Bursa'dan merhabalar

Konu, 'Tanışalım' kısmında Fisherman49 tarafından paylaşıldı.

1. Fisherman49

Fisherman49 Yunus

Abiler kardeşler merhabalar :) Bu forumu tesadüfen buldum, aranıza katılmak istedim. Üniversite mezunuyum ve 6 aydır iş arıyorum malumunuz. Bu süre zarfında kendi içime kapanıklığımdan ve imkan yokluğundan bir yere veya balığa da gidemedim. Sizleri takip ederek hevesimi geçiştirmeye çalışıyorum. Spin avına çok merak salmakla birlikte sadece izliyorum, elimden başka şey gelmiyor şu sıralar :) Bunun öncesinde kazayla başka bir foruma üyelik açtım, bir başlık altında bir meselede kendi durumumu anlattım anlatmaz olaydım. Resmen dilenci muamelesi gördüm, akabinde banlandım. Forum yönetmekten aciz yöneticilerin işbaşında olması hasebiyle malumunuz :) Hepinize keyifli avlar, takipteyim arkadaşlar.

2. yk71

yk71 Yüksel

Hoşgeldiniz. Umarım kafanıza uygun, güzel bir iş de bulursunuz.

3. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Hoşgeldin , sefalar getirdin...

Yunus Kardeş merhaba.Aramıza hoşgeldin.Keyifli paylaşımlar dilerim.Hemen hemen hergün siteyi ziyaret etmeye çalışıyorum.Bu siteye üye olduğumdan bugüne kadar güzel insanlardan güzel bilgiler edindim.Hepsinden Allah razı olsun.Paylaşmayı oldum olası çok severim.Hayatta iyi anılmak kadar güzel birşey var mı.Son zamanlarda at-çek balıkçılığına merak sardım.Kafana takılan birşeyler olursa , hiç çekinmeden özel mesaj gönderebilirsin.Gerek at-çek , gerek yemli balıkçılık olsun , hangi balığı avlayacağını belirterek özel mesaj gönderebilirsin.En kısa zaman içersinde gönlüne göre bir iş bulursun inşaallah.Trofe balıklarla dolu , sağlıklı , mutlu ve huzur dolu hayat dilerim.Hayat paylaşınca güzel.Hoşçakal , şen kal.Bursa'dan Bursa'lı Yunus Kardeş'e kucak dolusu selamlar...ERCAN1977BURSA

4. Fisherman49

Fisherman49 Yunus

Hoşbuldum abiler. Allah razı olsun sizlerden :) Keşke herkes böyle olabilse. Abi valla hastalık derecesine geldim, her gün kamışlara bakıyorum makinelere bakıyorum ama sadece bakıyorum yani :) Heves ediyorum, ama bakalım nasip. Bir spin takımım oldu mu sanırım biraz rahatlayacağım :) Hepimize keyifli avlar olsun :)

5. Fisherman49

Fisherman49 Yunus

Abi merhaba. Özel mesaj atamadım, Bursa'nın neresindensin? Sen de spin avına merak salmışsın benim gibi :) Araştırmalarım göre okuma v system kamış 10-40 uygun geldi ve makine olarak da okuma trio, avenger shimano catana, exage gibi makineler. Param olursa bunlarla set yaparım sanırım. Nerelerde ne avlanıyorsun abi? Meraları pek bilmiyorum. Geçen ilk defa Gölbaşına gittim ama karavana. İznik gölünde avlanmıştım ilk defa, 10 yıl kadar önceydi. Onun dışında merkezde nerelere gidilir bilmiyorum. İznik gölünden sonra ilk balığım çinekop oldu İstanbul'da. Onun dışında hiç tutamadım, gidemedim balığa.

6. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Yunus Kardeş tekrar merhaba.Bursa-merkezde oturuyorum.Spin avı biraz daha maliyet teşkil etmektedir.Ben de at-çek avında yeni olmamdan dolayı , sürekli araştırıyorum.Geçenlerde uygun rapalalar edindim.Kısmet olursa ilk fırsatımda denemeler yapmak istiyorum.Ya nasip.Alışveriş yaptığım yerin ismini , reklam olmasın diye özel mesaj şeklinde yazmak isterim.Rapala fiyatında hemen hemen yarı yarıya gibi denk geldi.Bir de genelde hangi balığı avlamayı düşünüyorsun?Bu da önemli.Hangi sularda?Durgun , bulanık vs.Yalnız şöyle söyleyeyim.At-çek avında , sahteden önce makina-kamış-ip misina üçlüsü , önem açısında ilk sırada geliyor.Senden gelecek detaylı açıklamaları bekliyorum.Özel mesaj göndermiş olsam , sakınca olmaz sanırım.Neyse lafı fazla uzattım.Kusuruma bakma.Hayırlı geceler.Selamlar...ERCAN1977BURSA

7. Fisherman49

Fisherman49 Yunus

Atabilirsin özel mesaj abi sorun değil. Ben yeni olduğum için atamıyorum. Ben genelde deniz balığına ilgi duyarım, çinekop lüfer, istavrit vs. gibi ama buralarda tatlı su olduğu için pek sevmesem de sazana bakacağım bir de yayın vs. Alabalık olsaydı süper olurdu :)

8. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Yunus Kardeş merhaba.Anladığım kadarıyla , bulunduğun bölge tatlısu (göl , gölet veya dere) yakınında.Bölge'yi özel mesaj'da tanımlayabilirsen , minumum maliyetli malzemelerle sonuç alabiliriz.Geçenlerde at-çek uzmanı ile tanıştım.Sana muhakkak faydası olur.Aynı zamanda bu ürünlerin satıldığı bir mağaza.Bu arada özel mesaj göndermek , düşündüğün kadar zor birşey değil.Açmış olduğun konunun , üyeler tarafından yorumları var.Onların sağ üst kısmında , özel mesaj kutucuğunu tıkla.Göndereciğin üyenin rumuz şeklinde ismini yaz , normal konu altına yazdığın gibi yaparak , cevapla'yı tıkla.Benim aklıma gelenler şimdilik bunlar.Sitenin forum kutucuğunu tıkla ve açılan konuları detaylarıyla okumanı tavsiye ederim.Yaklaşık 25 senedir uğraşmama rağmen eksiklerim çok diye düşünüyorum.Hayatta herzaman fikir fikirden üstündür diye düşünmüşümdür.Biraz başını ağrıttım.Fakat kafana takılan birşey olursa herzaman yardımcı olmaya çalışırım.Herşey gönlünce olsun.Selamlar...ERCAN1977BURSA

9. Fisherman49

Fisherman49 Yunus

Abi mesaj atmayı biliyorum, sistemden dolayı atamıyorum. Yeni üyeler belli bir mesaj sayısına ulaşmadan başkasına özel mesaj atamıyor. Yoksa mesaj atmak kolay, benden kaynaklı değil yani.

10. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Yunus tekrar merhaba.Eğer sakıncası yoksa avlanmak istediğin neresi olduğunu gönderirsen , daha detaylı bilgiler edinmeye çalışırım.Tatlı su için konuşmak gerekirse , hangi balık türü , hangi zaman , yemli , yemsiz(kaşık , rapala , silikon) vs.Detay gerçekten önemlidir.Gittiğin merada , yakalamak istediğin balığın hangi zamanda hangi yeme geldiği ve bulunduğun meradaki yem çeşitliliği vs. önemli.İlk başta analiz yapmak gerekir.Senden gelecek sonuçlarla yola çıkarsak , işimiz kolaylaşmış olur.Biraz kafanı karıştırdım.Fakat , bunlar da olmadan sonuç almak zorlaşıyor.Herşey gönlünce olsun.Selamlar...ERCAN1977BURSA

11. Fisherman49

Fisherman49 Yunus

Teşekkür ederim abi. Önce bir spin takımı edinmem gerek ama bakalım nasıl olur. Turna avına gitmeyi istiyorum, olursa alabalık filan süper olurdu. Deniz uzak düşüyor. Ama denize de yine çinekop, levrek ve istavrit avına gitmek istiyorum. Şu sıralar biraz zor olsa da gelecek günlerde olur inşallah.

12. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Yunus Kardeş merhaba.Turna avı için 15aralık-1nisan tarihleri arasında avlanmak yasaktır.Mart'ın 15'i gibi istavrit tekne ile başlamakta.Fakat levrek avı şu an tek tük yakalanmakta.Yeter ki yer bu işe uygun olsun.Tatlısu avı için de olsa , avlanılacak bölgeye ve mevsime göre yem değişkenlik gösteriyor.Bu işlere ne kadarlık bir bütçe ayırabilirsin?Hoşçakal.Selamlar...ERCAN1977BURSA

13. Fisherman49

Fisherman49 Yunus

Şu an için zor, iş bulmam gerekiyor ama çalıştığım takdirde 200 lira falan ayırabilirim. Yine de yardımın için sağol abi.

14. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Yunus Kardeş tekrar merhaba.Hayırlısıyla tez zamanda hayırlı bir iş bulursun inşaallah.Bu arada sitede üyeliğinde eskimeye başlar ve özel mesaj da göndermeye başlarsın.Kısmet olursa nisan ayı ile beraber turna mevsimi de açılmaya başlar.Arkasından istavrit vs. inşaallah ömrümüz oldukça , daha nice avlara erişiriz.Ya nasip.Herzaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Herşey gönlünce olsun inşaallah.Hoşçakal , şen kal.Kucak dolusu selamlar...ERCAN1977BURSA
    Pozitif düşünelim , pozitif olsun.Etrafımıza da neşe saçalım.

15. Fisherman49

Fisherman49 Yunus

Aynen abi. Sezon açılsın beraber gidelim inşallah.

16. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Ya nasip.Hoşçakal , şen kal.Selamlar...ERCAN1977BURSA