Bursanın Ufak Tefek Eşkinaları…………….

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aramis tarafından paylaşıldı.

1. Aramis

Aramis

Merhaba arkadaşlar,Dün akşam eşimin iş vesilesi ile şehir dışında olmasını fırsat bilerek :D saat 3 gibi iş yerimden çıktım ve attım kendimi hemen kral malzemecimiz Bayramın yanına.Sabah taze gelen kurtlardan ve birazda sülünes alarak akşam üstü sularında başladım Mudanya kıyılarımızı yoklamaya. Oradan at buradan at takım hazırla derken telefonum çaldı.Arayan Portos (ufuk).Bana olta attığım yerin hemen 5 metre yanında bir yer tarif etti ve oradan atmamı söyledi,kendisinin de 2 saate kadar yanıma geleceğini beyan etmesi beni oldukça sevindirmişti.

Bir buçuk saatlik denemelerim sonunda herhangi bir vuruş alamadım,zira saat daha erkendi ve ayrıcada deniz aşırı derece yosunluydu.Bende hava kararana kadar at-çek yapayım dedim ama ondanda taşa takılıp kalan alba toby marka 3 numara kaşığım hariç herhangi bir sonuç çıkmadı.Hava kararmasına yakın bir araba geldi avlağa ve içerisinden inen birisi ‘’Ulen Bora çok tehlikeli adamsın he ‘’ diyerek bana doğru gelmeye başladı.Gelen kişi Bursamızın forumlardaki en iyi avcılarından birisi olan Ayhan idi.
    (bursaincikardeşler).Hoş sohbet kakara kikiri derken hava kararmaya başlamış ve benim oltalarımdan bir tanesi eğilmişti.İlk misafirimizi aldık livarımıza.Yaklaşık 300 gr civarında bir eşkina.Geri iade etmeke istedim ancak çıkartırken fazla zedelendi :(.Aradan bir yarım saat geçtikten sonra bu sefer öteki oltama çok sağlam bir vuruş geldi.Başladım çekmeye epeyce bir zorluyor,boşluk veremiyorum avlak çok taşlık balık büyük verdiğim anda takılacak kalacak,Balığı kıyıya kadar çekmeyi başardım ancak tam kıyıda takımı kopardı.İşte o esnada Ayhan hemen balığın üzerine atlayarak bana doğru yolladı balığı.Bu sefer 2 kg belki daha fazla bir eşkina.Bu balığı çekmeme müteakiben Portos geldi ve hemen meşhur şamandıralı takımını yapmaya başladı.oltasını suya attı ve ilk atışta 750 gr civarı eşkinayı aldı livara.Zaman geçiyor hava poyraza dönmeye başlıyor tabi bu doğrultuda canımız sıkılıyordu ki Ayhan arka arkaya iki tane yarım kg üstü eşkinayı indirdi livara.Ertesi gün iş günü olması ve de aldığımız balıkların bize yeteceğini düşünerekten avımıza saat 12 gibi son verdik,zira saat 11 den sonra da hiç vuruş olmadı.

Şimdi gelelim benim kullandığım av gereçlerine :

Kamışlar : Shimano alivio BX surf 4.20
    Roder surf 3.90

Makineler : Shimano Nexave 6000 FA
    Shakespeare Salt Surf fdx fixed spool

Takımlar : Hazır alınmış 3 iğneli klasik dip takımı,
    Kendi bağladığım takımlar;
    Beden ve köstekler Yozuri Mirage 0.29 Fluoro Carbon iki iğneli
    İğneler 3 numara Mustad 496, 2 numara Sasame Porto Chinu

Av esnasında Klasik dip takımı,Şamandıralı takım ve ayrıcada gezer kurşunlu stoperli tek iğneli takımlar kullanılmıştır.

Umarız raporumuzu beğenmişsinizdir arkadaşlar,Haydi herkese RASTGELE.

Her zaman söyleriz
    BALIK BAHANE MUHABBET ŞAHANE

Bunlarda Nacizhane resşmlerimiz arkadaşlar.Sakın küçük müçük demesin kimse en küçüğü yarım kg. Fotoğraf yanıltabilir

Ayhan arka arkaya çekiyor.

Benim payıma düşen balıklar.Sakın küçük müçük demesin kimse en küçüğü yarım kg. Fotoğraf yanıltabilir

2. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    güzel balıklar tebirik ederim, avınız daim olsun.

3. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    herşey güzel beyenmek ne kelime süper rapor :)
    paylaşım için teşekkürler tebrikler avlarınız daim dostluğunuz ölene kadar olsun :)

4. Aramis

Aramis

Teşekkürler daha iyileri sizlerin olsun.

5. Aramis

Aramis

Koral teşekkürler.Kısa süreli bir av oldu ama temiz oldu çok şükür.

6. Portos

Portos

Favori Kamış:
    olta çeşitleri
    En İyi Avı:
    palamut
    Güzel bir gece ve av oldu engüzeli ayhan kardeşimle tanışmak oldu... Bora senin kacırdığın canavarı göremediğime üzüldüm... Artık öğrendin sen eşkina avını:D :D :D

7. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    Anaaaa ufaçık eşkinaları fotoshopla buyutmuşlerr ... :D

süper av kardeşim tebrikler... hele hele eşkinatör ufuk ve ayhan dostlar da yan yana gelmiş yaa wayy o eşkinaların halinee...

o tuttugun eşkinada tam tuzda yapmak için ideal sanırım ...

8. Portos

Portos

Favori Kamış:
    olta çeşitleri
    En İyi Avı:
    palamut
    Dolapta pişirilmeyi bekliyorlar.. Tabi onuda en güzel hazırlıycak olan Kayınpeder
    İnsallah yarın evde olurda hazırlar güzel şekilde

9. Aramis

Aramis

:
    Ben balıkları tutayım,birisi tuttuğuma çamur atsın öteki tuttuğumu elimden alıp pişkin pişkin dolapta duruyor desin,ohhh ne ala dünya.Ne iş yaparsınız oğlum siz :D

10. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Tebrikler arkadaslar :)

Ilk fotodaki eskinada baya iriymis :eek:

Yanliz dikkatimi cekiyor bir kac raporda, hep gece cikiyorsunuz.. avin verimliligi yuzunden mi yoksa bakkala gidiyorum bahanesiyle evden ancak bu sekildemi cikabiliyorsunuz :D :D

11. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Rapor Budur işte.

Detaylar az sonra....

12. Lear

Lear

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    ilk tuttuğum balık lapin
    ufacık tefecik bunlar

sirküler nerde kaldı;) ufak tefek eşkinaları toplamışınız. nerde sigara paketi nerde pet şişe:D
    şaka bi yana güzel av olmuş hele ayhan arkadaşın balığın üstüne atlaması bayaa bi ilginç olmuştur. Daha büyükleri nasip olsun inşallah.

13. Aramis

Aramis

Teşekkürler Mehmet.İlk fotodaki canavar epey ağrıttı kolumu zira takım dip takımıydı ve çok taşlık bir dip yapısı var meranın.Bu balık gece daha verimli oluyor ayrıcada ancak akşam saatlerinde müsait olabiliyoruz.Malum iş hayatı.;)

14. Aramis

Aramis

Teveccühlerinize layık olmaya çalışıyoruz efem.Bu arada yarın akşam assos yolları taştan abi haberin olsun;)

15. Aramis

Aramis

Sigara paketi bulamadım pet şişede yarım litrelikti o bakımdan koyupta kendimizi ele vermeyelim dedim abi:D Ben iyi bir şey geliyor diyince ayhan hemen suya doğru yöneldi zaten çekmemden anlamıştı tamam geldi geldi derken hop köstek bedenden koptu.Burdan şu sonucu çıkarttım kendi bağladığın takımdan şaşmayacaksın arkadaş.Kopan takım hazır takımdı dip çok taşlık olduğu için kendi takımlarıma kıyamamıştım ama balık gidiyordu az daha. Bu arada Teşekkürler abi

16. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Bora

Kayalıktan değilde sahilden mi attınız takımları? Anlamadım.

17. Aramis

Aramis

evet abi sahilden ;) ;)

18. Portos

Portos

Favori Kamış:
    olta çeşitleri
    En İyi Avı:
    palamut
    Köstek hala balığın ağzında:D :D :D :D

19. Aramis

Aramis

Ne kadarda dikkatlisin :D:D

20. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrikler arkadaşlar güzel eşkinalar özellikle ilk resimdeki harika,kimbilir ne zevkli olmuştur onu çekmesi.avlarınız daim olsun,ama birazda bu tarafa kışkışlayın bizede olsun:D :)