slmlar arkadaslar cok sevdigim bir dostuma, benim icin yaptıgı bir jest e karsılık cok cok iyi bir olta makinası hediye etmek istiyorum. bu zat balıkcılık konusunda oldukca bilgilidir. shimano yu sevdigini biliyorum. bütce konusunda sınırlamam kesinlikle yok. hem kıyıdan at cek yapılabilecek hemde teknede buyuk balıklar icin kullanılabilecek en iyi makine hangisidir? oneri ve yardımlarınızı bekliyorum saygılar...
metin bey merhaba, genelde adettendir,yeni üyelerimiz ilk mesajlarında tanışalım bölümüne kendilerini tanıtan bir konu açarlar ki biz kendilerini daha iyi tanıyabilelim, lakin,aramıza hoşgeldiniz,
hos bulduk ustadım. haklısınız. o vecibeyi yerine getireyim. ancak su yukarıdaki meseleyle ilgili acil yardımınızı rica ediyorum. zira 10 gun vaktim kaldı dogum gunune yetistirmeye calısıyorum. satıcılar ile konusunca kafam karıstı. işin icinden cıkamadım. birinin dedigi birinin dedigini tutmuyor. teknik ozelliklerini inanın merak etmiyorum. mukayese edemem. zira ne işe yaradıklarını bilmiyorum. sadece marka ve model onerilerinizi rica ediyorum. tekrarlamakta fayda goruyorum. 1, arkadasım techizat ve teknikler konusunda oldukca donanımlı. uzman oldugunu dusundugum bir konuda vasat bir hediye alıp mahcubiyet yasamaktan endiseleniyorum 3, bu urunun turkiye de bulunuyor olması sart degil, costum made olmadıktan sonra dısarıdan temin imkanım var, marka model onemli degil 4, canımı yaksada butcemde sınır yok ,feda olsun 5,incelediginiz; katitesine, performansına, prestijine, marka degerine, vb.. herseyiyle mukemmel bir makina arıyorum. butce limitiniz olmasa hangi marka hangi model makinayı alırdınız?? ilginizi rica ederim metin
o halde biraz daha bilgi verebilir misiniz, kıyıdan at-çek ten kastınız boğaz hattında yapılan avlar mı 'istavrit-çinekop vs..' yoksa levrek ve veya türevleri amaçlı sadece sahte kullanımlı at-çek avcılığımı ? tekneden büyük balıktan kastınız,boğaz avcılığı mı 'lüfer vs', yoksa ege akdeniz'de trolling ve veya jigging tazrlı avlar mı ? 'akya,sinarit vs....' ayrıca sınırsız olsa bile elbet bir sınırınız vardır,bu miktar ne kadardır?
her sonbaharda montauk a striper bass a gider. beline kadar denize girip kıyıdan sahte yem atıp cekiyor. baska yerlerde de kumsaldan avlandıgını biliyorum. kimi zaman kalkan a gidiyor. kimi zaman tekneden kamıs ile buyuk kofana ya, umarım bunlar yeterli olur. bogazda avlandıgını duymadım hic. buyuk balık pesinde hep.
http://www.despoissonssigrands.fr/ficheproduit.asp?souscategorie=1969 türkiye'de bulamayacağınız, abd fiyatlarının da yüksek olduğu ciddi prestij unsuru olan ve bir o kadar yüksek performanslı bir markadır, konuya vakıf bir kişi için ferrari ve veya porsche gibidir, avlanma şekline göre 1'den 5 şe kadar olan modellerinden biri seçilebilinir, şahsi fikrimdir,
Bütçe sınırlaması olmadan......... Tekne için Shimano Stella 20000 SW Kıyıdan at çek içinse Shimano Stella 4000 FD Bunlar hayalimizdeki makineler,tabii bütçesi yetene.....
lafı uzattmısım bos yere, 2 kelimeyle ozetlemissin. agzına saglık. bu işin ferrarisini arıyorum evet.
1- shimano stella 2- daiwa saltiga çıkrıklarda 1- pen international 80sw ama kendim için bile bizim sularımıza fazla bu makinalar. boşa para verilmiş olacağını düşünüyorum. sonuçta hediye gönülden bişey. fiyatı çokta önemli değil. yani bana bi paket sülünes yollayan abim setalla hediye edenden değersiz değildir sonuçta. çam sakızı çoban armağanı denirya öyle
Eski balıkçılardan olduğuna göre Stella serisini edinmiştir diye düşünüyorum. Zaten tarz olarakta klasik üstadlar gibi soldan spinning, sağdan trolling yapıyordur... Shimano Curado 300E yada 301E almanızı tavsiye ederim, bass fishing e gidiyorsa bu en üst düzey makinelerden biridir... Hem Low Profile Baitcasting olarak farklı bir tarzda olduğu için kendisine edinmemiş olsada hediye olunca ilgisini çekip, öğrenecek ve vizyonunu genişletecektir... Ayrıca bunla Shimano tasarımcısı profeyonellerinin açık denizden SailFish (Kılıç Balığı) çektiğini gösteren videolarıda bulabilirsiniz...