Merhaba arkadaşlar, Uzun süredir oturduğum yeniköy'den mimaroba'ya taşındım. Boğaz balıkçılığına yeni başlamıştım yeniköy'de.Şimdi de sanki marmara balıkçılığına yeni başlayacağım gibi görünüyor. Bu taraflarda deniz avcılığı yapan arkadaşlarla tanışmak, hatta bu sıralarda ava giden varsa onlara katılıp biraz tecrübe kazanmak isterim. Herkese selamlar, bol avlar..
s.a kardeşim ben cem nasılsınız hoş geldiniz bçekmeceye bende bçekmece albatrosta oturuyorum. benim telf 05352102005 ararsanız görüşelim kolay gelsin..
Forumda buralarda pek kimse yok gibi görünüyor. Bir ekip oluşturuz gibi gelmişti ama tüm balıkçılar boğaz kıyısında herhalde... Başka bir forumdan en azından yapabileceğim av ve yerler konusunda bilgi aldım. Artık sahili kontrol edip bir şeyler öğrenmeye çalışacağız Cem beyle.Cem bey buralı ama o da bölge konusunda pek tecrübeli değil. Herkese iyi avlar, keyifli paylaşımlar.
Marmara balıkçılığı boğaz ibi 12 ay balıkçılık yapılan ir yer değildir malum kış aylarında kıyı sular soğu balıklar derine çıkar. Mayıs ayındna itibaren suların tekrar ısınmaya başlamasıyla birlikte kıylar hareketlenmeye başlar. Bölgede kayalık alan varsa özellikle nisan 20 den sonra teke veya kurt ile eşkina yada karagöze olta atabilirsiniz. Ayrıca bölgede nadire olsa ispendek levrek yakalanabilmektedir. Bunun dışında yazın bölgede yemli av iyi sonuç verir, istavrit izmarit ispari zargan avcılığı yapılır kıyıdan mamntarlı takım ile sakanat çinekop lüfer avlamakta mümkündür. ama dediğim gibi bu ayda kıyıda henüz balık bulamazsınız. Bu süreyi çevre edinerek geçirin. Obölgeyi bilen kişilerle konuşup takım ve mera bilgisi edinerekgeçirin.
Değerli bilgiler için teşekkürler Emre. Mayıs ortasında Dikili'ye gideciğim için verimli zamanı kaçırmış olacağım. Bakalım, belki dediğin gibi nisanda bir iki eşkina denemesi yaparım. ( Eşkina yıl boyu avlanması yasak bir tür değilmiydi?? )
Sanıyorum 2005 yılına kadar öyleydi daha sonra serbest bırakıldı. Verimli sezon yaz aylarını da kapsamak ta esas yaz aylarında güzel mırmı zargana yakalayabilirsiniz. Mayıs ortasına kadar eşkinaın en verimli zamanı oluyor. Yumurtalı olanlara dikkat.