Büyük Balık Nasıl Çekilir ?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kerempek tarafından paylaşıldı.

1. kerempek

kerempek kerem

Merhaba arkadaşlar,

Daha önce çok sorulmuştur ama bir de ben ustalarımızın yorumunu alayım dedim. Bir iskeleden uzaklara makinamızla atış yaptık. Kalama ayarımız tamam. 0,25 mm misinamızda makinamıza sarılı. Ve pattt 2-3 kg'lık bir balık bindi oltamıza.

Bu dakikdan sonra neler yapmamız gerekir ? Suyun bulanık olduğunu ve balığı göremediğimizi varsayıyorum.

Teşekkürler.

2. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    kafa darbelerıne gore bı ayar daha yap kalamaya sonra yavaş yavaş balığı yorarak gezdire gezdire çek son noktada kepçe.

3. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    kalama ve kepçe en önemliş husustur.kalama ayarın balığın rahat uzaklaşmasını önleyecek kadar sıkı olmalı..fakat uzaklaşmaya çalışırken de misinayı kopartamayacak kadar sıkı olmamalı..gerektiğinde misina balığa yol vermeli..sonrasında iyice yaklaşınca mutlaka kepçelenmeli...

4. kerempek

kerempek kerem

Peki balığı çekerken kamışla mı yoksa makina ile mi çekmeliyim? Yani kamışla cekip makina ile mi sarıyorum yoksa direk makina ile mi çekiyorum. ?

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    kepçesiz balıkçı - süngüsüz askere benzer ,:)

onun ayarlamasını sen yapacaksın senin insiyatifinde balıgın makarayı boşaltma durumuna göre davranacaksın . balık vardır iridir ama kamışa fazla yük vermez balık vardır çok çırpınır ayrıca komoması ayarlı oldugu zaman zaten sen makinenin kolunu çevirsende misinaya saramazsın balık agır oldugundan kafa ile makara beraber döner ne zamanki balık sana dogru hareketlenirse o zaman misinan makaraya sarılmaya başlar.. bu konu iyi şekilde olay anında belli olur.. :)

6. kerempek

kerempek kerem

teşekkürler yardımınız için. Yurt dışı sitelere de bakıyorum. Eğer önerdiğiniz siteler ve forumlar varsa ingilizce olarak söylerseniz sevinirim.

Tekrar teşekkürler.

7. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Kerem, bildiğim kadarıyla sen Boğaz'da avlanıyorsun. Boğaz şartları başka. Eğer Boğaz'da kıyıdan uzağa atmışsan, oltan kanala inmişse, bir de büyük balık binmişse kalama verirsen o takımı kıyıya alamazsın.

Ya akıntı alır gider takımını veya yine akıntı ucunda balık olan oltanı bir ileşkene taktırır.

O yüzden kalaman kapalı olsun Boğaz'da. Balık çok basarsa kamışla destekle ama ara vermeden çekmeye devam et. Bir o bir sen.

8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Keremin dediği dogrudur dik yamaçlı ilişkintisi olabilen sularda kaloma ayarı sonuç vermez illaki balıkbir yere takılır.. Ancak ,

yapacagın takım şöyle olursa :

makine misinasına bir delikli kurşun geçir, uca bir gırdöndü tak fırdöndüden sonra 50-70 cm lik tek köstek iğne bagla bu şekilde avlan,

balık iğneye takıldıgınde verdiği mücadele esnasında kurşun balıkla senin kamış arasında olacagı için ve sistemde gergin oldugundan , nisbeten dipten yukarda durur.. buda takılma riskini asgariye indirir..

9. kerempek

kerempek kerem

Selam kerem,

Bizim mersin'de yazlığımız var. Oraya gideceğim. Oradan da sık sık levrek tutardım el oltası ile eskiden ama mersin'deki tüm iskeleleri yıktılar. kıyıdan at çek yapacağım.

Onun için soruyorum. Teşekkür ederim.