Bursalı ve çevre illerdeki balıkçı arkadaşlar...yardım...

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında TheCloUd_Bursa16 tarafından paylaşıldı.

1. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    merhaba...yeni sezonun yaklaşmasıyla balıkçı dostlarında olduğu gibi benimde içimde bir heyecan ve sabırsızlıktır kabarmaya başladı...geçtiğimiz sezonda yaptığımız avlarda avladığımız balıklar bizi pek taktim etmedi...yeni sezonda farklı göl, baraj ve nehirlerde avcılık yapmak istiyoruz ama bilmediğimiz yerler olduğu için sizlere bi danışalım dedik...acaba bursa civarında iyi balık yapan avlak yerleri nereleri?...belirtmiş olduğunuz avlağın ismini, hangi tür balıkların çıktığını yazarsanız çok seviniriz...
    ayrıca balıkesir, bilecik, eskişehir, sakarya, kocaeli ve kütahya çevresindeki avlakları yazarsanız bütün avlakları burada öğrenmiş oluruz...ve burada çıkan balık türlerini yazmanız çok çok iyi olacaktır...cevap yazan yazmayan herkese teşekkürler ve yeni sezonda mutlu ve bereketli avlar...

2. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    Bursa ve çevresinde bol av veren göl ve gölet kalmadı ki arkadaşım nerde eski günler Kuruttular her yeri :mad:

3. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    serdar abi işte bende bu yüzden bursa çevresindeki illerin avlaklarının da bilgilerini almak istediğimi belirttim...gerçekten haklısın...kendini bilmez bazı insanlar birçok gölümüzü kuruttular:mad: ...ilerde bu durum nasıl olur hiç düşünemiyorum...

4. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    serdar abi tuttuğun en iyi balık bölümüne 5,5 kg iznik sazanı yazmışın...biz geçtiğimiz sezon nerdeyse 5-6 kere izniğe gittik ama akbalıktan başka balık şansımıza gülmedi...ayrıca kıyının taşlık olması ile birçok dip oltası kopardık ve 1 kamışımızı kırdık...acaba bu balığı tuttuğun bölgenin adını(gölyaka.boyalıca vb.) yazarsan ve hangi yemi kullandın ve hangi olta şeklinde(şamandıralı, dip oltası...) avlandığını yazarsan memnun olurum...:eek:

5. meco

meco mehmet (meto)

özkan kardeşim merhaba.ben siteye yeni uye oldum veaynı zamanda kestel t.konutlarda oturuyorum.Senin bazı paylaşımlarını okudum guzel bilgiler vermişsin tebrikler.bilirsinki bursadaki çogu barajlar ve goler artık eskisi gibi av yapmıyor.BEN bu sezonda inşaallah balıkesir tarafını tercih edecegim.İrvindir gölü iyi sazan yaptıgını duydum...;)

6. beyhan

beyhan beyhan karaca

mehmet hoş geldin gecerken benide alın bizamet

7. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    mehmet abi istersen be de bi yer tavsiye edeyim...geçtiğimiz sezon bilecik çerkeşli göletine gidiyorduk...burası gölün her tarafından olta atmaya müsait bir yer...gölde sarı sazan, aynalı sazan, kızılkanat ve levgit çıkıyor...genelde yem olarak mısır, küspe, boncuk, solucan ve hamur kullanıyoruz...bu yemleri kullan özellikle 1 temmuz-30 ağustos arası en iyi balık yaptığı dönem...bu arada buradaki balıklar yemlemeye acayip bi şekilde alıştılar ve yemleme yapmazsanız oltanıza vuracağını hiç zannetmiyorum...olursa belki tesadüf eseri...belki başka arkadaşlarda sana yardımcı olabilirler...rastgele...

8. meco

meco mehmet (meto)

ozkan kardesım cerkeslıyı cok ıyı bılıyorum BEN HIC GITMEDIM fakat gıden cok arkadasım var, guzel balık aldılar.baska tafsiye edecegin yerler varmı.:confused:

9. meco

meco mehmet (meto)

HOŞBULDUK BEYHAN ABİ.İstikamet beli olsun sezonu bir acalım inşallah.

10. meco

meco mehmet (meto)

ozkan sana iznik hakında kücük bır bilgi vereyim.Ben orada mısır küspesi kulanıyorum küspenin üstüne biraz aycicek yağ dökküp iğnenin birine solucan takıp atıyorum.kilo ve ustunu aldım.

11. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    KARDEŞİM iZNİKTE DE ESKİSİ GİBİ SAZAN YOK ARTIK BEN O BALIĞI GÖLYAKA KÖYÜNDE KÜSPELİ DİP OLTASIYLA YAKALADIM AMA ARTIK ÇOK NADİR ÇIKIYOR BÖYLR BALIK

12. beyhan

beyhan beyhan karaca

iznikte olabilir arkadaşlar ama zamanı denk getirmek çok önemli hep beraber bigün deneriz şansımızı tanışmış oluruz balığı bahane ederek

13. beyhan

beyhan beyhan karaca

özkan senin babanın adı ne ve ne iş yapıyor

14. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    Beyhan abicim...babamın adı Hikmet...tüccarlıkla uğraşıyor.yaz aylarında yetiştirdiğimiz fidanları kasım, aralık, ocak, şubat, mart, nisan aylarında edirne,tekirdağ ve kırklareli illerimizdeki fidan dikimi yapan yerleşim yerlerindeki pazarlara kamyonlar vasıtasıyla fidan götürüp burada satış yapıyolar...geri kalan mayıs, haziran, temmuz, ağustos aylarındada hem önümüzdeki kış(fidan sezonu) için fidan yetiştiriyoruz, yani 15 günün 6 günü bu fidanların bakımı ile geçiyor, geri kalan günlerde de balık avına gidiyoruz...her sene böyle geçiyor...

15. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    mehmet abicim, sana tavsiye edeceğim birde kurtul göleti var...burada sazan ve yayın çıkıyor...yayının küspe ve mısıra bile geldiği oluyor...bu gölette birçok balık oltalarımızı birbirine karıştırarak ve iğneleri kırarak oltalarımızdan kurtulmayı başardılar...bizde bu öfkeyle toparlanıp soluğu iznikte alıyoruz...ee artık buranın nasıl balık yaptığını açıklayabilmişimdir...ama zamanını çok iyi ayarlamak gerekiyor...bazen balık hiç gelmiyor...bazende size oturma fırsatı bırakmıyor...

Mehmet abicim,bundan 5-6 mesajda dediğin gibi bizde küspeye yağ damlatıp(biz sıvı ayçiçek yağını bi yoğurt kabına döküp 3-4 adet küspeyi 1 dk. burada bekletiyoruz...daha sonra küspeleri yağdan çıkartık bi gazete parçası üzerinde 5 dk bekletiyoruz ki yağ içine kadar işlein...)daha sonra küspeli oltada bulunan 6 iğneden 2 tanesine solucan, 6 tanesinede mısır takıyoruz...böylece oltamızdaki bu yemler balık yakalama şansını biraz daha arttırıyor...yine de böyle bi bilgi verdiğin için teşekkür ederim:) ...

16. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    Beyhan abicim peki ya senin bildiğin güzel bi avlak var mı?:rolleyes:

17. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Özkan kardeşim özeden bana ulaşırsan oradan görüşürüz

18. beyhan

beyhan beyhan karaca

yok canım ben en son kelesteki baraja gittim su bitmişti bir iki kefal aldık başka yok

19. beyhan

beyhan beyhan karaca

soy adı benzerliği var oyüzden sordum babanı göl başına gitmiyomusun

20. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    geçtiğimiz yaz gidiyoduk...sadece 4 tane turna avlayabilmiştik....işte profilimdeki 5 kg lık turna gölbaşından çıkmıştı....ve turnayı yakaladığımız gün babamın makarasındaki 35 mm. Remixon misina 2 defa koptu, yani babamın oltasına 2 kere balık vurdu ve bu 2 balıkta beyaz silikonlar ağzında misinayı kopartarak kaçtılar...ama bu sene gitmiyeceğiz...çünkü yasak olduğu için gölün bekçisi izin vermiyor...ama her gün de gölün 4 bir tarafına da ağ atıyolarmış...