Büyük Mırmırlar Nasıl Avlanır? gozluk ve snovkeri aldım yanıma biraz daldım ve davasa mırmırlar gordum bunları tutmak istiyorum nasıl olacagını bilmiyorum denedim ama buyu gelmedi fikiri olan abilerimin cevaplarını bekliyorum 5 no lu kanca kullanıyorum. yem olarakta tavuk gogsu
Kanca numarasını 2 ye yükseltin yem olarak da bütün kurt kullanın. Akşam karanlığında özellikle sığ bir yerde dalgalı havada oltanızı atın. Dalgalı havalarda büyük mırmırlar sığlıklara çok fazla girerler.
ben mırmır yakalamaya trt kampına gidiyorum.denemelerim sonucunda şunu gördümki dalgasız bir hava olmalı tabiki birazda sıcak yem olarak tavuk göğsü ama mümkün olduğu kadar küçük takılmalı oltaya ve kıyıdan en fazla 15-20 metre uzağa atılmalı olta.baya güzel mırmır geliyo arkadaşın bahsettiği kadar büyük mırmırlardan günde en fazla 2 tane falan alabiliyoruz ama diğerlerininde hatrı sayılır yani
GÜNCELCİM diyorsunki şinorkelle daldım ve çok büyük mırmırlar gördüm. Şinorkelle gezerken ve yukarıdan balıklara bakarken hep bende öyle zannederdim balıklar çok büyük. Ama ne yazıkki aslında balıkların çok ta büyük olmadığını şinorkelin büyük gösterdiğini anladım. Bir de ne kadar yukardan bakarsan o kadar dahada büyük görünürler. Takım hazırlarken bu durumuda göz önüne almanı tavsiye ederim. Sonrasında hayal kırıklığı yaşama. Kal sağlıcakla.
ben 5 numara iğne ile karides yem kullanarak boyları 25 cm e qelen mırmırlar yakalamstm her sefernde büyk denk qelmesede en ufağı 1 karıstn birz büyk oluodu
Ben klasik dip takımıyla 5 yada 6 numara beyaz mustad iğne kaliteli 0.22 misina ile, yem olarakta karides takarak yakalıyorum, karides favori yemim marmarada , bu takıma mırmıra ek olarak levrekte yakaladığım çok oldu, hafta sonu sarozda avlandım mırmır ve çupra takıldı oltama irice.
Ne kadar küçük iğne + küçük yem + ince misina + o kadar büyük mırmır... Yem ayırt etmezler ama kurtlara ve kabuklu canlılara dayanamazlar... Yem tam iğneye oturmalı. Çekip götürebileceği en küçük parça dışarı sarkmamalı. Kumluk bölgelerde bele kadar yükseklikteki sularda dolanırlar.
Harun kardeşim istersen bir numara iğne tak farketmiyor , 10 cm boyundaki mırmır dahi bu kancalara yakalanıyor, önemli olan mırmırın hangi ayda gündüz hangi ayda gece daha iyi av verdiğini bilmektir. İstesekte istemesekte bu yavrularda yakalanıyor , bu yavruları incitmeden geri salabilmek gelecek senelerde büyük olmalarını sağlar, yani yavruları geri iade etmekten geçer bunun yolu. Birde Antalyada yakalanan mırmırların boyutu İstanbula ve çevresine oranla çok küçük , bizim burada yakaladığımız 0.5 kiloluk mırmıra yanlış hatırlamıyorsam Antalyada eşşek mırmırı diyorlar.
selam arkadaşlar caddebostan ve bostancı sahillerinde'de mırmır avlanmak mümkünmü?bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar var ise bilgilerini paylaşırsa sevinirim.