Bursa'da kaliteli yedek malzeme nereden bulurum ???

Konu, 'Kamışlar' kısmında Alper Çentez tarafından paylaşıldı.

1. Alper Çentez

Alper Çentez Alper

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 4,20 - Okuma Safina-X Spin 2,40
    Favori Makine:
    Spro Super Long Cast FD 460 - Ryobi Ecusima 4000Vi
    En İyi Avı:
    30cm civarı geri iade Turnalar
    Olay Bassiptar'ın (Taner Bey) fıstıklı av raporunu okumamla başladı. dev mırmır resimlerini görünce hemen 4-5 no iğneli, 3 köstekli bir takım yapmak niyetine girdim ama çantama yöneldiğimde en üstte bulunan ve henüz deneme fırsatı bulamadığım 3,90 lık Surf kamışı elime aldım, o da elime yapıştı :) kamış kapalı haldeyken odada atış pratiği yapmak şart olmuştu. ilk 2 atışta 50-60m gitti galiba :D , 3. atışı biraz daha yüksek yapayım derken kamışın ucu tavana hafif sürttü. inşallah bişey olmamıştır diyerek kumaş başlığı çıkarınca kamışın, ucundaki halkanın dibinden kırılmış olduğunu gördüm :eek:

Halkanın içinde kalan parçayı çıkarıp halkayı kamış ucuna takma girişimlerim başarısız oldu. sanırım 1cm lik bir kayıp için kırılan parçayı değiştirmeye gerek yok. uygun bir halka alıp kendim takacağım ya da yaptıracağım. Bursa'da Lineaeffe gibi ithal markaların ya da korozyona dayanıklı kaliteli yedek malzemelerin bulunduğu bir yer varsa bilenler lütfen yardımcı olsun.

Herkese iyi geceler

2. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    Bu malzemeler için sana tavsiye edebilecegim Fomarada bulunan av dükkanı ve müftülük üzerinde bulunan balık market ...

3. Aramis

Aramis

Bence hiç bir yerde kaliteli malzeme bulamazsın.Ama işini görecek malzemeleri Bülentin dediği yerlerde bulabilirsin.Bu arada kamışı nerden aldın??

4. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar
    Kaliteli malzememi ,Türkiyede hemde, maalesef.

Büyük bir kaç firmann izlediği politika: 1 paralık çöpleri getirip 21 paraya satmak kar oranı yüksek olsun yeter.

5. yamac6

yamac6 Mahmut

Favori Kamış:
    spro passion 5-25 gram atarlı
    Favori Makine:
    spro passion rd730
    En İyi Avı:
    Doğal Alabalık 40-45 cm civarı
    Aman sakın kırılan uçtaki kılavuzu atma aynı kalitede yedek bulamazsın. Uçtaki parçeyı değiştir bence sanırım 1-1,5 ytl civarında fiyatı vardır. Ama dediğim gibi orijinalkılavuzu taktır ucuna.

6. Alper Çentez

Alper Çentez Alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

kamışı yurtiçi bir internet sitesinden almıştım. bir ihtimal belki oradan da temin etme şansım olabilir. yarın işten fırsat bulabilirsem Bülent Bey'in bahsettiği av bayiine uğrayayım. umarım uygun malzemelere, ya da makul çözümlere kavuşurum. kırılan parçalar da elimde hala, belki kılavuzu takmayı da başarırlar.
    kafamda başka cinlikler de var gerçi. yeni bir kamış alıp bana hafta tatili vermeyip balığa çıkmama engel olan işyerime mi fatura etsem :) yoksa surf atış videolarına " bu atışları lütfen evde denemeyiniz" uyarısını eklemeyen şahıslardan tazminat olarak mı talep etsem diye düşünüyorum :D

yardımlarınız için tekrar teşekkürler. sağolun

7. Alper Çentez

Alper Çentez Alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bugün Bülent Bey'in tarif ettiği yere gittim uygun bir uç kılavuzu buldum ama bu sefer de başka bir şey oldu. sakarlığım üstümde bu aralar. anlatmamayı tercih ederim :) anladım ki benim yanımda her daim yedek parçaların hazır bulunması gerekiyor :eek:
    yarın yine gideceğim aynı yere, bir yandan da ileride ihtiyacım olabilecek yedek parçaları edinebileceğim bir site araştırıyorum. sanırım cengiz balıkçılık temin edebiliyormuş orjinal yedek parçaları. bir mesaj yolladım cevabı gelince sizlerle de paylaşacağım.

Cümleten hayırlı günler.

8. kılıçbalıgı

kılıçbalıgı ramadan ikikardes

:) :) :) bursada malzeme yok

9. ufuk911

ufuk911 Ufuk

Fomaradaki av market tam olarak nerede acaba?

10. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina sa55, okuma Cedros 55
    En İyi Avı:
    En iyi av GERİ BIRAKILAN avdır.
    Fomara meydan dan 150 metre doğuya(yıldırıma) doğru giderken sağda.