Ruhsat sorunumu sonunda giderdim, epey stres üzüntü hüsran yaşamama rağmen yılmayıp bu konuyu olumlu şekilde nihayete kavuşturmak istiyordum kapı kapı tüm resmi daireleri gezip işlerimi hallettirdim.Nasipse pazartesi günü tüm resmi evrakları tamamlayıp salı günü denize inicem.İnsan inanırsa üstesinden gelemiyeceği dert yok rabbimiz nasip ettikten sonra. İnşallah salı günü hava güzel olurda avlarımın resimlerini sizlerle paylaşırım.Herkese rasgele şimdiden, bereketli avlar olsun.
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, inşallah hepimiz için keyifli bereketli avlar olur.Salı günü "MARMARA" için deniz ve hava durum raporu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın hava durumu icin guzel bir kaynak. saliya kadar tahminleri pek tutmaz ama iki gune kadar tutarli oluyor. http://212.175.180.126/DENIZ/DTS/deniz.php
Teşekkür ederim Burak abi yardımın için, sık kullanılanlara ekledim verdiğin linki.Bu arada bayrak direği bayrak, lamba, 2 adet can yeleğinin bana ortalama tutarı ne kadara çıkar bilgilendirir misiniz ?
isterseniz bu sitelerdende yararlanabirlirsiniz... http://www.yr.no http://freemeteo.com ben sürekli bu sitelerden takip ediyorum. %90 kesin sonuç rüzgar durumuna kadar gösteriyor.
Yakın zamanda ben de bir tekne almayı düşünüyorum. tecrübeleriniz paylaşırsanız başkalarına da faydası olur
HAyrettin HAyırlı olsun, iyi günlerde kullan. Ruhsat dediğn BAğlama Kütüğü Ruhsatı değil mi? Orada idarenin bir sıkıntısı vardı, gidermişler mi, ruhsat için para (270 lira ) ödedin mi? Teknenin boyunu yazmamışsın ama küçük teknelere (yanılmıyorsam 7 m.ye kadar) artık can simidi mecburiyeti yok, can yeleği teknedeki kişi sayısı kadar olacak, fiyatları da 25 lira cıvarı fakat sertifikalı olması lazım, bayrak direği dediğin de bir sopa değil mi sonuçta? Paran çoksa krom alırsın, atla deve değil,sanırım 200 lira cıvarı hepsini halledersin. Tekrar hayırlı olsun., denizde dikkati hiç bırakma.
kardeşim bende bursalıyım ve teknemin liman kaydı yok ne gibi işlemler yaptın acaba liman kaydı için ?
Çok teşekkür ederim hepinize."Reis" üstadım, denizin şakası yoktur hiç bir zaman mutlak dikkat ve tedbir gerektirir her durumda, kesinlikle katılıyorum sana. Diğer arkadaşlar liman kaydı için neler yaptığımı açık açık izah etme gibi bi durumum yok epey uğraştım ama şöyle söyliyeyim baya bi maliyeti oldu.Sandalın yarı parasına yakın para harcadım diyebilirim.Sırf iş gurur, inada bindi diye, ben yaptığım için resmi olmasını isterim her zaman.Bir tabir vardır "sinek küçükte olsa miğde bulandırır " diye. Yarın bigün eşim dostumla denize açıldığımda ağzımın tadını kaçırsın istemem sahil güvenliğin.Bunun için gayriresmi kullannım yerine resmiyete geçtim.Yoksa pekte lazım bi konu değildi aslında.Ama işte denize huzur bulmaya gittiğimden, huzurumu kaçıracak birşey istemedim.
Yok gerçekten abartmıyorum iki ay sürdü onları çıkattırmak.Yok motorun ilk sahibini buldum, gittim mudanyadan izniğe adamı aldım noterden satışını yaptık, sonra sandalın satışı, evrak eksiği o bu derken tamamlaması iki aylık bir süremi aldı.