Erhan Abi, yine orası iyi ben armutluda 42 numara nike ayakkabıdan başka bişye tutamadım ya, dediğiniz gibi kısmet

10. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Abi zula mula kalmadı bende.Deseler 5 taneden fazla istavri avlayacaksın nereye olsa giderim :)

11. despe

despe Emre

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    En İyi Avı:
    1.216 gr karagöz
    narlı ufaktan karagöz yapmaya başladı.

geçen cumartesi gecesi 2 adet karagöz aldım ben.

12. şanssızbalıkçı

şanssızbalıkçı Furkan

Biraz daha hareketlensin biz de şansımızı deneyelim inşallah... Size de bereketli avlar...

13. beko

beko BERKANT

En İyi Avı:
    LEVREK 1,350gr
    arkadaşım boşu boşuna bursada avlanım canını sıkma ben bursada avlanmayacağım die kendi kendime söz vermiştim geçen kasım ayından sonra neyse 1 ay önce çanakklede aldığığım balıkların ardından belki dedim benimki bir şansızlıktı ve geçen hafta fıstıklıya gittim akşam 9 dan sabah 4 de kadar tık yok sadece 1 vuruş alabildim ama balık yok sadece bende değil çevremdeki herkez öyleydi şimdi net olarak kararımı verdim bursada avlanmak haram bana. sinir sahibi olmak istemiyorsan bursada avlanma... bin feribota yenikapı 2 saat galata köprüsü 2:15 dk en azından bişi tutum dersin.

14. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    Berkant'ın söylediklerine katılıyorum,4 senedir bursa'da mudanya-güzelyalı-trilye-kurşunlu-altıntaş-altınkum vs heryerde defalarca günlerce yüzlerce olta salladım bekledim sabır dedim ama nafile..en son ve yakın örneği daha bu sabah idi,yine geceden saat 4buçukta çıktım yola feribot iskelesinden bismillah dedim attım oltamı. netice? 1 tane işaret parmağım kadar mezgit aynı boylarda 2 adet dil balığı..bunlardan sadece dil balığınıın birini suya kavuşturabildim malesef diğer mezgit ve dilbalığı iğneyi öyle yutmuşlarki suya attığımda geç kaldığımı anlayabildim.

uzun lafın kısası; saydığım bölgelerde artık kıyıdan avcılık olayı bitmiştir kanımca.tekneyle çıkanlar bile 3-5 parça mezgit istavrit aldımı çocuk gibi seviniyorlar.

üzüntü verici bir olay ama elden de bişey gelmiyor.

15. şanssızbalıkçı

şanssızbalıkçı Furkan

Ercan ve Berkant arkadaşlarım, aynı düşünceleri ben de taşıyorum ve dediğiniz gibi sinir sistemim yıpranıyor. Bu başlığı açtım ki, acaba benden farklı düşünen veya iyi bir avlak bilen var mı öğrenmek istedim ama her şey ortada. Artık ya bi tekne bulucaz ya da bu balık işini bursa da askıya alıcaz. Denizlerimizin bu haline gerçekten üzülüyorum... Neyse hayırlısı...

16. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    en sonunda bende edeceğim o yemini, daha da bursada balık tutmam ! Önümüzdeki sene sonbahar ve kıştan umutluyum, bu sene iyi yağmur yağdığı için umutluyum. Dolaylı olarak denizi bereketlendiriyor yağmur, hatta şimdiden karadenizden ''palamut bol'' haberleri geliyo. Bakalım, önümüzdeki kıştan sonra kesin kararımı vereceğim. Ne demişler doğduğun yer değil doyduğun yer :)

17. tetrazon

tetrazon Talha ERBAŞLAR

Slm abiler geçtiğimiz salı trilye(zeytinbağı)de bir iskele var ışığını denize vermişler oraya gittik ışığın denize vurduğu yerde baya istavrit ve zargana vardı. Boru kurdu tavuk göğsüyle birşey çıkmadı midyeleri taktık istavritler gelmeye başladı çapariye 1den 3e kadar 20-30 tane istavrit aldık. Ayrıca kayalık olan dalga kırandan boru kurdu ile karagöz alanda vardı.Ayrıca 1 tane hamside tuttum şansına :)

18. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Barış şükret haline yine, bak markalı ayakkabı tutmuşsun, yine kısmetliymişssin,:D Şu an nerelardesin armutlumu istanbulmu, ona göre ist.da isen bir kamış markası soracaktım, selamlar, kendine dikkat et....:D

19. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Barış; Merhaba,:) çok şükür yüzünü gördük, özlettin kendini, :) Arasıra, bulutlar arasından gözüken güneş gibi yüzünü göster, :) 5 taneden fazla istavrit yakalamayı düşünüyorsan, bizim buralardan tutabiliarsin, tekirdağa geçerken uğrayabilirsin, en azından yolumuzu öğrenir bir yorgunluk atarsın, Selam ve Sevgilerimle...:D

20. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Abi bu sefer Tekirdağa otobüsle geldim.İnşallah başka sefere sana misafir olacağım.