Merhaba değerli ustalar. Bursa Hasanağa Barajında da turna avı yapanlar var.Bende merak saldım ve başladım. Geçen sene sonbaharda birkaç kere gittim bende. Tüm çabalarıma rağmen netice alamadım Oradaki diğer avcılarında pek başarılı olamadığını gördüm turna yönünden. Ya da benim gittiğim günlerde kimse verim alamıyordu. Bursa'daki ustalardan bu konuda bilgi verebilecek kimse var mı? Bir de bu bölgede hangi yemler ve sistemler daha randımanlı olur? Şimdiden teşekkürler...
merhaba hakan... benim öncelikli tavsiyem, hasanağa barajından vazgeçmen... çünkü baraja su dökülen derenin açıklarına bizim şerefsiz diye tabir ettiğimiz insanlar karşıdan karşıya ağ germekte ve oturup akşamdan sabaha kadar beklemekte ve ağa takılan ne varsa alıp götürmekte... ee yerleşim birimlerinden çok uzak olmasını nedeniylede jandarma yada diğer kuruluşlar yeterli denetim yapamamakta... velasıl bizzat koca baraja enlemesine ağ döşendiğine ve karşı kıyıda akşamdan alemden kalmış bi kaç herifin olduğa tanık oldum... ağa ne mi oldu; karşı tarafa doğru bağıra bağıra, soylu soplu söve söve ağı sudan çektim, elime gelen her bir metrelik ağı boylamasına çakı ile kestim, sudan çıkan tüm yaratıkları da (balık, böcek, suda yaşayan türlü türlü canlılar) suya attım... herifler 4 kişi ben tek kişi ama karşılık vermediler ve araçlarına binip gittiler... neyse jandarmayı aradım , sağolsunlar 15 dakikaya kadar geldiler aracın ve heriflerin tarifini verdim ve yarım saat sonra haberini aldım ki gereğini yapmışlar... alkollü araç kullanmak, muayenesi geçmiş araç kullanmak, su ürünleri sirkülerine aykırı davranarak iç suya ağ atmak, araçta limitin üzerinde tutulmuş balık bulundurmak, çevreyi kirletmek, vs. vs. vs... ama ne yazık ki sadece bunlar değil bu adiliği yapanlar... velasıl hasanağa barajının eski halini bilen amcalar derki, burada zamanında öyle turnalar, öyle sazanlar olurdu ki, setten aşağıya yuvarlanırlardı... ama şimdi yok abicim, yada yok denecek kadar az... işte bu şerefsizler yüzünden... o yüzden hem burada zamanını boşa harmaca hemde eğer varsa balık bırak yaşasın ve çoğalsın... gelelim sana verebileceğimiz avlak tüyolarına.... 1. gölbaşı... kestelden hemen sonra akinişin başı... geçen yıla kadar özel işletmeydi artık halka açık... yerleşim merkezinin karşı kıyısına geç ve açık renkli silikon kullan... 2. uluabat gölü... gölyazı köyünde kasap cengiz i bul ve benim selamımı söyle o sana nerede avlanacağını ve neyle avlanacağını gösterir... göstermezse ben ona gösteririm... 3. demirtaş barajı... baraj setinin tam karşısında kalan dsi piknik alanının suya burun yaptığı yerden taş kulübe önüne kadar olan kıyı şeridinde alba 2 numara kaşık ile avlanabilirsin... şimdilik önerilerim bunlar olabilir.. umarım yardımcı olabilmişimdir... hayırlı ve bol bereketli avların olmasını diliyorum... rastgele...
Bravo usta!Her kelimene ayrı ayrı bravo! Bende nacizhane bir iki bilgi vermek isterim!Hasanağa o kadar güzel bir baraj ki,bazen şenlik olsun diye giderim.Herseferinde de elim boş dönerim yalnız. Merada o kadar ck yavru balık var ki,dönüpte seniin benim sahteme bakmazlar.Bir kere canlı yemle tutan gördüm o kkadar!Ama illa giderim diyosan illa at-çek yaparım diyosan set kısmında kayalıklar at,çek yapmanı tavsye ederim,birde gölün ters girişinde derenin giriş yaptığı yer var olabildiğince sazlık!3 atışından 2 sinde sahyetı kaptırırsın.Bence sen bi 10 km daha yol yap ve uluabat gölüne yada uluabat köyüne git,şansın Hasanaa barajına nazaran çok çok yüksek. Rastgele.
Togay agabey çok sağolasın bende harfiyen katılıyorum söylediklerine. Hasanağaya yakın olduğum için gidiyorum(bisikletle ) Şimdilik dediğin yerler için aracım yok ama tavsiyelerine uyacağım çok teşekkür ederim...
Emre hocam verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Birdahaki sefere deneyeceğim kayalıklardan.Belki nasibimize birşeyler gelir