merhabalar uzun zamandır takıp edıyorum ama aranıza yeni katıldım, bende avlaklar hakkındakı tecubelerımı sızlerle paylasmak ıstedım, gecen seneye kıyasla mırmır sardalya ve ıstavrıt avında kı artış gozumden kacmıyor mudanya kursunlu ve gemlıkte çaparı ve şıpşıp dediğimiz tekiğneli kıstırma kurşunlu takımlarla guzel ıstaavrıt ve sardalya avı yapmak mumkun, henuz eşkınelerden ses yok tek tuk çıkıyormus fakata randımanlı değil, mırmır ise yine bu sene gayet guzel av verıyor kursunlu çağlar iskele yanı kursunlu yat lımanı onu bu arada lıman onundekı kayalıklardan hava kararmasına yakın guzel ispari avlarıda oluyor yem olarak canlı teke ve boru kurdu. hava kararmasından sonra tek iğneli şıpşıpla yem olarak tavuk goğsu teke ve boru kurduyla tatmın edıcı avlar gerceklestırebılırısınız yanlız karanlıkta her cıkan balığı hemen elınıze almayın cıkacak bır ıskorpıt kotu deneymlere sepep olabılır. bıde dıp nor olarak eğer eşkına ve mırımır ıcın dıp dusunuyorsanız kayalıkların sağ ve sol uclarından denemenızı tavsıye ederım cunkı cok emek vererek yaptığınız takımlarınızı denızde bırakmak hosunuza gıtmeyebılır. haddım olmayarak tecrubelerımı paylaşmak ıstedım eğer sızde tecrubelerınızı aktarırsanız bana ve daha yenı baslamıs arkadaslarımıza yardımcı olmus olursunuz hepinize hayırlı avlar allah yuzumuzu kara cıkartıp bızı aılemıze ve dostlarımıza madara etmesın herkese ıı gınler
Teşekkürler verdiğin bilgiler için. Ben de geçtiğimiz Cumartesi-Pazar günü kumsaydaydım. ayın 29-30'uydu sanırım. Kurşunlu köy iskelesine, yat limanına, Kumsaz iskelesine uğradım. büyük balık göremedim hiç. büyük derken büyük cins balıklardan bahsetmiyorum kurşunluda parmak boyunu ancak geçen istavrit, kumsazdaysa yine aynı boyda mırmır alıyorlardı. önceki hafta da gemlik ve armutluya uğradım ve durum aynı. daha büyüklerini almak için kayıkla mı çıkılmalı acaba ya da iğne boyutlarını büyütüp yemli mi avlanmak lazım. gerçi ben hep akşam saatlerinde uğradım belki de sabah avlanmalı... eminim bu konuda ustaların vereceği birkaç tüyo vardır Herkesin avı bereketli, balıkları büyük büyük olsun inşallah.
bursayla ılgılı bende daha cok bılgı war ınsallah omuzdekı gunlerde onlarıda paylasabılırım sımdıden herkesın avı bereketlı olsun