Bursa'da kıyı ve tekne balıkçılğı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında akinomatata tarafından paylaşıldı.

1. akinomatata

akinomatata

Merhabalar, aranıza yeni katıldım, o yüzden beni mazur görün. Balıkçılığa meraklı olan birisi olarak çok kafama takılan soru var bilgili arkadaşların dikkatine lütfen. Bursa'da kıyıdan ve tekneyle balıkçılık nerelerden yapılabilir, hangi balıkları tutabiliriz. Biz bir kaz kez sandalla istavrite çıktık. En son pazar günü 3 kiloya yakın istavrit tuttum ama daha farklı balıkları nasıl avlayabilirim ?. Bu konularda yardımlarınızı ve görüslerinizi bekliyorum. Msn'den de konusabilirim: akinguler@hotmail.com

2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Arkadaşım öncelikle hoş geldin.Daha sonra da profil ayarlarından imza ayarlarını yap.Yaşını,kan grubunu,şehrini,mesleğini. Yap ki sana nasıl hitap edeceğimizi bilelim.Daha sonra Bursa gibi her yerinde deniz olan bir şehirde kıyıdan veya tekneden her yerde avlanabilirsin.Sen balığa girmeden önce deki kurşunluya tekneyle gidiyorum neler çıkar .Bizde sana tekneden istavrit,mezgit alabilirsin.Mezgite midye iyi gider.İstavrite çapari veya ışıklandırman falan varsa yemli güzel olur deriz.Kıyıdan olursa da mırmır veya kefal tarifi yaparız.Eğer nasıl avlanacağını bilmiyorsan siteden mesela mırmırı aratırsın.Her bir şeyi öğrenirsin.Hadi kal sağlıcakla

3. akinomatata

akinomatata

Şimdi oldu

Tamam sanırım dediiğiniz ayarları yaptım. İlginize tesekkür ederim

4. koksal

koksal

Favori Kamış:
    Zıpkın Pathos pro, olta ise her çeşit
    En İyi Avı:
    Orfoz -yaklaşık 2kg
    Selam

Merhaba. Barış bey gerçekten iyi bir açıklama yapmış fakat şunu da eklemek isterim ki, son birkaç gün içerisinde zargana ile lüfer alanlar var.(ben de dahil:D ) Bu da demek oluyor ki lüfer yavaş yavaş körfeze girmeye başladı. Denenebilir...!:cool:

5. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Kardeş nereden aldın.Ve nasıl bir takımla aldın.Payşaırsan sevinirim.E tabi imza ayarlarını yaparsan daha da sevinirim.

6. koksal

koksal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Orfoz -yaklaşık 2kg
    Küçük bi teknem var da, iki numara kaşık ile sırtı çekerek güzelyalı-mudanya sahillerinde kıyı kıyı yol alırken iki tane denk geldi. Tutması da tadı kadar güzel ve zevkli olduğundan mutlaka denemelisiniz bence. Tekne,sandal falan yoksa da apo iskelesi civarlarında kıyıdan da kaşık atanları gördüm, öyle deneyebilirsiniz. İmza konusuna gelince, üzerinde çalışıyorum:D :eek:

7. lustral

lustral osman karatepe

Favori Kamış:
    klasik 3'lü takım
    En İyi Avı:
    sazan 7.250gr
    nasip olursa yarın mudanya dan sandalla çıkacağım raporu yarın yazarım
    takımlar hazır
    yalnız bi sorum olacak mezgit için yemli takıma kalamarı ince kesip taksam olurmu
    sert olduğu için çabuk alamayacağını düşünüyorum

8. koksal

koksal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Orfoz -yaklaşık 2kg
    Bence işe yarar. Zaten mezgit her şeye atlıyor ama tabi ki midyenin içi çıkarılıp bir süre kuru bir tahta parçası üzerinde kurutulursa daha iyi bir yem olacağını düşünüyorum. Böylece dayanıklı da olur. Bir de poyraz bu bir iki gün içinde çok sert esecek. Sabah çıkmadığınız taktirde rahat bırakmaz. Hadi rasgele...:)

9. lustral

lustral osman karatepe

Favori Kamış:
    klasik 3'lü takım
    En İyi Avı:
    sazan 7.250gr
    eyvah yandık desene hazırlıklar boşamı gidecek
    ancak öğleden sonra çıkabiliriz

10. uskudarlı

uskudarlı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    su anda belli deil:D
    altıntaş sahilerini öneririm mırmır ve lüfer icin eyer tekne varsa lüfer için daha iyi olur orası guzelyalıyla kursunlu arasında kalıyor;)

11. koksal

koksal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Orfoz -yaklaşık 2kg
    Çıkabildiniz mi... hani rapor? Neyse simdi allahtan önümüzdeki bir kaç gün içinde hava biraz daha sakin olacak. Aman zaten kaç senede bir lüfer körfeze giriyor :mad: Onları da kaçırmayalım bari;)

12. ERC MARİNE

ERC MARİNE Erkan ÇİTOĞLU

Favori Kamış:
    olta
    Selam arkadaşlar,
    uzunca bir süredir iş güç derken pek aranıza katılamadım.Mesajları okurken dikkatimi çektide,bir arkadaşımıza Altıntaş'tan bir yer aldık.Bu vesile ilede bizde Altıntaş sahilinden istifade edeceğiz gibi.Birde uzun zamandır almak isteyip alamadığım tekneyide alıp nasılsa yerimizde oldu sahilde sıkıntıda olmayacakEh bizde vesile ile daha sık bir balığa çıkma şansı yakalamış olacağız.Sizlerden yeni başlayan biri olarak öğrenmek istediğim nasıl bir çant-atakım v.b. ekipmanlarla başlayayım?olmazsa olmazlar nedir çanta içinde?birde bahsi geçen altıntaşta bu işi kovalayacağımıza görede bir değerlendirme yapabilecek var ise sevinirim.Sevgi ile kalın.

13. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    26-08-2007 c.tesi gece ve paar günü balık raporu

c.tesi akşamı mudanya yarım adadan güzelyalı tarafından mırmır aldık
    pazar sabah 05.30 da arnavutköy acıklarından 3-4 kg civarında istavrit aldık
    saat 09.00 gibi kesti balık. dönüş yaptı

bu ekipte ben - ufuk - ve akın arkadaşım mevcut du.

bu arada arnavut köyden c.tesi gece akın arkadaşımız istavrit - mırmır - eşkina ve oldukca büyük bir kefal almışlar.

bursada bulunan yada gelmeyi düşünen arkadaşların dikkatine

14. Portos

Portos

Favori Kamış:
    olta çeşitleri
    En İyi Avı:
    palamut
    Döktürmüşsün yine bülent...sen tatile gidip gelde karacabey boğazda lüferler kefaller bizi bekliyor.memet abinin teknede oraya gidicek haftaya