Bursa'dan bir av günü.. Yine balık yok :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında udikisilik tarafından paylaşıldı.

1. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Forumda lüferler palamutlar kol gezerken balıksız av raporu ne şimdi dediğinizi duyar gibiyim. Fakat kazanamasak da önemli olan yarışmaktı ;)

Cumartesi öğlene doğru kuzenimin telefonuyla uyandım. Ekstran falan yoksa biz balığa gidiyoruz gel sen de demesiyle yüzümü yıkayıp giyinmem çantalarımı toplayıp dışarı çıkmam arasında 15 dakika bile olmadı :D Şehir içinde epey vakit kaybettikten sonra kalabalıkça bir ekip olarak Karacabey boğazını geçtikten sonra ıssız ve kimsenin pek bilmediği bu avlakta yerimizi aldık. Avlağın doğası Bursa kıyılarından farklı gibiydi. Su inanılmaz temiz, ve sahil çok bakirdi. Çantalarla binbir zorlukta varıldığı için fazla keşfedilmemiş bir yer sanıyorum. Tabi kayaların güzelliğini suyun berraklığını ve su da dolaşan istavritleri görünce tamam dedim oğlum, bu gün güzel balık alıcaz burdan. Lakin nafile.. Bir kaç istavrit dışında oltalarımızı ziyaret eden olmadı. Yem olarak boru kurdu vardı. Fakat 10 kişilik bir ekibe yetecek kadar değildi. Havanın kararmasına fırsat vermeden avlaktan ayrıldık. Zira hava karardığında bu kayalardan arabaya gitmek son derece tehlikeli olacaktı. Daha sonra mendireğe geçtik. Oltalar tekrar suyla buluştu. Fakat yine tık yok. Bir arkadaşın aldığı çinekop ve biraz istavrit dışında bir balıkla tanışamadık. Boru kurtları bitince de tuttuğumuz istavritleri yem yapmak zorunda kaldık. Katılan arkadaşların pek çoğunun bunu haftasonu eğlencesi olarak görmesi ve olta balıkçılığıyla gerçekten ilgili olmamaları yüzünden av ikinci plana düştü. Mendireğin üstünde mangal bile yakıldı :) Gece yarısıyla birlikte aldığımız oksijeni kar sayarak evlerimize döndük.

Bunlar meşhur avlaktan kareler. Kış aylarında verimli olabileceğini düşünüyorum. Detaylı konumunu buradan vermek istemiyorum. Fakat özellikle ilgilenen avcı dostlarımız olursa özelden yazsınlar, tarif edeyim. Herkese rastgele

2. YEKTA

YEKTA YEKTA

En İyi Avı:
    2,5 kırlangıç
    avlak keyifli gibi aslında hayret

3. sillurace

sillurace Ruşen

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2.10
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV30
    En İyi Avı:
    Yayın (8 kg)
    Avlak güzel gerçekten. Geceleseydiniz belki bir şeyler olabilirdi. Bilhassa karagöz için uygun bir mera gibi duruyor.

Balıklı raporlarını da görmek dileğiyle :)

4. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Evet hocam, mevsiminde geceleri çok iyi karagöz ve eşkine alanlar oluyormuş burdan. Olta attığımız yer suyun yaklaşık 5-6 metre yükseğinde olduğu için karagözleri ürkütüp kaçırmadan av yapmak için çok ideal. Fakat gece başınıza bişey gelse, ya da acil dönmek icap etse sivil savunmayı çağırmak zorunda kalabilirsiniz :D

5. sillurace

sillurace Ruşen

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2.10
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV30
    En İyi Avı:
    Yayın (8 kg)
    Karagöz de böyle zor avlakların balığı zaten.

Ne kadar yürümek gerekiyor avlağa ulaşmak için?

6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Karanlığa kalmadığınız iyi olmuş, bu sene sizinkine çok benzeyen bir avlakta ayağımın kaymasıyla ölümden döndüm. Güzel balık verebilecek bir meraya benziyor ama deniz bu; bir gün doldurup, bir gün hiç vermeyebiliyor. :) En azından temiz hava, mangal gününüz güzel geçmiş. Bereketli avlar dilerim... :)

7. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    10 dakikalık bi yol hocam. Fakat çok yokuş iniyosun ve bazen eğim nerdeyse 90 derece oluyor. Bazen de ellerinizle taşlara tutunup yan geçmeniz gerekiyor. Düşerseniz Allah korusun her şey olabilir. Epey yüksek çünkü. Bir de tırmanması var ki sırtında çantalar falan.. Bitmek bilmiyor

8. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Geçmiş olsun hocam, dediğiniz gibi, poseidona kalıyor işimiz ;) Size de bereketli avlar

9. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sen,10 kişilik ,herbiri ayrı kafada arkadaşla yola çık...120 km yol gidip,yeterli yemi yanında bulundurma....Balık tutulcak değilde,mangalın düz duracağı yerde avlanmaya çalış....Sonra bursada balık yok...poseidon ne yapsın???
    Değilmi CÜNEYTİM:D :D :D

10. ERC MARİNE

ERC MARİNE Erkan ÇİTOĞLU

Favori Kamış:
    olta
    Fatih abi,bu durumda tamamlanmış saymayacağım .....'ları.Bunları bir dolduruver,bak bekliyoruz usta ne diyecek diye gözün içine bakıyoruz.Merakta bırakma lütfen.S&S

11. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Cümlenin bitiminde,duraklayıp,düşünülsün diye koydum yahu o noktaları:) Her bir cümle ,bir öğüdü barındırıyor içinde.Kardeşimiz,sanatçı hassas yapılıdır:) .Çok da üzerine gidip,tüm hatalarını yüzüne vurmak olmaz.:)
    Aslında,balığın membağına gitmişler,oradan boş dönülürmü:mad: Havada çok uygundu,genelde poyraz olur,durulmaz oralarda.Sezon da uygun av için.
    AHH BEN OLACAKTIM ORADA KIRARDIM BALIĞIN BELİNİ:D :D :D

12. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    size daha kolay ve baligi daha bol olan mera tarifi vereyim. hem arabanizi da dibinize birakabilirsiniz. o avlagin yolundan bandirmaya dogru ilerleryin biraz daha. gemidere ve papaz taslari denen mevkilerde bolca balik tutarsiniz geceleyebilirseniz.

13. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Fatih abi söylediklerinde çok haklısın hiç alınmıyorum. Ama ben ekibe sonradan katılan süt oğlan olduğum için aktif rolde değildim. Bir de Boru kurduyla 2 saate yakın denemeler yaptım gerçekten tık demedi. Poyraz yoktu ama hafif bir gündoğusu vardı. Belki o etkilemiştir. Tabi şu da var bu avlağa gidip boş dönmek içime oturmadı mı oturdu. Yakın zamanda ''Olta tutmayı'' bilen arkadaşlarımı alıp yeterli ve çeşitli yem ve takımlarla gitmeyi düşünüyorum. Ama uygun takıma ve boru kurduna 2 saat boyunca tek bir vuruş almayınca da suçu da biraz poseidona atmakta zarar görmüyorum be abi ;)

14. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Ben çaktım zaten senin durumu cüneyt;) O tür durumlarda balığa kafayı takmayıp,keşif yapmaya çalışacan.Grup mangalcımı,oturacan mangalın başına,en güzel etleri kendine ayıracan:) Beyler,hadi bakayım,camidemiyiz imammıyız diyerek kadehleri yuvarlayacan:)

15. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    :D Aynen dediğin gibi oldu abi. Ben keşfimi yaptım. Etleri indirdim, kadehleri yuvarlardım :) Bu balık avı işinin diğer bir boyutu da bu, mangalcılar... :D Tabi resimleri olan avlakta balık tutulsaydı da mangal ve diğer işlemler tutulan balıkların da katlkılarıyla gerçekleşseydi o zaman çok daha keyifli olurdu ama bir dahakine artık napalım. Gerçi Bursa'dan da göçüyoruz yaza artık nasipse

16. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Afiyet olsun,yarasın:) Hayırdır iş içinmi göç...

17. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Evet abi memuriyet. Memleketin diğer ucuna Kars'a gidiyorum. Artık donmuş göllerde sazan avlamayı öğrenmek düşüyor bize ;)

18. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Karsta bi TİMSAH,hayırlısı olsun.Arpaçay var o bölgede,yayın,caner dev balıklar.Çıldır gölü var,balıkçının canı sıkılmaz:) :) :)

19. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Teşekkürler abi. Göl balıkçılığıyla hiç aram yok ama 2 ay sonra iyice kurtlanıp olta atmam gerekecek, o zaman mecbur aram olacak artık. Ben yokken lüferlere, palamutlara, eşkinelere, karagözlerle ve ismini zikredemediğim nice körfez balığına iyi bakacağınızı umuyorum. Yaza gelince yatak yapmışlardan bir kaç tane ayırsanız kafi :D

20. sercanbri

sercanbri sercan

Güzel yermiş geçtiğimiz hafta bende karacabey kurşunlu tarafındaydım sabahladık ama eli boş döndün yine kader utansın :)