burunsuz gözlük

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında svr0607 tarafından paylaşıldı.

1. svr0607

svr0607

Favori Kamış:
    Şu sıralar sadece zıpkın
    En İyi Avı:
    71cm 1.6kg denizturnası,1.2 kg levrek 10 kg civarı bir akya gözlerimin önündeydi....
    10 metre kadar derinde avlanırken kullanacağımız burunsız gözlük daha mı yararlı olur??Birde gözlük alacağım..Ama renk olarak ne önerirsiniz ayrıca illa 60 70 liralık bir gzlük mü almalıyım yada 20 liralık bi malzemede işimi görürmü...Su almaması için malzeme kaliteli olmalı sanırım...

2. slimselim

slimselim

Favori Kamış:
    Tarzan Zıpkın , Albastar olta Rambo bıçağım Fotoğraf makinam
    En İyi Avı:
    2 kg aynalı sazan 1.5 kg RusKefali
    2 sene önce kardeşim almıştı 70 ytl ye bir gözlük su geçirmiyordu ama buhu yapmasından kullanamadım. Bende elimdeki dandik gözlüklerin plastik camlarını çıkarıp kendim bildiğimiz pencere camı taktım. Gözlükçüyüm zaten zor olmadı. :) Şu an çok rahat kullanıyorum. Geçen sene bodrumdayda 3 tane gözlük çıkardım turistler düşürüyo alamıyorlar derinden gayet sağlamlar herhalde artık almama gerek kalmaz. Burunsuz gözlüğü denizde hiç kullanmadım. Bilgisi olan bizimle paylaşırsa sevinirim. Saygılar.

Son düzenleme: 9 Ekim 2007
  3. eşkina

eşkina

Sualtında zıpkınla avlanırken önemli olan mümkün mertebe performans için rahat olmalıyız. Bunun için elbette malzemenin çok büyük önemi var.
    Bu anlamda kullanılacak maske yumuşak silikondan olmalı, dalarken yüze yapacağı basınçtan çok etkilenmemek için iç hacmi küçük olmalı ve görüş açısı geniş olmalı. Bu kalitede maskeler 50 - 70 ytl ama bazen her alanda düşük fiyata isim yapmamış kaliteli ürünler de bulunabiliyor daha uygun fiyata yukarıdaki kriterlere uyan maskeyle karşılaşılırsa alınabilir. Genelde her deniz için siyah rengin iş yaptığı söyleniyor.

Burunsuz olarak bir maskeyle dalarsanız burundan genize su kaçması olasıdır bu durum av konsantrasyonunu bozar daha da önemlisi 10 metre az derinlik değildir 1 bar basınç oluşturur burundan hava vererek maske eşitleyemezsiniz ve gözler basınçtan zarar görebilir.

Sağlıklı dalışlar diliyorum.

4. slimselim

slimselim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bilgiler için teşekkürler.

5. msaribas

msaribas Mustafa Sarıbaş

Favori Kamış:
    olta
    Bildiğim kadarıyla maske camlarının en büyük özelliği kırıldıklarında gözlerinize zarar vermemesi, sanırım tempered glass oluyor. Pencere camı çok tehlikeli, bence sen kullanma o maskeyi arkadaşım. Risk almaya değmez.

6. slimselim

slimselim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Tavsiyen için teşekkürler haklısın ama orta kalınlıkta bir pencere camını kırılması çok zor. Hele suyun içinde kendin kayaya vursan zor kırarsın. Yine de dikkatli olmak lazım tabi. Saygılar.

7. svr0607

svr0607

Favori Kamış:
    Şu sıralar sadece zıpkın
    En İyi Avı:
    71cm 1.6kg denizturnası,1.2 kg levrek 10 kg civarı bir akya gözlerimin önündeydi....
    Bütün yararlı bilgiler için saolun...

8. Köksal KUBAL

Köksal KUBAL

Favori Kamış:
    Olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    5 kg levrek
    Buğulanan Maske Camı

Sevgili arkadaşlar!... Yazılarınızı zevkle okudum. Zıpkın konusunda profesyonel olmasam da çok açemi biri sayılmam. Genelde sığ sularda avlanırım. 1,5 Sene kadar önce kaliteli bir gözlük almak istedim. Bunun için paraya kıyarak 70 YTL'ye burunlu bir gözlük aldım. Ancak ne yaptımsa bir türlü buğu yapmasını engelleyemedim. Bu nedenle de kullanmam mümkün olmadı. Şu an burunsuz ucuz bir gözlükle dalıyorum. Geniş görüş açısı ile bence mükemmel...

9. muharrem50

muharrem50

selam arkadaşlar amatör zıpkınla balık avcısıyım .sizlerin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum.lütfen yararlı mesajlarınızı bekliyorum