burunova bassing team/ marmaris

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında devrim balbay tarafından paylaşıldı.

1. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    Bayramın 1.günü
    saat 18:00

Burunova bassing team olarak son hazırlıklar yapılmış, herkes sabırsızlıkla yola çıkmayı bekliyordu.. 1 saat sonra yıldıray abi (kimsesiz balıkçı)kaptanlığında gerçekleşicek olan iki günlük marmaris yolculuğumuza takım arkadaşımız vehbininde(mabool) katılımıyla başlamıştık.. 300 km eğlenceli bir gece yolculuğundan sonra hedef noktamız olan avlağa saat 12 gibi varmıştık..
    Soğuk hava ,sisli bir azmak ve harika bir koy bizi karşılamıştı.Suyun üstü buhar perdesiyle kaplanmış ve harika bir görüntü oluşmuştu,bir kaç dakkika bu görüntüyü seyrettikten sonra çadırlarımızı kurup kamp yerimize yerleşmeye başlamıştık.Kamp ateşi yakılmış ,demlik hafif hafif buhar atmaya başlamıştı..Kısa bir hazırlıktan sonra hemen atçek yapmaya başlayan yıldıray abi ilk ıskarmozu fazla zorlanmadan kıyıya almıştı.

Peş peşe yapılan denemelerde iyi vuruşlar alan yıldıray abi ayın batmasıyla son verdiği avda skorunu değiştirememişti.. vehbi bir kaç atak ve bende ise tek vuruş olmaması iyice canımı sıkmıştı..
    İçilen çaylardan ve yapılan keyifli sohbetten sonra havanın iyiden iyiye soğuması ve nemin aşırılığı nedeniyle dinlenmek için saat 3:00 gibi çadırlarımızın yolunu tutmuştuk..

Bayramın 2. günü
    saat 06:00

Şafak yeni atmış ve çadırlara vuran gün ışığıyla fırlamıştım.havada o kadar nem ve sis vardıki sanki bir korku filmi setinde atçek yapıyorduk.. Gece yaktığımız kamp ateşi sönmeye yüz tutmuştu.Sabah suyunu değerlendirmek amacıyla iki saat kadar denemeler yaptık , yıldıray abi ve vehbi az sayıda olsada güçlü vuruşlar alıyordukki..az sonra su üstünde beliren kafa bizde şaşkınlık yaratmıştı .. avlakta kaplumbağalar vardı ve bize uzak dursalarda sıksık ortalarda görünüyorlardı.saat 8:30 gibi sis dağılmaya başlamış güneş yağan çiği bir nebzede olsa kesmişti. ben halen tek vuruş bile alamamış belki sans getirir diye daha hafif bir takımla atçek yapıyordum o esnada harika bir vuruş almıştımki daha kalamaya elimi bile sürmeden sahtemle vedalaşmıştım .Nasıl koptuğuna anlam veremediğim ipiminin kopmuş ucu elimde yanlarına gittiğim yıldıray abi ve vehbiyle düğüm hatasımı yoksa balığın cinsimi mütalasını yaptıktan sonra ava ara verip harika kahvaltımızı hazırlamaya karar vermiştik güneş iyiden iyiye içimizi ısıtıyor ve çevredeki süpriz misafilerimiz bizi o ince tondaki sesleriyle bizi karşılıyorlardı.. O da ne her yanımız arılarla doluydu ve ben sarı tişörtüm nedeniyle meraklarını bayağı çekmiştim..Bu arada yemli av için hazırlıklarını yapan vehbi ve yıldıray abi oltalarını suya indirmişlerdi.. saat 14:00 olduğunda çevre koyları gezmek ve biraz atış yapmak için kampı arkamızda bırakıp yola koyulduk , çevre koylarda yaptığımız denemelerde aradığımız levrek takibini alamamış ve kampımızın yolunu tutmuştuk..
    Güneş batmak üzere ve rüzgarlı bir hava kampımızda bizi karşıladı.. hemen akşam yemeği için hazırlıklara başlamış ve kısa bir telaştan sonra topladığımız odunlarla kamp ateşini kıvama getirmiştik.. keyifle geçen akşam yemeği sonrası ayın gökyüzünde belirmesiyle bizde ava başlamıştık..saatler ilerliyor ama hala bir skor olmaması bir miktar canımı sıkıyordu..
    devam eden skorsuz atçek periyotları 12:30 dan sonra kendini büyük bir ıskarmozla baş etmeye çalışırken gördüğüm vehbi ile son buldu..
    kısa bir arbededen sonra vehbide balığı kıyıya almıştı.İri bir ıskarmoz ve dişleride harika idi..Hava iyiden iyiye soğumuş ve ateş sularının etkisi bile havanın soğunu kırmaz olmuştu.. Yıldıray abinin ısrarlı denemelerine rağmen skorda değişiklik olmamış , günün yorgunluğuna yenik düşmeye başlamıştık . Ay yavaş yavaş kararmaya başlamış ve sis perdesi iyice bastırmıştı.. 03:00 gibi ava son vererek dinlenmeye çekildik..

Bayramın 3. günü
    saat 06:00

Tekrar aynı senaryo tecelli etmiş ve gün doğumunda çadırdan fırlamıştım.hava gayet soğuktu çiğ ve sis hala etkisini hissettiriyordu. Yıldıray abi ve vehbi daha uyanmamıştı.Hemen geceden hazır olan atçek takımımı kaptığım gibi kendimi su kenarında buldum.İkinci atışımda ıskarmoz sahteyi kapmıştı,çok iri değildi fazla zorlanmadan kenara aldım.. Hemen diğer ekip üyelerini uyandırdım..kıyıya gelip tekrar denemeye başlamıştımki ikinci ıskarmoz sahteye hamle yapmıştı.Az sonra şamatayı duyan yıldıray abide bana katılmıştı..
    Bir kaç atış sonra yıldıray abiyi kampta bırakarak dün sabah tek vuruş alıp sahteyi kaptırdığım yer olan kampa 60-70 mt mesafedeki avlağımda soluğu aldım.Uzun atışlar yaparak koyu mümkün olduğunca taramak istiyordumki ,daha ikinci atışımda aradığımın trofe artık sahtenin ucundaydı.
    Bir an ne olduğunu anlamaya çalıştığım avımla birbirimizi tarttıktan sonra kalamanın sesiyle kendime geldim.makinadaki ipim hızla boşalıyordu.Yaklaşık 10 sn sonra kalama sesi kesilmişti..Bu esnada makinamda kalan ipe baktığımda yarıya yaklaştığını gördüm aradaki farkı kapatmamak ve suya görüntü vermemek için geri geri 6-7 mt geri yürüdüm..Sanki beni tartan balık anında hamleme cevap vermiş ve kalama tekrar çığlık atamaya başlamıştı . Aman allahım bu ne zevk ve heyecandır dedim içimden ..Bir yandan kamışı sabit tutmaya çalışıyor,bir yandanda ıslık çalıyor az önce ilerde gördüğüm yıldıray abiyi çağırmaya çalışıyordum .Görünürde kimse yoktu ve makinanın çığlıkları durmuş yerini bir kaç dakika süren kesik kesik kalama seslerine bırakmıştı.Bu esnada heycanla çaldığım garip ıslıkları duyan yıldıray abi kepçeyle bana doğru geliyordu.. makinamın çığlıkları susmuş balık yorulmaya başlamış ama hala yüzeyde görünmüyordu. Son bir hamle kıyıya dogru yüzmeye başladı ve suda bir iz oluşturdu o esnada ben ve yıldıray abi balığın ne olduğunu çözmeye çalışıyorduk ,yıldıray abi kepçeyi getirmiş ama kepçenin çapı yetmemişti.. Yıldıray abi Seri bir hamleyle balığı kumsala atmıştı.. Trofemle yaklaşık 10 dk süren güzel mücadelem zaferle bitmişti..

Suratımda mutlu ifadeyle tüm yorgunluğumu arkamda bırakarak kampa doğru yürüdük. Bir miktar daha deneme yaptıkta sonra kahvaltı için mola verdik..Öğlen olmuş artık umutlar tükendi derken büyük bir balık yıldıray abinin kalamasını konuşturmaya başladı. Bizde beklediği o güçlü vuruşu alan yıldıray abinin yanına koştuk kısa bir mücadele ve balık kıyıdaydı , .Tam bir hayal kırıklığı yaklaşık 60 cm kadar koskoca bir balon balığı sahtenin ucundaydı.

vakit öğlen olmuş ve av maceramızın sonu gelmişti.Harika tabiatın içinde güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra .Eşyalarımızı toplayıp geri dönüş yoluna girmiştik..
    Ne denilebilirki ; harika bir manzara , eşsiz doğal yaşam ve güzel bir bayram geçirmek bu olsa gerek ..!

burunova bassing team den sevgilerle

2. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tüm ekibi kutlarım harika bayram geçirmişsiniz :)

3. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm
    Tebrikler iyi bir av yapmışsınız, kamplı olması ayrıca zevkli olmuştur.Rastgele

4. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    mükemel bir deneyim olmuş,ekiple avlanmak çok güzel olsa gerek, benim hayallerimi gerçekleştirmişsiniz kamp kurup tabiatın tadına varmak , muhabet ortamı ve balıklarda cabası ....

5. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Bayramı dolu dolu geçirmişsiniz tebrikler..

6. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    cok güzel bir av olmuş daha irilerine rast gele

7. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    tüm ekibi kutlarım. resimlerden gördüğüm kadarı ile doğa mükemmel av pek verimli geçmesede bence o doğayla baş başa kalmak herşeye değer.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel bir kamp mecarası. Tüm ekibi kutlarım.

9. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    teşekkür ederim..

10. semih1988

semih1988 semih

kaliteli av olsun tebrikler,,

11. mne

mne mehmet nail eren

çok güzel bi av olmuş , bende de marmaris in yeri çok ayrıdır , keşke gitmeden önce konu açıp tavsiye isteseydiniz merayla ilgili , gittiginiz yerlerde çok güzel ama öyle bi yer vardıki hala unutamıyorum , daha iyileri rast gelsin bi daha ki sefere

12. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    fikir ve düşüncelerini esirgemeyen herkese teşekkürler.. umarım sizlere daha irileri rastgelir.. en yakın zamandada böyle bir kamp yapmanız dileğiyle..

13. Arda BAYSAL

Arda BAYSAL Arda BAYSAL

En İyi Avı:
    LAMBUKA 1,5 kg
    Çok güzel bir av gezisi yapmışsınız. :thumb:
    Avlarınızda iyi.
    Tebrikler..