Büyük Hedefli Tuzla Balık Avım

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında sessizdenizci tarafından paylaşıldı.

1. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Yoğun ve yorgun geçen bir haftanın ardından Cuma akşamı Tuzla sahile indim.
    Hedef büyük. Güneş batmadan önce istavrit en az 1-1.5 kilo. Sonra kıyıdan süzdüğüm tekelerle eşkina, 1 tane kilo üstü olsa yeter;). Sonra boru kurdu ile izmarit, mezgit ve yakalanan istavrit ile yemlediğim dip oltası ile iskorpit veya kırlangıç.

Akşam ezanından önce çaparı 4-5 defa at-çek sonuç sıfır. Akşam ezanın okunduktan hemen sonra şamandıra ile çapari, daha atar atmaz şamadıra sağlam bir şekilde dip yaptı; iki tane iri boyutta istavrit ve hemen yanımda balık tutmaya çalışanın o sihirli sözü:
    "OOO Maşallah iyisin iyisin!!"

Sonra ikinci kez atacam kurşun kayalara takıldı çapari iptal!! Neyseki o takımın aynısında yedek vardı. Hemen taktım ve attım. O da ne şamandıra yan yattı. Çekip stoperi yarım metre ileri aldım ve tekrar attım yine yan yattı, çekip bir baktım ki stoper kaymış. Haydaa kes klipsi, zaten zor durduğun kayalıkların üzerinde çapariyi bir yere koy falan, neyseki stoperi taktım ve attım. O da ne!!! şamandıranın fosforunu taktığım tepesi uçtu gitti!! Yandaki adama şöyle bir baktım ve ilk anda söylediği o sözden sonra aklıma gelen "Nazar" ı tekrar hatırladım. Neyseki şamandıranın da yedeği vardı taktım bu sırada yatsı ezanı okunmaya başladı, yine 2şer 3er aldık istavritleri, bu süre boyunca diğer yanda ağzında sigarasıyla iki olta birden atmaya çalışan 16-17 yaşındaki ergen ve nazarcı diğer yandaki adam toplamda 3 defa oltamın üstüne çapari attı.

Diğer denemelerim;
    -boru kurdu ile çeşitli numaralada iğne ile dip oltası
    -teke ile yemlediğim owner 2no cicrle iğneli eşkina oltası
    -istavrit ile yemlediğim dip oltası ile eşkina-kırlangıç hedefim

Sonuç: bir yengeç dışında sonuç sıfır, evin yolunu yarım kilo istavrit le tutuğumda saat 03:30 du bile.

Niyet büyüktü fakat kısmetimize bu kadar düştü ;)

Dönüş yolunda iki hafta süre ile balığı çıkmanın boşuna olduğunu düşünürken sabah uyandığımda ne yapsam ne etsemde akşam balığa nasıl kaçsam diye düşünmeye başladım :)

Hepinize bol avlar...reeling

2. ozkan79

ozkan79 özkan

bazen aksilikler insanın yakasını bırakmıyor,

ben ne badireler atlatıyorumda forumlara yazmıyorum,

hele hele tatlı su avlarına gittiğimde akıllara zarar balık avlarım oluyor :D :laughing:

kısmetiniz bol olsun.

3. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Raporunuzu okurken resmen kendi yaşadıklarımı okur gibi oldum... :D
    Daha iyi bir av geçirmeniz dileğiyle...

4. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah iyi kurtulmuşunuz :)
    olur böyle işler arada sağlık olsun inşallah birdahaki sefere acısını en keyifli şekilde çıkartırsın rast gelsin

5. melikşah

melikşah ........................

Mustafa merhaba:)
    Öncelikle kısmetsizliğin için bir başka sefere diyelim:)
    Bende senin gibi yemli olsun demli olsun diyenlerdenim,ömrü hayatımda bir çok kez hatta çoğu kez yemli avı hep tercih etmişimdir.
    Fakat farklı yem kombinasyonları,farklı takımlar ve farklı hedef balıklarını aynı anda ve aynı zamanda yapmaya kalkışınca hem yorucu oluyor hemde işin haz'ı kayboluyor galiba.
    Çünkü her balığın huyu suyu farklı olmakla birlikte hava koşullarıda etken olabilir.:)

6. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    :laughing: :D :laughing:
    Sorma...
    Ramazan bayramında memlekete gittiğimde Barajda levrek var dediler, 5 kişi gittik. Hazrıladık takımları.... Hayatında daha ilk defa olta ve misinayla tanışan arkadaşın 14-15 yaşlarındaki akrabası ilk iki levreği aldı, neyseki sonradan gelen ortama 20-25cm arası levrekler ve arkadaşın 3kg lık levreği durumu kurdardı :thumb:

7. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Ramazan ayında her ne kadar balığa çıksamda yine normale göre az çıktım, bayram, dönüşte işler derken 15-20 günden sonra ilk defa uzun süren bir balık macerası olunca herşeyi bir sefere sığdırmaya çalışıyorsun... Zatek iki olta olunca birini idip atıp beklerken diğerinide yine başka bir hedef balık için dip veya şamandıralı takıp beklemek zor olmuyor.

Kısmet bir sonrakine ;) belki yarın belki yarından da yakın :D :D

8. Syner

Syner Ali

Favori Kamış:
    Lineaeffe Power Drive 3.90
    Favori Makine:
    Quantum Smart Surf
    Selamlar,
    sessizdenizci bende pendik ve kartal civarında amatör olarak kıyıdan balık tutmaya çalışmaktayım, Cumartesi günü sabahtan tuzla da balık tutma hevesiyle gezdim biraz denizcilik fakültesinin oradan liman üzerine kurulu restrorant yanından futbol ve tenis kortu karşısındaki kayalıklara kadar geldim ancak hiç kimseyi balık tutmaya çalışırken göremedim, açıkta iki üç sandaldan balık tutanlar vardı, bu yüzden pendik, kartal da ki bölgeye geri döndüm, tuzlada kıyıdan avalanabileceğimiz bölge önerebilirmisin ? Teşekkürler.

9. huskynight

huskynight engin

Selam Mustafa

Nasılsın özelden mesajda atmışsın fakat yeni gördüm bende bu aralar hiç çıkamadım biliyorsun senle ramazanda çıktık daha sonra bende 2 sefer tekne ile çıktım onun haricinde çıkmadım.

Beraber eşkina avı yaptığımız yerdemiydin istavritler neyse ama tekeli takımla en azından 1 adet Eşkina alman gerekirdi diye düşünüyorum zaten aksilik başlayınca gereksiz durmanında anlamı yok sırasıyla geliyor zaten tası tarağı toplayıp gideceksin.

Neyse sabret bakalım yemlinin kralı gelmek üzere dört gözle bekliyoruz ( kofana sürüsünü )

Kendine iyi bak görüşmek üzere....

10. muratisik

muratisik murat

selam mustafa ; ya yazdıklarını okudum cumartesi bende kartaldaydım uzun bir aradan sonra balığa çıkmıştım senin gibi bende ne varsa denedim dipti şamandıralıydı yemliydi yemsizdi , bizim başımızdan şükür senin gibi aksilikler geçmedi ama nedendir bilmiyorum bu sene bizim bu bölgede bir balık sorunu var. balık bir türlü kıyılamıyor. yunus çok fazla hani heh bu gün balık tuttum diyemedim daha. benimde aldığım balık sayısı 20 istavrit inşallah ilerleyen günlerde daha güzel avlarımız olur rastgelsin sana