BÜTÜN BİLDİKLERİNİZİ UNUTUN..

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında arkadyan tarafından paylaşıldı.

1. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Herkese selamlar..Daha önce söylediğim geçen seneden bir rapor daha yayınlıyorum..Her avın ayrı bir macerası var, bu avda ise bütün bildiklerimi unutturacak cinsten bir macera yaşadım.Diğer ustalarımIn izniyle bazı bilgi ve tecrübelerimi burada paylaşmakta istiyorum.Çünkü İLGİNÇ olan yer burası..

Avı geçen sene Y.Foça'da Ekim ayında bir arkadaşımla gerçekleştirdik.Yılların getirdiği tecrübeyle kendimce bir takım av yöntemleri geliştirdim..Hava 2-4 poyraz,derinlik 24-28 metreydi.Yem olarak taze sardalya,sülünez ve boru kurdu kullandım.Her ne kadar bölgemizde balıklar giderek azalsada İzmir'de diğer bölgelere göre yem sıkıntısı çekmiyoruz.Özellikle taze sardalyasız balığa çıkmamaya özen gösteririm.Saldığı kokuyla hem balığı toplar hemde iğneden kolay kolay çıkmaz hemde ekonomiktir.Gövde 35'lik bedenlerim ise 22'lik ince misinaydı..Gövdeyle beden arasında kalınlık farkı olmalı,beden her zaman daha ince olmalıdır.Klasik takımlardan farklı olarak ise kösteklerin boylarını 10-12 cm civarında, köstekler arası mesafeyide 12-15 cm civarında biraz daha uzun tutuyorum.Takımı dibe indirdiğimde kurşunu dikey ve havada değil yatay olarak yatırır ve takımı rahat bırakırım.Çünkü takımı yatırdığınızda balık sizin yeminizi bir tuzaktan çok doğal bir yem gibi algılıyor ve üzerine daha korkusuz biniyor..Balık yeminizle oynaşmaya başladığında acele etmemeniz gerekir.Yemi aldığında ise can havliyle tepki veren balık oltaya asılarak muhakkak kendini belli eder..O anda kösteği vurarak balığı rahatça kovanıza alabilirsiniz.Ezilmiş sardalyalardan oluşan mazmuzumu ince kadın çorabına doldurup aşağı salmadan ava başlamam.Bence özellikle balığın her sene giderek azaldığını düşünürsek mazmuzlama olmazsa olmaz derecede hayati önem kazanan bir uygulama haline gelmiştir.

Bu avımda takım olarak yine klasik dip takımına bağlı 2 numara uzun palalı iğnelerin ucuna bağlanmış hırsızlı takım kullandım..Sadece hırsız iğnem farklı olarak 496-2 serisiydi.Özellikle 496-2 serisini balığın bol olduğu,çeşitlendiği ve irileştiği dönemlerde canlı yem kullanan tüm arkadaşlarıma tavsiye ederim.Aynı takımı hep aynı iğnelerden oluşturmak geçerli bir yöntem olsada ben bütün takımlarımda özellikle hırsızımı diğer iğnelerden büyük tutarım.

Bu avıma daha ilk inişte iri bir mercan alarak başladım.Şanslı bir gün olacağı belliydi :D Hislerim beni yanıltmadı ve o gün harika bir av gerçekleştirdim.Çay içmeye fırsatımız olmadı diye ifade edeyim gerisini siz anlayın.İri fangiri mercanlar,antenli mercanlar,Çupralar,malanurlar,kopezler,karagözler vs. çifter çifter geldi oltalarımıza.İlginç olan şey ise BEN BU BALIKLARIN HEPSİNİ AYNI YEM AYNI TAKIMLA ALDIM.Denizin ne zaman kime ne vereceğini hiçbirimiz bilemeyiz,zaten bu nedenle ''rastgele'' diyoruz.Ama bu avımda bildiğim her şeyi unuttum..Öğrenmek için senelerimizi verdiğimiz bütün teknik bilgiler,iğne seçimleri,takım düzenekleri,yemler vs hepsi geçersiz kaldı o gün.Deniz yine yapacağını yapmıştı :D

Hepinize senede bir günde olsa böyle avlar,derin saygı ve sevgiler sunarak avımdan bir kaç kare yayınlıyorum..

Uploaded with ImageShack.us

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Maaşallah çok güzel bir av olduğu yüzünüzden belli :D

Umarım bu tür avların senede birgün değil de sık sık olur, paylaşım için teşekkürler, rastgelsin... :)

3. frmerk

frmerk ERKAN

Favori Kamış:
    speedjig
    Favori Makine:
    Remixon jigmaster
    En İyi Avı:
    10 kg Orkinoz
    İnce bayan çorabını tam anlamadım nasıl dibe indiriyorsun kurşunla ayrı bir misina ilemi yoksa atıyormusun gelişigüzel meraya.
    Ayrıca mercanlar çok güzel.

4. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Çok teşekkürler,yüzümdeki ifadeyi bilerek yapmadım kendiliğinden oluşmuş :D daha güzel gülümsemelerle daha iyi avlar sizin olsun umarım..

5. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    İnce kadın çorabı içine ezilmiş sardalayı doldurup içine ayrı bir kurşun koyuyorum ve ayrı bir misinaya bağlayıp küçük bir bohça şeklinde dibe salıyorum.Ağzı kapalı bir kavanozda peynir suyu içinde beklettiğiniz sardalyadan mazmuz yaparsanız bu yöntem çok daha etkili olur.Çok kötü bir kokusu oluyor ama verimi çok yüksektir..Daha güzel mercanlar dilerim sizin olsun,teşekkürler..

6. frmerk

frmerk ERKAN

Favori Kamış:
    speedjig
    Favori Makine:
    Remixon jigmaster
    En İyi Avı:
    10 kg Orkinoz
    Süper sardalya olması şartmı ? peki .Ayrıca bu tarz bilgileri kendine saklamayıp paylaşmak erdemdir diye düşünüyorum teşekkürler.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bence şart değil ama sardalyanın çekim gücü, diğerlerine göre çok daha fazla.
    Onun için genelde sardalya seçilir. :)

8. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    aynı mazmuz olayını pelet yem ile de yapabilirsiniz..pelet yemin çekiciliğide fena değildir.
    saygılar..

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Maşallah çok bereketli bir av olmuş, inşallah bu mercanlardan tutmak bizede nasip olur.Avlarınız ve tebessümünüz hiç eksik olmasın:)

10. manblue60

manblue60

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüferlerrr
    tebrikler uzun zamandır balığa gidemiyorum ....balıkavı.net sayesinde özlem gideriyoruz azda olsa

11. srdrdnmz

srdrdnmz Serdar

Favori Kamış:
    ProCatch Carbospin Pro 270
    Favori Makine:
    Okuma trio 30s
    En İyi Avı:
    eşkina kilo civarı
    Tebrikler güzel av olmuş, mazmoz gerçekten işe yarıyor galiba, acaba av artığı kokuşmuş sülünezlerde iş görürmü?

12. Erdal Hoca

Erdal Hoca ERDAL KARAKUŞ

Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Yarım kg Trakonya
    Levent Bey, süper bir av olmuş..Ezberleri bozmuşsunuz, tebrikler..

Darısı bu forumdaki herkesin başınareeling

13. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Okuduğum yorumlardan sonra anladım ki tebessümüm herkesin dikkatini çekmiş utandım desem yalan olmaz :D ne diyebilirimki,size ve sitedeki tüm arkadaşlarıma daha güzel tebessüm ettirecek avlar diliyorum :)

14. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Çok teşekkür ederim Erdal Abi,daha güzellerinin sizin olmasını dilerim.Ben kısaca anlatmaya çalıştım ama esas konuya bir tek sen dikkat çekmişsin.Diğer yorum yapan arkadaşlar mazmuza daha çok dikkat etmişler ama bence esas önemli konu aynı yem aynı iğneyle bu kadar çok balığın yakalanmasıydı.Deniz işte :)

15. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Çok teşekkür ederim,özellikle balığın her geçen sene azaldığını düşünürsek mazmuzlama bence eskisinden çok daha önem kazanmıştır.Eski sülünüzlerden mazmuz yapıldığında işe yararmı bilmiyorum,çünkü hiç denemedim.Bilmediğim konu hakkında yorum yapıp sizi yanlış yönlendirmek istemem..Mazmuz konusunda sitede konu açılmış olmalı,ordan daha sağlıklı fikirler alabilirsiniz.Bildiğim kadarıyla balığın cinsine göre mazmuz çeşitleride değişebiliyor.Örneğin kefal avından önce ekmekle mazmuzlama yapılıyor. Sülünez konusunda illa fikir vermem gerekirse sülünezin sardalya kadar koku salmayacağını,dolaysıyla sardalya kadar balık toplayacağını düşünmüyorum.Yinede diğer arkadaşlardan ustalardan fikir almanızı öneririm..Sevgi ve saygılarımla..

16. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    En kısa zamanda benimkinden daha güzel avlar diliyorum.Teşekkürler..