Haftasonu akşam sürpriz balık beklentisiyle gittiğimiz Burunbahçe'de sürprizi denizde değil karada bulduk. Oltaları yemlemiş atmaya hazırlanıyorduk ki, kafa ışığını yakınca hemen dibimizde koca farelerin gezindiğini gördüm. 1 tane 2 tane değil 10 metrelik alanda en az 15-20 tane vardı. Hayatımda bu kadar çok fareyi bir arada görmemiştim. Bizim bulunduğumuz yarım metrelik yüksekliğe bile çıkıp geri kaçıyorlardı. Tabii doğru düzgün olta atamadan toparlanıp döndük. Burunbahçe İstanbul'un en güzel yerlerinden biri. İnsanlar da gelip güzel zaman geçiriyor, mangal yapıyorlar, denize giriyorlar, yaz akşamlarını geçiriyorlar. Ama yemek artıklarını oralarda bırakıp gidince fareler doluşmuş. Milletin bıraktığı yemek artıklarını didikleyip duruyorlardı. Sonra da böyle yerler özelleştirilip halka kapanınca kızıyoruz ama bir de kendimize bakmamız lazım. O tarafa sürekli giden arkadaşlar yanlarında zehirli fare yemi götürüp kıyının her tarafına dökseler iyi olur. Bırakın balıkçılığı, olay halk sağlığını bile tehdit eder duruma gelmiş.
Kardeşim merhaba; aynı durum sarayburnu içinde geçerli malesef, kıyıya yakın tüm kayalıklarda bu musibet herdaim var gibi,hemde boyutları öyle böyle değil kayaların arasına canlı balık düştüğü anda hemen balığı kapıp taşın arasına çekiyorlar gözlerimle gördüm. kayada otururken gelir insanın elini ısırır bunlar havalar az soğuyunca kaybolacaklardır, dediğin gibi yemek artıkları vs vs onları o bölgeye çekiyor. kedilerin olmadığı yerde kol geziyorlar
Özkancım Sarayburnu tarafı avlanmadığımız yer değil, ben çok az karşılaştım oralarda. Zaten kedi dolu olduğu için fazla ortalığa çıkamıyorlar. Bu dediğim yer ise anlatılır gibi değil, gidip görmen lazım.
Anadolu yakasında (Kartal tarafları) bolca kedi var, fare görmedim hiç.. balıkları kediler kapıyor, hatta içtimaya dizilip birinin balık tutmasını bekliyorlar
maalesef çoğu kişi arkasından babasının uşağı varmış gibi dağıtıyor sonrada bu pisliklerle sen ben uğraşıyoruz Yalnız şunu belirtmek isterimki kuru kuru fare zehiri ile olmaz bu iş unutmamak gerekirki aynı mekanda bol miktarda kedi köpek martı gibi canlılarda var kaş yapalım derken göz çıkarmayalım
Aynen abi, Marmara kıyılarında durum budur. Yoksa o kadar gece avına gidebilir miydik? Bazı yetkililer zaman zaman kedileri köpekleri şehirden toplamak gibi cin fikirler öne sürerler. Öyle bir durumda Allah korusun, bu kemirgenler her yeri basıp şehri yaşanmaz hale getirecektir.
ooo pek de bi seversin ki valla es kaza adamin çantasina girer farkina varmazsin, aynen eve getirirsin
oraya hemen 5-10 tane kedi bırakmanızı tavsiye ediyorum...aynı sorun bizde de vardı...kediler çoğalınca sorun bitti..
yumurtalık dsi tarafında benimde başıma geldi arkadaşlar balık tuttugum poşeti aldı götürdü spedy gonzales gibi sonra arabayı meranın yanına çekmek zorunda kaldık
senelerce zeytinburnunda avlandım kazlıçeşme yedikule daha halende oralara gidiyorum bence farelerin şehirleşme ile birlikte yeni yer arayışları sahillerle son buldu. en azından yaz aylarında...yiyecek ve barınma ....
Ben her hafta giderim, fare görmedim ama donla yüzen ayılar, her yeri kirleten insanlıktan nasibini almayanlar basmış Burunbahçe'yi!
Cihan hava kararınca mekanın en sağına bakarsan hayatında görmediğin kadar fareyi de bir arada göreceğinden eminim. Dİğer dediklerin zaten bir İstanbul klasiği..
Hazır bolca canlı yem varken fırsat tepilmiş maalesef... Fareler bir sorunsa, çözümü kediler olmaz genellikle. Yapılacak şey yılanlarla iyi geçinmektir. Adları çıkmış dokuza, inmesi pek olası olmasada, yılanlar pek bir masum, pek faydalı hayvanlardır.
Biz izmarite, ispariye filan bakmaya gitmiştik. Canlı yem dediğin farelerse ona gelecek balıklar eksik olsun abi benim oltamdan.
Öyle fareler oluyor ki kediler bile korkuyor... Fare zehiri de diğer hayvanlar için zararlı olacaktır. İnsanları rahatsız eden bu durumun çözümü yine insanlar olacaktır. Daha temiz ortamlar bırakmak haşare ve bu tür canlıları da oralarda barındırmayacaktır.