iyi günler sayın balıkçı abilerim amcalarım size bir şey sormak istiyorum ben artık istavrit tutmaktan sıkıldım biraz daha büyük balık istiyorum çinekop lüfer gibi buna uygun fırdöndüsünden tut yemine kadar misinasından tut oltasına kadar nasıl bir donanımla gitmeliyim buna uygun hepsinin içinde olduğu uygun bir takım var mı
Lüfer için hırsızlı hazır takımlar satılıyor onlardan al lüferde çinekopta kulllanabilirsin,Yem olarak istavrit veya zargana filetosu takıcaksın oltaya.Şuan boğazda palamut akını başlıyor lüfer için acele etme derim boğazda avlan palamutu kovala palamutun ardından lüfer gelir zaten.
Bahsettiğin iskeleden veya civardan lüfer tutanalar varmı.?? önce onu soralım..varsa, onları yakından izledinmi. ne tür takmlar kullanıyorlar..
Aynen öyle o bölgede ne yakalanıyor onu öğren bakalım.O bölgede avlanan balıkçılarla tanış,arkadaş,ol kaynaş.Avlağı bizlerden iyi bildikleri için sana en çok onlar yardımcı olacaktır. He bide aramızda 10 yaş bile yok abi desen yeter.Amca diyince tuhaf oldum.
Bende katılıyorum,bölgeyi bilmediğimiz için sağlıklı tavsiyelerde bulunamayabiliriz.En güzeli orada av yapanları izleyip nasıl takım kullanıyorlar neler avlıyorlar öğrenmek,birde tanışabilirsen daha net bilgiler alabilirsin....
sağolun bir kaç takım öğrendim bir arkadaşlar 2 olta alıp iskeleye gittik dün bri lüfer için diğeri küçük iğne zargan istavrit vb 3.5 kilo istavritle 2 tane lüfer çektim ilk lüferimdi çekince bi tuhaf oldam yanımdaki abilerden yardıom istedim
Hay maşşallah maşşallah, o gündoğusu rüzgarında iskelenin rekorunu sen kırmışsın demekki Yiğitcan. Ben rüzgardan olta atamayıp Hamsiloza gitmek zorunda kaldım. Orada da tutunamayıp Akliman içine, orada da rahat edemeyip toplam iki ısparoz ile döndüm. şansımı göletlerde denedim. Yiğitcan, bu hafta sonundan itibaren, makarada sarılı olanlarından 0.30 mm misina ve ucuna telli zoka alıp bir büyüğünle beraber, akşam saat 20:30 dan itibaren iskeleye gel. telli zokayı iskelede malzeme satanlardan alabilirsin, çinekopa atacağım de, onlar doğru iğneyi verecektir. Gündüz avladığın istavritlerden 10 tanesini hiç güneşte bırakmadan, pet şişeye sokmadan taze bir şekilde muhafaza et, akşam gelirken bir maket bıçağıyla yanında getir. Sonra iskelede oturan lambası olan abilerinin yanına bir uğra, 5 dk seyret. Gerisi otomatik olarak gelecektir. Şu anda lüfer yok, gece olan da ince. Ama bu hafta sonu gelecek balıklar daha iri olacaktır. Sinopta avlayabileceğin başka bir büyük balık daha var. İskiri... İskeleden akşam hava karardıktan sonra yakalayabilirsin. Fakat iskelenin ucuna gitme, Merdivenlerin orası ve arkası daha iyi yapar. Çarpan gelirse, dikkat et, dikenleri batmasın. Yem olarak çıngırya yada iskelede yem satanlardan alacağın boru kurdunu kullan. Oltası basittir. 30 gramlık kurşun, üstüne çapari gibi ama daha büyükçe iki üç kanca bağladın mı tamam.