levrek avına yeni başlıyorum ama nerede avlayabileceğimi bilemiyorum. aslında bursa hakkında site içersinde bayaa bilgi var. hepsini okudum ama nerede at-çek ile levrek avı yapılır bulamadım. sanırım iyi bir konu başlığı olacak. şimdiden teşekkürler.
Mudanya da tahta iskelenin yan tarafından atçek yaparak levrek avı yapıldığını defalarca gördüm Askeriyenin iskelesi tarafına atıp çekiyorlardı Benim bildiğim burası var arkadaşım
dalgalı denizi bulduğun her anda,altı kumluk ve yarı kayalık olan heryerden atçek yapabilirsin, rastgele,
? mehmet abicim bu dediğin sakarya karasudada gecerlimi acaba? birde levrek için atçekde turnada kullanılan kaşıkmı kullanılıyor? deniz balıkçılıgı hakkında pek bilgim olmadıgından k.kalmayın.saygılar
slm, benim yazmış olduklarım tuzlu su avcılığı ile ilgiliydi, tatlısu avcılığı hakkında en ufak bir fikre sahip değilim, bu konuda sana üstad'lar yardımcı olurlar,
geçen sene atçekle mudanyadan küçükte olsa 2 tane levrek alanı görmüştüm. meteorolojiden de pazar sabahının rüzgarlı olacağını bildirmiş. arkadaşlarla birlikte bu pazar sabahı erkenden mudanyaya gidip at çek yapmaya karar verdik. gelemek isteyen arkadaşlara duyrulur. raporunu da tabi ki yazarım. oradan çok da iyi levreklerin çıkacağını zannetmiyorum.ama denemek lazım. mudanyadan sonra da neresini denemek gerekir acaba....
mehmet abi. kumsazın bitişinde askeriyenin yanından zayıf ve az da kirlide olsa bir dere var denizle birleşiyor.ama denizin zemini tamamen kum ve etrafı kumsal. biz oraya yazın mırmır avı için gidiyorduk. acaba burada çıkarmı
dere ve çay ağızlarına levreğin yemlenmek için girdiği biliniyor,eğer hafifde rüzgar var ise dipdeki yengeç,kurt vs leri kaldıracağından bence av yapar diye düşünüyorum,
hmmm. bir vidyo görüntüsü izlemiştim o aklıma geldi kumasalda levrek avlıyorlardı. haklı olabilirsin. denemek lazım..
tabiki yazarım. sıkıntı yok.. gemlik körfezinde 6-7 kadar yer kestirdim gözümde levrek olması muhtemel. bunlardan biri mudanya gittikçe hepsini anlatırım . katılmak isteyen olursada beklerim. ne kadar deneyim o kadar balık.. ayrıca buralar ile ilgili yer tespiti yöntem gibi biligiler olursa işimizi kolaylaştırır.
Bir adamını bularak gemport limanının içerisine girebilirseniz kuvvetle muhtemel hedeflediğiniz balığı bulabileceksinizdir.Ama imkansız derecesinde zor maalesef en aznından benim için.
levrek için değil ama öylesine gemporttan av için gireyim dedim arabayla elimi kolumu sallaya sallaya girdim şans eseri. fakat orada çok yoğun bi çalışma vardı hayatta attırmazlar çok kalabalık dedim ve döndüm. heralde o şekilde bir daha giremem. benim bi botum var ama botla çaktırmadan girebilirmiyiz acaba ne dersin orayı biliyormusun bi taktiği varmı*?
Zaten yoğun çalışma olduğu için o kadar kolay girebilmişsinizdir tahminimce.Botunuz varsa gemsaz tarafından bir deneyim derim ben ancak limanın iskelesine kadar yanaşabilmeniz bir şans olacaktır.Zira balık iskele dibinde orda