Merhabalar… Her hafta olduğu gibi hanımları bir araya getirip önlerine 250 gr taze Türkkahvesi koyunca ava gitmemiz için bir sorunumuz kalmamıştı. Yine çok uzun süren bir hazırlık süreci ve alışveriş sonrasında, son gücünü market arabasını iterken kullanmış ben, av yerine kadar biraz uyumak derdimdeydim ama bunun hiçte mümkün olamayacağı aşikardı. Kendimizle dalga geçip yaptığımız garip guraba avlara gülüyorduk, tam bu sırada biri “Burunova Bassing Team ve saçma sapan avları” diyince ekibimizinde adı sanı konulmuş oldu. İlk olarak bizim için çok özel bir av yerinde konakladık. Bizler için dünyadaki cennet i temsil eden bu harika yerde sabahladık ve yine şaşkınlık yaratan avlar yaptık. Dünyadaki Cennet… İlk balığımız bir sarıkanattı. Umudumuz artmış atıp çekme hızımız x2 olmuştu. Yine bu saatlerde aramıza yeni katılan ve sabah aldığımız takımı akşam deneyen İbrahim arkadaşımız ilk avını yaptı ve 35 cm civarı bir ispendek yakaladı. İlk atçek avı olduğu için balığın salıverilmesini istemedik. Keyfini çıkartmasını iflah olmaz bir atçek çi olmasını istedik ama fotoğrafını çekmeyi akıl edemedik Yaklaşık yarım saat geçmişti benden 250 metre civarında uzağımda ama tam karşımda çalışan arkadaşlardan ilginç tepkiler gözlemledik. Yanlarına gittiğimizde yakalanan çipura sevdik okşadık ama avın atçek ile yapıldığını duyduğumuzda “YOR ARTIK” demeden edemedik. Şaşkınlığımızı gizleyemez “Büyük balık küçük balığı yutar, bu kadar şaşırmayalım” dedim ve devam ettik. Harika bir gece uykusu bol muhabbet ve gülme krizleri sonrasında nihayet sabah olmuştu. 5.30 da çalışmaya başladık. Güneş denize düştüğünde SİHİRLİ KAŞIK ları demek istedik. Bir küçük zargana ve bir küçük lidaki yakalandı. İki adet kısacık video… http://www.balikavi.tv/video/588/SİHİRLİ-KAŞIK-VE-ZARGANA http://www.balikavi.tv/video/589/SİHİRLİ-KAŞIK-VE-LİDAKİ 9.30 a kadar kaale alınabilecek sadece bir takip aldık. Bu sıralarda Alaçatı dan 40 dk içinde 5 levrek haberini alırız da yerimizde durabilirmiyiz. Hemen tarif edilen avlağa gittik ve akşam suyuna kadar dinlendik. Zaten olan olmuştu çok sert esen rüzgar ı sineye çekmeye çalışıyor ve baş ağrılarımız duymazdan gelmeye gayret ediyorduk. Hadi çalışalım dedik ve 5 kişilik ekip le kocaman bir koya yayıldık. İlk av yine adımıza ünvanımıza yaraşır oldu. Biraz fazla dalan sahtemiz oldukça iri bir çiçina ya takılmıştı. Yaklaşık olarak 100 metre uzağımızdaki kıyıya kadar zarar vermeden götürmeyi başardık ve sahtemizi kurtardıktan sonra yakışıklı materyaline gönderdik. Yazasım gelmiş sanırım çok uzun oldu Rastgele...
çok güzel bir av olmuş...çipura işi gerçekten akıllara zarar bir durum...ama olmaz değil...avlak alanınız çok güzel...hatta fena halde tanıdık geliyor...sanki orası...neyse...tebrikler...zevkle okudum hayranlıkla baktım resimlerinize...bende akyaka da girerdim buz gibi azmağa belime kadar...titrerdim ama çıkmazdım saatlerce......zaten zevkte burada...bu eziyette saklı...
Çok güzel bir manzara gerçekten uzun zamandır tatile gidemiyorum burası gerçekten cennet gibi göründü gözüme bir an için.
İlk gördüğüm de bir süre olta atamadan izledim. Gerçekten çok güzel bir habitat a sahip. Kamp alanımıza sokulan köstebeklerden denizdeki çeşitlilige kadar nadir bulunan yerlerden...
vallahi bu kaşığa bu balıklların gelmesi ilginç bir durum bir arkadaşımda bu kaşık hakkında ufak bir bilgi vermişti ama ilgimi çekmemişti,forumda görmüştüm sanki bu kaşık hakkında yazıp çizilenler vardı,şunu yakından bir inceleyeyim güzel bir av günü geçirmişsiniz,süprizlerle karşılaşmışsınız su kenarında sitresinizi atmışsınız güzel şeyler bunlar,yeni av maceranızda başarılar dilerim
kaşık denizlerde; zargana barracüda palamut torik lüfer levrek iç sularda; turna perç alabalık gibi avlarda oldukça başarılı. gerçekten güzel bir av günüydü. beğenmenize sevindim...
Ekibinize, avlanışınıza ve avlaklarınıza diyecek yok; tek kelimeyle harikasınız. Ekibin ismi de çok hoş. Bu "Burunova"nın Bornova'nın orjinali olan "Burunova" olup olmadığını da merak ettim doğrusu. Tekrar tekrar tebrik ediyorum ve rast gele.
Evet Burunova Bornovanınn tarihteki eski isminlerinden. Tüm ekip arkadaşlarımız Bornnovada oturunca bu isim kaçınılmaz oldu.